Thalgonis Napisano 3 Marca Share Napisano 3 Marca Ciałko, mój pierwszy „czesiek” Pierwsze cięcia i malowanki. Nielubię edkowskich blaszek, wygina się je bardzo źle, bo ląmią się prawie od parzenia tylko, a podgrzanie przed zginaniem powoduje owszem, łatwiejszą zabawę z modelowaniem tychże, ale w prtaktyce niszczy ten „nadruk” na tych blaszkach... Ale przyznaję się bez bicia - może po prostu nie umiem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 4 Marca Autor Share Napisano 4 Marca Przy tych dwupłatach to trzeba jednak wszystko osobno psikać... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Marca Share Napisano 4 Marca Panie, co za tempo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 4 Marca Share Napisano 4 Marca Pewnikiem "czesiek" już dawno zrobiony, a tu tylko "pic na wodę, fotomontaż" (jak dawniej mawiano). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 4 Marca Autor Share Napisano 4 Marca Wiecie co, to już jest nudne, te uwagi o tempie… uznajmy że robię w modelach po 12-14 godzin dziennie, z przerwami na ew. sr…e, i że robię po 4 - 5 modeli na raz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca (edytowane) Niepotrzebnie sie denerwujesz Patrze z ciekawoscia bo tez sie przymierzam tyle, ze w 1:72 A na razie- pierwsza klasa Masz moze jakies zdjecia wnetrza kabiny? Edytowane 5 Marca przez BRAVO112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 5 Marca Autor Share Napisano 5 Marca 46 minut temu, BRAVO112 napisał: ... Masz moze jakies zdjecia wnetrza kabiny? w modelu? Nie, nie mam, zamknąłem kadłub zanim pomyślałem o zrobieniu zdjęcia W oryginale? Znalazlem tylko szkic: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca Mam gdzieś Monografie Avii kupiona przed laty na E-day Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca 18 godzin temu, Thalgonis napisał: robię w modelach po 12-14 godzin dziennie, z przerwami na ew. Normalnie Pstrowski. Słonko świeci, poszedł byś na spacer po parku, nad Prosnę......... posiedział na schodach teatru........... zjadł andruta... Podziwiam samozaparcie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca 8 minut temu, marek d napisał: Słonko świeci, poszedł byś na spacer po parku, nad Prosnę......... Lub pokręcił się w kółko nad inną rzeczułką, Nad jakąś małą rzeczu-u-łką! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 5 Marca Autor Share Napisano 5 Marca 34 minuty temu, marek d napisał: Normalnie Pstrowski. Słonko świeci, poszedł byś na spacer po parku, nad Prosnę......... posiedział na schodach teatru........... zjadł andruta... Podziwiam samozaparcie. Ależ chodzę Przy moim rozwalonym kręgosłupie muszę robić dziennie kilka km wokół kaliskiego parku (mieszkam vis a view Aquaparku (jeśli kojarzysz) to mam blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 5 Marca Share Napisano 5 Marca 3 godziny temu, Thalgonis napisał: mieszkam vis a view Aquaparku (jeśli kojarzysz) Jak tam bywałem nikt nie wiedział i nie słyszał co to Aquapark . Dobrze koniec śmiecenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 9 Marca Autor Share Napisano 9 Marca 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca W sumie już ciekawie wygląda. Może byś zostawił w tej konfiguracji (taki SF)? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 9 Marca Autor Share Napisano 9 Marca 44 minuty temu, Baas ArK napisał: W sumie już ciekawie wygląda. Może byś zostawił w tej konfiguracji (taki SF)? Też mi się wydaje, że ten górny płat psuje optycznie sylwetkę tego samolociku… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca Zmalowany fajnie. Oszklenie widzę pasuje średnio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca 9 godzin temu, Thalgonis napisał: Też mi się wydaje, że ten górny płat psuje optycznie sylwetkę tego samolociku… Oj nie gadaj Wlasnie jako dwuplat wyglada fajnie, wiec koniecznie prosze o drugi plat Nastepna bedzie b35 Brzydsza, ale z jednym Platem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca Zrób z polskimi znakami. http://www.samolotypolskie.pl/uploads/Products/product_358/b534_polska.jpg 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 10 Marca Autor Share Napisano 10 Marca 2 godziny temu, barszczo napisał: Zmalowany fajnie. Oszklenie widzę pasuje średnio... To jest tylko do malowania - w finale będzie otwarta wersja. Na szczęście producent dał dwie Zawsze tak robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 10 Marca Autor Share Napisano 10 Marca 2 godziny temu, BRAVO112 napisał: Oj nie gadaj Wlasnie jako dwuplat wyglada fajnie, wiec koniecznie prosze o drugi plat Nastepna bedzie b35 Brzydsza, ale z jednym Platem A skąd wiesz?!? Po tej Avii będzie ta (tylko analizuję jeszcze czy bawić się przy niej CA czy jednak jakimś dwuskładnikowym…) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca 5 godzin temu, Thalgonis napisał: dwuskładnikowym…) : Połówki kadłuba i skrzydła dwuskładnikowym. Drobnice można CA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca Z "polskimi" znakami mozesz zrobic Avie z filmu "Kampfgeschwader Lützow ktòra robila za P-11... Kiedyś myslalem, zeby zrobic Serie "filmowcòw" poczynajac od Ju-52 z " Tylko dla orlòw" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilhelm Sytko Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca Przepraszam, ze nie calkiem na temat. Fajny bylby watek: podrobione samoloty i helikoptery w filmach: pamietam Lunx jako Sokola, Puma jako Mi-24 w Rambo, zliny jako Messerschmitty i Jaki itd... Albo tylko polskie filmy. A Avie B.35 mam w planie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca Ciekawie wyszło malowanie, a ten kolor jest trochę niewdzięczny. Maszyna też bardzo ładna, sam rozważałem na swojego pierwszego dwupłata. Kiedyś na pewno się szarpnę a narazie pooglądam jak to inni robią. Dobrze idzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilhelm Sytko Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca Przepraszam, znalazlem watek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi