Thalgonis Napisano 10 Marca Autor Share Napisano 10 Marca 56 minut temu, TAW napisał: Ciekawie wyszło malowanie, a ten kolor jest trochę niewdzięczny. Maszyna też bardzo ładna, sam rozważałem na swojego pierwszego dwupłata. Kiedyś na pewno się szarpnę a narazie pooglądam jak to inni robią. Dobrze idzie To od razu ODRADZAM ten model jako pierwszy swój dwupłat... Edek bardzo ujowo rozwiązał ten problem - mam porównanie do także aktualnie dłubanego DH 89. Nie upieram się, być może jest to brak umiejętności/doświadczenia, ale uważam, że Eduard narzuca proces konstrukcji (w sensie składania przez modelarza) tego samolotu, narzucając właściwie malowanie na sam koniec. Co jest wg mnie bez sensu, bo ograniczamy sobie wtedy możliwość ścieniowania płatów, przez utrudniony dostęp do pewnych ich fragmentów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca 12 godzin temu, Wilhelm Sytko napisał: Przepraszam, znalazlem watek... Wiem, ze znow nie na temat i przepraszam Ale gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Marca Autor Share Napisano 11 Marca Wejdź w aktywne „tematy" i będzie widać latające rekwiozyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 20 Marca Autor Share Napisano 20 Marca 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 20 Marca Share Napisano 20 Marca Co to za kolor? Gunze? Jaki numerek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 20 Marca Autor Share Napisano 20 Marca 1 godzinę temu, jachud3 napisał: Co to za kolor? Gunze? Jaki numerek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilzoszak Napisano 20 Marca Share Napisano 20 Marca MRP... bardzo fajne farby. Jestem w trakcie przerzucania się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 20 Marca Share Napisano 20 Marca 49 minut temu, kamilzoszak napisał: MRP... bardzo fajne farby. Jestem w trakcie przerzucania się. Z jakich rezygnujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 20 Marca Autor Share Napisano 20 Marca 1 godzinę temu, kamilzoszak napisał: MRP... bardzo fajne farby. Jestem w trakcie przerzucania się. Nie do końca… Świetne, pod warunkiem, że pozostajesz “w ich świecie” Próby mieszania z innymi, np. Tamiya lub Gunze, kończą się malutkimi, ale jednak, kłopotami… Przerabiałem to pry swim DH 89, bo musiałem stworzyć odcień dla płata, którego akurat nie posiadałem w postaci gotowca… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 23 Marca Autor Share Napisano 23 Marca Jeszcze chwileczka, jeszcze momencik... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca Dopiero teraz zauważyłem - co tam się za jasny odkurz pojawił nad dolnym płatem i na nosie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi