WPR Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca (edytowane) Witam, Poniżej model włoskiego czołgu C1 Ariete w skali 1:35. Do waloryzacji użyłem tego co widać na zdjęciu poniżej. Do tego znalazłem jeszcze kalkomanie na jakiejś włoskiej stronie fascynatów rodzimej pancerki. Kalkomanie niestety były bardzo grube czego nie udało mi się całkowicie wyrównać. EDIT: A przypomniało mi się, że ta lufa widoczna na zdjęciu poszła do kosza - o to chyba już druga taka sytuacja z tą marką - wymieniłem ostatecznie na lufę z Royal Model di R. Reale Był to pierwszy model Tumpetera, który składałem. Co do dodatkowych przeróbek to całkowicie usunąłem i odtwarzałem spoiny na wieży bo te oryginalne wyglądały jak rozlane spaghetti. Spoiny wykonywałem głownie z rozciągany ramek. Liczę na to, ze kiedyś nauczę się szlifować w taki sposób aby nie zostawiać blizn na modelu. Co ciekawe kadłub był dużo lepszej jakości niż wieża i na kadłubie uznałem, że podłużne spoiny są wystarczająco dobre. Co do malowania to wzorowałem się luźno na tym zdjęciu. Dojdzie pewnie jeszcze jakaś mała podstawka w przyszłości. Edytowane 15 Marca przez WPR 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca Mam mamija !!! Burdello bum bum. Włoskie pojazdy to rzadkość na naszym forum. Flaga robi robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca Na bogato, bardzo fajny a flaga świetnie dodaje klimatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca Elegancki model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarross Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca Super wyszedł. Popełniłem ten model 3 lata temu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano Niedziela o 16:10 Autor Share Napisano Niedziela o 16:10 W dniu 17.03.2026 o 11:43, jarross napisał: Super wyszedł. Popełniłem ten model 3 lata temu Dzięki. Bardzo fajnie Ci wyszedł. Niszowy temat - do niedawna w ogóle nie wiedziałem, że taka konstrukcja istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi