flynavy Posted March 15 Share Posted March 15 (edited) Witam Po kilku miesiącach zabawy skończyłem zabawę z kontenerowcem. Oczywiście dużo błędów ale zabawa z kontenerami - pozbywanie się kilku oraz zmiana kolorów dało fajny efekt. Blachy MK1 oraz kalki do kontenerów White Ensign Models. Tyle maskowania przy jednym modelu jeszcze nie miałem. PS Z dumą pokazałem żonie pudełko które wyrzucam po tym modelu (ostatnio narzeka że nie ma jak po mieszkaniu się poruszać z winy ilości modeli i publikacji), na co skwitowała, że tak, ale w ostatnim okresie doszło 15 nowych lub więcej. Muszę przyśpieszyć Edited March 15 by flynavy 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted March 16 Share Posted March 16 Temat ciekawy, sam przymierzałem sie do niego juz ze 2 razy Jak na mój gust zdecydowanie tam za czysto, szczególnie pod linia wodną. Nie tego spodziewałem się po fspułmodelażu z 3 miasta, w dodatku pracujacym w stoczni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flynavy Posted March 17 Author Share Posted March 17 (edited) Nie chciałem go zbyt mocno brudzić więc chemii z serii ak naval poszło w umiarkowanej ilości. Ale jak kolega przywołał moja profesje to muszę się bronić. Ostatnio mieliśmy kontenerowca, część nadwodna syf i mogiła, a podwodna -verticale i wodnica coś pięknego, powód prozaiczny- kruszony lód w morzu , który w czasie płynięcia statku wszystko ładnie ściera. Najgorzej wyglądają statki które gdzieś lay-upowały, szczególnie w ciepłych wodach, na ujściach dużych rzek. Można rzec obrośnięty po kolana. Żaden antyfouling nie pomoże. Edited March 17 by flynavy 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted March 19 Share Posted March 19 Swoją drogą, jak będziesz miał za duzo czasu to mógłbyś cyknac jakies fotogramy jak będziecie mieli cos na doku, tak zaraz po wejściu, zanim do akcji wejdą myjki ciśnieniowe 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flynavy Posted March 19 Author Share Posted March 19 Jeżeli któryś z kolegów chciałby zobaczyć statek na doku, proszę o kontakt, nie gwarantuję że wszystkich wprowadzę, ale będę się starał. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
socjo1 Posted April 5 Share Posted April 5 (edited) Bardzo fajny i ciekawy temat. Z przyjemnością zernąłem. Widać że też podziałałeś coś z powierzchniami. Natomiast bardzo szkoda, że zamieściłeś tak mało zdjęć. Chciałoby się popatrzeć na nadbudówkę, na śruby i stery co najmniej... Czuję tu duży niedosyt. W dniu 15.03.2026 o 20:19, flynavy napisał: Witam PS Z dumą pokazałem żonie pudełko które wyrzucam po tym modelu (ostatnio narzeka że nie ma jak po mieszkaniu się poruszać z winy ilości modeli i publikacji), na co skwitowała, że tak, ale w ostatnim okresie doszło 15 nowych lub więcej. Bystra Żona ma swoje zalety, ale też i ma swoje wady Pozdrawiam, Michał Edited April 5 by socjo1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts