Zak Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca Dzień dobry, jako pierwszy projekt modelarski postanowiłem wykonać model 3D pojazdu Paramount Marauder w skali 1:35. Prace nad projektem zostały już zakończone – model jest w pełni gotowy pod względem cyfrowym. Na tym etapie pozostaje wykonanie wydruków, które zaprezentuję w kolejnym wpisie. Paramount Marauder to południowoafrykański transporter opancerzony typu MRAP, zaprojektowany i produkowany przez firmę Paramount Group. Pojazd ten został stworzony z myślą o maksymalnej ochronie załogi przed minami oraz zasadzkami, co czyni go jednym z najbardziej rozpoznawalnych pojazdów w swojej klasie. Zapraszam do śledzenia efektów mojej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zak Napisano 17 Marca Autor Share Napisano 17 Marca 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zak Napisano 17 Marca Autor Share Napisano 17 Marca 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano Środa o 05:54 Share Napisano Środa o 05:54 Widać potęgʻę możliwości druku 3d. Podoba mi się widoczny dobrze widoczny detal w tej skomplikowanej pod względem kształtu maszynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano Środa o 13:14 Share Napisano Środa o 13:14 (edytowane) Kapitalny pomysł i robota. Jakbyś miał możliwość zrobienia M1238A1 (RG-33) SOCOM to bym ozłocił. Kilka foto poniżej, bo pojazd zbliżony. Edytowane Środa o 13:19 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zak Napisano Środa o 15:24 Autor Share Napisano Środa o 15:24 2 godziny temu, makinen napisał: Kapitalny pomysł i robota. Jakbyś miał możliwość zrobienia M1238A1 (RG-33) SOCOM to bym ozłocił. Kilka foto poniżej, bo pojazd zbliżony. Dzięki, fajny pomysł, jak skończę obecny projekt, na pewno wezmę go pod uwagę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zak Napisano 7 godzin temu Autor Share Napisano 7 godzin temu Cześć, pierwsze wydruki już wykonane, model częściowo sklejony i zagruntowany podkładem, pozostałe elementy czekają na swoją kolej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu Fajnie to wygląda, planujesz jeszcze poprawki w modelu bo te osłony reflektorów to chyba są zbyt cienkie jak na druk 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zak Napisano 6 godzin temu Autor Share Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, MaciejW napisał: Fajnie to wygląda, planujesz jeszcze poprawki w modelu bo te osłony reflektorów to chyba są zbyt cienkie jak na druk 3D Tak, planuję poprawki jest to dopiero wydruk próbny, osłony świateł będą jako osobne elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, Zak napisał: Tak, planuję poprawki jest to dopiero wydruk próbny, osłony świateł będą jako osobne elementy. Super, czekam na kolejne aktualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu (edytowane) Tak na to patrzę i nie wiem, gdzie jest pies pogrzebany. Opcje są 3 a. Niezbyt jednak ostry detal- to widać na podstawie systemu uzbrojenia na dachu i tylnych błotnikach. Te kąty nie są wyrażne i chyba widać lekkie zaokrąglenia/wyoblenia b. Detal zniekształca zbyt gruba warstwa podkładu c. Ostrość zdjecia jest jeszcze czwarta opcja- ja źle widzę jakkolwiek fajny temat i jakby się pokusił na coś z podrzuconych zdjęć kolejnym razem, to super. Edytowane 5 godzin temu przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zak Napisano 5 godzin temu Autor Share Napisano 5 godzin temu 13 minut temu, makinen napisał: Tak na to patrzę i nie wiem, gdzie jest pies pogrzebany. Opcje są 3 a. Niezbyt jednak ostry detal- to widać na podstawie systemu uzbrojenia na dachu i tylnych błotnikach. Te kąty nie są wyrażne i chyba widać lekkie zaokrąglenia/wyoblenia b. Detal zniekształca zbyt gruba warstwa podkładu c. Ostrość zdjecia jest jeszcze czwarta opcja- ja źle widzę jakkolwiek fajny temat i jakby się pokusił na coś z podrzuconych zdjęć kolejnym razem, to super. odnośnie uwag które wykazałeś: a. system uzbrojenia i tylne błotniki, spójrz na projekt wszystkie kąty są ostre więc to nie kwestia projektu, możliwe, że przyczyna leży poniżej. b. tutaj możesz mieć rację - być może zbyt gruba warstwa podkładu c. zdjęcia robione telefonem komórkowym, więc są jakie są. d. po czwarte być może wydruk był za krótko myty w alkoholu izopropylowym. e. jak zaznaczyłem wcześniej jest to wydruk próbny - uwagi i poprawki wskazane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu Pytanie, czy te płaszczyzny są płaskie (może to sprawia wrażenie zaokrąglonych kątów) . Nie czepiam się absolutnie, bo to może wrażenie innej perspektywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi