Jump to content

m/v Hanover Express, Revell, 1/700

flynavy
 Share

Recommended Posts

Witam

Po kilku miesiącach zabawy skończyłem zabawę z kontenerowcem. Oczywiście dużo błędów ale zabawa z kontenerami - pozbywanie się kilku oraz zmiana kolorów dało fajny efekt. Blachy  MK1 oraz kalki do kontenerów White Ensign Models. Tyle maskowania przy jednym modelu jeszcze nie miałem.

PS Z dumą pokazałem żonie pudełko które wyrzucam po tym modelu (ostatnio narzeka że nie ma jak po mieszkaniu się poruszać z winy ilości modeli i publikacji), na co skwitowała,  że tak, ale w ostatnim okresie doszło 15 nowych lub więcej. Muszę przyśpieszyć :)

20260315_101208.jpg

20260315_101517.jpg

20260315_101221małe.jpg

20260315_101344.jpg

Edited by flynavy
  • Like 6

Temat ciekawy, sam przymierzałem sie do niego juz ze 2 razy :haha:

Jak na mój gust zdecydowanie tam za czysto, szczególnie pod linia wodną. Nie tego spodziewałem się po fspułmodelażu z 3 miasta, w dodatku pracujacym w stoczni :wink:

Posted (edited)

Nie chciałem go zbyt mocno brudzić  więc  chemii z serii ak naval  poszło w umiarkowanej ilości.

Ale jak kolega przywołał moja profesje to muszę się bronić. :)Ostatnio mieliśmy kontenerowca, część nadwodna syf i mogiła, a podwodna -verticale i wodnica coś pięknego, powód prozaiczny- kruszony lód w morzu , który w czasie płynięcia statku wszystko ładnie ściera. Najgorzej wyglądają statki które gdzieś  lay-upowały, szczególnie w ciepłych wodach, na ujściach dużych rzek. Można rzec obrośnięty po kolana. Żaden antyfouling nie pomoże. 😀

Edited by flynavy
  • Like 3

Swoją drogą, jak będziesz miał za duzo czasu to mógłbyś cyknac jakies fotogramy jak będziecie mieli cos na doku, tak zaraz po wejściu, zanim do akcji wejdą myjki ciśnieniowe :wink:

• Thanks 1

• 3 weeks later...

Bardzo fajny i ciekawy temat. Z przyjemnością zernąłem. Widać że też podziałałeś coś z powierzchniami. Natomiast bardzo szkoda, że zamieściłeś tak mało zdjęć.  Chciałoby się popatrzeć na nadbudówkę, na śruby i stery co najmniej... Czuję tu duży niedosyt.

W dniu 15.03.2026 o 20:19, flynavy napisał:

Witam

PS Z dumą pokazałem żonie pudełko które wyrzucam po tym modelu (ostatnio narzeka że nie ma jak po mieszkaniu się poruszać z winy ilości modeli i publikacji), na co skwitowała,  że tak, ale w ostatnim okresie doszło 15 nowych lub więcej.

Bystra Żona ma swoje zalety, ale też i ma swoje wady 🙂

Pozdrawiam, Michał 

Edited by socjo1
  • Haha 1