skala72 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Malowanie Pz.III M/N. 1/2. Dunkergelb + Olivegrun 3. Dunkergelb + Olivegrun + Schokladnbraun ------------------------------------------------------------- Sandgelb ------------------------------------------------------------- Dunkergelb ------------------------------------------------------------- Na Dunkergelb położona farba biała Źródło: użyte zdjęcia i rysunki pochodzą z książek wyd. przez Wydawnictwo Militaria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 (edytowane) dziękuję za zdjęcia, na pewno się wszystko sprzyda, ale na razie chodzi mi o tą dioramę bo jeżeli granica odpada... to może być tak jak napisałem ? Ze zakopany czołg i jakieś łopaty leżące EDIT: wkońcu zrezygnowałem z zimy czołg będzie wyglądał tak jak ten u góry tutaj http://images35.fotosik.pl/45/0e238b1ab4483e83.jpg tylko teraz jakąś dioramę zrobić pasującą.... coś prostego Edytowane 4 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Ze zakopany czołg i jakieś łopaty leżące No to proszę, może przecież stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Zajcu chcesz zrobić Pz III w zimowym kamo? Z pomysłem o granicy trochę ciężko jak sam się przekonałeś. Ja bym odpuścił granice i wrzucam pomysł Stalingrad 42' - 43' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 mam nowy pomysł, EDIT: to może by tak całkiem z innej strony... czołg jadący przez most i się np prawa strona mostu trochę zawaliła pod ciężarem i wpadł do takiej dziury gąsienicami i trochę prawą stroną tak lepiej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 koła pomalowane pierwszą warstwą - ja ją nazywam warstwą do d.... (czyt. niedokładną) bo źle kryje a potem spróbuje ją jakoś doprowadzić do odcienia tego żółtego, chociaż wątpię żeby mi sie to udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 bo źle kryje na tym polega pierwsza warstwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Dawaj niedługo drugą i nie marudź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 dziś sklejone ale jutro jak przyjdę ze szkoły i będę miał czas to poprawie wszystko na 5 z + bo znalazłem nie dociągnięcia Pozdrawiam i do jutra, bo dziś już nie będę robił Zajcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Powiem tak, TRAGEDIA jak dla osoby oglądającej to. Sklejaj po kolei, kadłub dół/góra, .... powoli, bez pośpiechu. Jak skleisz dół - podwozie, pomaluj i zrób gąski, ponieważ wiem, że góra jest z błotnikami i dostęp jest bardzo trudny. Koła do malowania od nowa, maluj całość. Jeżeli jest problem z przyjmowaniem farby, umyj całość w wodzie np. z ludwikiem, odtłuścisz go, będzie na pewno dużo lepiej. Jakich farb używasz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 Pactra, ale mówiłem że ja to poprawie ale dzięki że mi "podpowiadasz" P.S poprawie koła ale nie przyklejam tego od razu do góry.... najpierw ja zrobię a potem przykleję.... P.S 2 bo chce koła i gąski błotkiem wybrudzić to mam do brązowej farby dać piasek i normalnie je wymalować ?? aktualnie zakładam gąsienice, jak skończę to dam zdj...ale to mi nie wyjdzie za ładnie bo zawsze miałem gąsienice gumowe w całości.... a tu mam plastikowe w częściach i trochę dziwnie mi się to składa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 do brązowej farby dać piasek i normalnie je wymalować ?? zobacz do pierwszego lepszego warsztatu i dowiesz sie o pigmentach, suchych pastelach oraz o tym że brudzenie zostaje nam sam samiuśki koniec, malowanie w sumie też mogłeś sobie darować a na pewno camo którego w tych miejscach zazwyczaj nie było (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 pierwszy raz robiłem gąski z plastiku i to totalnie w częściach, ale myślę to mi to w miarę wyszło... ale znowu kółka nie takie... będę musiał 4 raz już chyba poprawiać bufff.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Zajcu... Jeśli chcesz dodać następną wypowiedź tego samego dnia a nie ma następnego wpisu po twoim EDYTUJ swoje posty poprzez opcję ZMIEŃ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 (edytowane) okey sorry, tylko jak bym dostał możliwość usuwania Swoich Postów było by fajnie... bo nigdzie nie widzę opcji usuwania własnych postów. EDIT: sorry zapomniałem się mogłem zedytować, ale jak znajde wkońcu ta opcję usuwania swoich postów to usune tego @Down: aha, super.... myślałem że jest, bo na większości jest Edytowane 5 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 bo u nas na forum nie mamy takiej możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2009 A więc na początek powiem że zdjęcia robione w garażu więc ładne nie są. Był to mój pierwszy samodzielny kontakt z gipsem więc na razie wygląda to marnie.... ale po wyrównaniu niektórych miejsc i poprawieniu innych będzie to wyglądało lepiej (mam taką nadzieje) jak juz mówiłem robię most który się zawalił pod ciężarem czołgu P.S dzisiaj spróbuje wybrudzić gąski i koła błotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 (edytowane) pierwszy raz robiłem gąski z plastiku i to totalnie w częściach, ale myślę to mi to w miarę wyszło... ale znowu kółka nie takie... będę musiał 4 raz już chyba poprawiać bufff.... Jak czytasz instrukcję to czytaj dokładnie. Zamieniłeś koła napinające z napędowymi, albo źle skleiłeś wannę. Nie wygląda to tak jak powinno. Kolor na jaki malujesz ten czołg ma sie nijak do rzeczywistości. Poczytaj jak były malowane niemiecki czołgi w tym okresie. Samo malowanie dla malowania, nie ma sensu. Edytowane 8 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 No to Zajcu walnąłeś babola że ho,ho. Przecież ma wcześniej pokazane zdjęcia, gdzie wszystko widać jak na dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 bo u nas na forum nie mamy takiej możliwości Mr. Green A mi się parę razy zdarzyło, że po zalogowaniu obok opcji "edytuj" na moim poście znalazł się taki krzyżyk, a po najechaniu na niego wyskakiwał dymek "usuń post" czy coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 pierwszy raz robiłem gąski z plastiku i to totalnie w częściach, ale myślę to mi to w miarę wyszło... ale znowu kółka nie takie... będę musiał 4 raz już chyba poprawiać bufff.... Jak czytasz instrukcję to czytaj dokładnie. Zamieniłeś koła napinające z napędowymi, albo źle skleiłeś wannę. Nie wygląda to tak jak powinno. Kolor na jaki malujesz ten czołg ma sie nijak do rzeczywistości. Poczytaj jak były malowane niemiecki czołgi w tym okresie. Samo malowanie dla malowania, nie ma sensu. Jasne jasne,.... jak przeczytałem to sam sie zdziwiłem, ale sprawdziłem w instrukcji i jest dobrze !! skleiłem poprawnie EDIT: most drewniany który ma wyglądać na "zużyty" po drugiej stronie niema barierek bo przez nie wyleciał czołg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Mój błąd, przyjrzałem się bliżej co jest nie tak z podwoziem. Nie masz przyklejonych gąsienic do rolek podtrzymujących i dla tego nie wygląda to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Czy czołg ma stać na tym mostku ?? Jeżeli tak, to od razu zrób, że się zarwał i czołg znajduje się w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2009 w połowie ma stać a w połowie wypadł :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 w połowie ma stać a w połowie wypadł :P To lepiej zrób go przed mostkiem, chłopaki zastanawiają się co tu zrobic, szukać dalej mostu czy też ryzykować utopienie czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi