halset Napisano 12 Kwietnia Share Napisano 12 Kwietnia 1 godzinę temu, kzugaj napisał: Akurat narzędzia do spawów to ok 5 min roboty. Puszka po napoju, wycięcie kształtu i kawałek ramki i pyk już jest. Na te kilka spawów wystarczy nawet wykałaczka ucięta po skosie. Ja pamiętam jak to było na początku - ten "głód sklejania", tyle dostępnych różnych modeli, tyle nowych rzeczy które by się chciało wypróbować, najlepiej wszystko od razu żeby za chwilę móc robić coś innego. Tym bardziej teraz, kiedy wystarczy na chwilę zajrzeć na Pinterest i już jest 10 kolejnych pomysłów na modele. Nie wiem ile autor ma lat, podejrzewam że parę modeli jeszcze ucierpi zanim się kolega nauczy cierpliwości, ale chyba taka jest kolej rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 20 Kwietnia Autor Share Napisano 20 Kwietnia Skończony kadłub, spawy poprawione i zaczynam powoli brać się za wieżę Moim zdaniem spawy wyszły dużo lepiej niż przy pierwszym podejściu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia Jak dla mnie to nadal zła droga. Zgaduje że robisz ta rzeźnię rozgrzanym metalowym narzędziem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 20 Kwietnia Autor Share Napisano 20 Kwietnia 31 minut temu, kzugaj napisał: Jak dla mnie to nadal zła droga. Zgaduje że robisz ta rzeźnię rozgrzanym metalowym narzędziem. Zgadłeś, ale nie rozgrzanym tylko w pokojowej temperaturze. Jak narazie to najlepsza techika jaką udało mi się opanować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia 12 godzin temu, Robi napisał: Zgadłeś, ale nie rozgrzanym tylko w pokojowej temperaturze. Jak narazie to najlepsza techika jaką udało mi się opanować Niestety nie tędy droga z resztą już wielokrotnie ci o tym mówiliśmy ale to twoje ulepy i rób jak chcesz. Jak poprawiasz to co fabryka dała to musisz wybrać materiał (w tym przypadku plastik na szerokość spawu na kilka mm głębokości) i dodać masę dwuskładnikową i dociskać na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patafian Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia A ja cierpliwie poczekam na następny model z nadzieją, że nic nie będziesz poprawiał tylko skupisz się na czystym poprawnym klejeniu. Na pewno poprawiłeś zdjęcia, są dużo lepsze niż w poprzednich relacjach i za to brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia 30 minut temu, Patafian napisał: A ja cierpliwie poczekam na następny model z nadzieją, że nic nie będziesz poprawiał tylko skupisz się na czystym poprawnym klejeniu. Na pewno poprawiłeś zdjęcia, są dużo lepsze niż w poprzednich relacjach i za to brawo. Ja z taką nadzieja patrzę już chyba na 3 model. No ale cóż ja tam wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 21 Kwietnia Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2 godziny temu, kzugaj napisał: Niestety nie tędy droga z resztą już wielokrotnie ci o tym mówiliśmy ale to twoje ulepy i rób jak chcesz. Jak poprawiasz to co fabryka dała to musisz wybrać materiał (w tym przypadku plastik na szerokość spawu na kilka mm głębokości) i dodać masę dwuskładnikową i dociskać na nowo. To ja to robię na zasadzie że daję dwa paski taśmy maskującej po bokach, nakładam masę, nacinam nozem po bokach na grubość spawu i tym narzędziem łuski robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Jak już musisz robić to zrób jak ktoś podlinkował Nighshita i nie ma bata musi wyjść tylko nie tym narzędziem. Puszka po Fancie i wykałaczka szerokość narzędzia poniżej ok 1mm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 25 Kwietnia Autor Share Napisano 25 Kwietnia Budowa oficjalnie została zakończona Gąsienice i liny pod sam koniec sobie zostawię Teraz nic tylko malować. Jako bazę dam sobię AK11869 SAND FS 33531 Jako kolorów kamuflażowych użyję AK11875 FIELD GREEN FS 34097 i B186 Leather Brown Kamuflaż będzie z dywizji Panzer Regiment 39 z dolnego Śląska z marca 45 roku o numerze 111. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Nie warto użyć podkładu pod te akrylowe farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 26 Kwietnia Autor Share Napisano 26 Kwietnia 52 minuty temu, WPR napisał: Nie warto użyć podkładu pod te akrylowe farby? Jak ostatnim razem robiłem pantere z tamki to kilka warstw dałem i się ładnie prezentowała, bez podkładu (jakbym w ogóle go miał). Ale ja pędzlem maluję to niepotrzebny chyba podkład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 2 Maja Autor Share Napisano 2 Maja Pojazd pomalowany, kamo trzeba było parę razy poprawiać, ale wszystko wyszło schludnie. Gąsienice plastikowe, chyba pierwszy raz składało mi się plastiki tak dobrze bo wszystko się trzyma kupy. Szczerze? To by sie wszystko bez kleju trzymało. Ostatnie co zostalo to weathering, ale nie przewiduję dużych efektów. Lekkie zadrapania, trochę washu i pigmentów i będzie cacy. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 2 Maja Share Napisano 2 Maja Fajnie I schludnie to by było jakbyś na siłę nie poprawiał spawów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 2 Maja Share Napisano 2 Maja 5 godzin temu, Robi napisał: Pojazd pomalowany, kamo trzeba było parę razy poprawiać, ale wszystko wyszło schludnie. Gąsienice plastikowe, chyba pierwszy raz składało mi się plastiki tak dobrze bo wszystko się trzyma kupy. Szczerze? To by sie wszystko bez kleju trzymało. Ostatnie co zostalo to weathering, ale nie przewiduję dużych efektów. Lekkie zadrapania, trochę washu i pigmentów i będzie cacy. Z lewej strony bandaże kół na czarno krzywo pomalowane i wyjechane jakby co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 2 Maja Autor Share Napisano 2 Maja 40 minut temu, DamianosPL napisał: Z lewej strony bandaże kół na czarno krzywo pomalowane i wyjechane jakby co. Dzięki za czujnośc, zaraz poprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 6 Maja Autor Share Napisano 6 Maja Panthera pobrudzona, troche poobijana i myślę że to by było na tyle. Jak macie jakieś uwagi co do popraw to piszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi