skala72 Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Malowanie Pz.III M/N. 1/2. Dunkergelb + Olivegrun 3. Dunkergelb + Olivegrun + Schokladnbraun ------------------------------------------------------------- Sandgelb ------------------------------------------------------------- Dunkergelb ------------------------------------------------------------- Na Dunkergelb położona farba biała Źródło: użyte zdjęcia i rysunki pochodzą z książek wyd. przez Wydawnictwo Militaria Cytuj
Zajcu Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Napisano 4 Stycznia 2009 (edytowane) dziękuję za zdjęcia, na pewno się wszystko sprzyda, ale na razie chodzi mi o tą dioramę bo jeżeli granica odpada... to może być tak jak napisałem ? Ze zakopany czołg i jakieś łopaty leżące EDIT: wkońcu zrezygnowałem z zimy czołg będzie wyglądał tak jak ten u góry tutaj http://images35.fotosik.pl/45/0e238b1ab4483e83.jpg tylko teraz jakąś dioramę zrobić pasującą.... coś prostego Edytowane 4 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj
skala72 Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Ze zakopany czołg i jakieś łopaty leżące No to proszę, może przecież stać. Cytuj
szlachcik1 Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Zajcu chcesz zrobić Pz III w zimowym kamo? Z pomysłem o granicy trochę ciężko jak sam się przekonałeś. Ja bym odpuścił granice i wrzucam pomysł Stalingrad 42' - 43' Cytuj
Zajcu Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Napisano 4 Stycznia 2009 mam nowy pomysł, EDIT: to może by tak całkiem z innej strony... czołg jadący przez most i się np prawa strona mostu trochę zawaliła pod ciężarem i wpadł do takiej dziury gąsienicami i trochę prawą stroną tak lepiej ?? Cytuj
Zajcu Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Napisano 4 Stycznia 2009 koła pomalowane pierwszą warstwą - ja ją nazywam warstwą do d.... (czyt. niedokładną) bo źle kryje a potem spróbuje ją jakoś doprowadzić do odcienia tego żółtego, chociaż wątpię żeby mi sie to udało Cytuj
peter Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 bo źle kryje na tym polega pierwsza warstwa... Cytuj
Zajcu Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Napisano 4 Stycznia 2009 dziś sklejone ale jutro jak przyjdę ze szkoły i będę miał czas to poprawie wszystko na 5 z + bo znalazłem nie dociągnięcia Pozdrawiam i do jutra, bo dziś już nie będę robił Zajcu Cytuj
skala72 Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Powiem tak, TRAGEDIA jak dla osoby oglądającej to. Sklejaj po kolei, kadłub dół/góra, .... powoli, bez pośpiechu. Jak skleisz dół - podwozie, pomaluj i zrób gąski, ponieważ wiem, że góra jest z błotnikami i dostęp jest bardzo trudny. Koła do malowania od nowa, maluj całość. Jeżeli jest problem z przyjmowaniem farby, umyj całość w wodzie np. z ludwikiem, odtłuścisz go, będzie na pewno dużo lepiej. Jakich farb używasz ?? Cytuj
Zajcu Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Napisano 5 Stycznia 2009 Pactra, ale mówiłem że ja to poprawie ale dzięki że mi "podpowiadasz" P.S poprawie koła ale nie przyklejam tego od razu do góry.... najpierw ja zrobię a potem przykleję.... P.S 2 bo chce koła i gąski błotkiem wybrudzić to mam do brązowej farby dać piasek i normalnie je wymalować ?? aktualnie zakładam gąsienice, jak skończę to dam zdj...ale to mi nie wyjdzie za ładnie bo zawsze miałem gąsienice gumowe w całości.... a tu mam plastikowe w częściach i trochę dziwnie mi się to składa... Cytuj
peter Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 do brązowej farby dać piasek i normalnie je wymalować ?? zobacz do pierwszego lepszego warsztatu i dowiesz sie o pigmentach, suchych pastelach oraz o tym że brudzenie zostaje nam sam samiuśki koniec, malowanie w sumie też mogłeś sobie darować a na pewno camo którego w tych miejscach zazwyczaj nie było (?) Cytuj
Zajcu Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Napisano 5 Stycznia 2009 pierwszy raz robiłem gąski z plastiku i to totalnie w częściach, ale myślę to mi to w miarę wyszło... ale znowu kółka nie takie... będę musiał 4 raz już chyba poprawiać bufff.... Cytuj
Grzegorz Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Zajcu... Jeśli chcesz dodać następną wypowiedź tego samego dnia a nie ma następnego wpisu po twoim EDYTUJ swoje posty poprzez opcję ZMIEŃ... Cytuj
Zajcu Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Napisano 5 Stycznia 2009 (edytowane) okey sorry, tylko jak bym dostał możliwość usuwania Swoich Postów było by fajnie... bo nigdzie nie widzę opcji usuwania własnych postów. EDIT: sorry zapomniałem się mogłem zedytować, ale jak znajde wkońcu ta opcję usuwania swoich postów to usune tego @Down: aha, super.... myślałem że jest, bo na większości jest Edytowane 5 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj
peter Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 bo u nas na forum nie mamy takiej możliwości Cytuj
Zajcu Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Napisano 7 Stycznia 2009 A więc na początek powiem że zdjęcia robione w garażu więc ładne nie są. Był to mój pierwszy samodzielny kontakt z gipsem więc na razie wygląda to marnie.... ale po wyrównaniu niektórych miejsc i poprawieniu innych będzie to wyglądało lepiej (mam taką nadzieje) jak juz mówiłem robię most który się zawalił pod ciężarem czołgu P.S dzisiaj spróbuje wybrudzić gąski i koła błotem Cytuj
Viehu Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 (edytowane) pierwszy raz robiłem gąski z plastiku i to totalnie w częściach, ale myślę to mi to w miarę wyszło... ale znowu kółka nie takie... będę musiał 4 raz już chyba poprawiać bufff.... Jak czytasz instrukcję to czytaj dokładnie. Zamieniłeś koła napinające z napędowymi, albo źle skleiłeś wannę. Nie wygląda to tak jak powinno. Kolor na jaki malujesz ten czołg ma sie nijak do rzeczywistości. Poczytaj jak były malowane niemiecki czołgi w tym okresie. Samo malowanie dla malowania, nie ma sensu. Edytowane 8 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj
skala72 Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 No to Zajcu walnąłeś babola że ho,ho. Przecież ma wcześniej pokazane zdjęcia, gdzie wszystko widać jak na dłoni. Cytuj
Barthass Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 bo u nas na forum nie mamy takiej możliwości Mr. Green A mi się parę razy zdarzyło, że po zalogowaniu obok opcji "edytuj" na moim poście znalazł się taki krzyżyk, a po najechaniu na niego wyskakiwał dymek "usuń post" czy coś takiego Cytuj
Zajcu Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Napisano 8 Stycznia 2009 pierwszy raz robiłem gąski z plastiku i to totalnie w częściach, ale myślę to mi to w miarę wyszło... ale znowu kółka nie takie... będę musiał 4 raz już chyba poprawiać bufff.... Jak czytasz instrukcję to czytaj dokładnie. Zamieniłeś koła napinające z napędowymi, albo źle skleiłeś wannę. Nie wygląda to tak jak powinno. Kolor na jaki malujesz ten czołg ma sie nijak do rzeczywistości. Poczytaj jak były malowane niemiecki czołgi w tym okresie. Samo malowanie dla malowania, nie ma sensu. Jasne jasne,.... jak przeczytałem to sam sie zdziwiłem, ale sprawdziłem w instrukcji i jest dobrze !! skleiłem poprawnie EDIT: most drewniany który ma wyglądać na "zużyty" po drugiej stronie niema barierek bo przez nie wyleciał czołg Cytuj
Viehu Napisano 9 Stycznia 2009 Napisano 9 Stycznia 2009 Mój błąd, przyjrzałem się bliżej co jest nie tak z podwoziem. Nie masz przyklejonych gąsienic do rolek podtrzymujących i dla tego nie wygląda to dobrze. Cytuj
skala72 Napisano 9 Stycznia 2009 Napisano 9 Stycznia 2009 Czy czołg ma stać na tym mostku ?? Jeżeli tak, to od razu zrób, że się zarwał i czołg znajduje się w wodzie. Cytuj
Zajcu Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Napisano 9 Stycznia 2009 w połowie ma stać a w połowie wypadł :P Cytuj
skala72 Napisano 9 Stycznia 2009 Napisano 9 Stycznia 2009 w połowie ma stać a w połowie wypadł :P To lepiej zrób go przed mostkiem, chłopaki zastanawiają się co tu zrobic, szukać dalej mostu czy też ryzykować utopienie czołgu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi