maximarcin Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Z profilu z góry i z przodu Jest to mój pierwszy model. Wiem że mi nie wyszedł ale od czegoś trzeba zacząć i mam pytanko czy warto kupić aerograf i czy dało by się go podłączyć do dużej sprężarki bo nie wiem? Prosze o komentarze. i oceniajcie model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maximarcin Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 No to dodam jeszcze jeden model jest to mały samolot i nie pamiętam jego nazwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Nakleiłeś chyba wszystkie kalkomanie na tego Eurofightera. Tak było w instrukcji? Ten Su-47 wygląda nieco lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Dobrze, że zacząłeś kleić modele. Ten jak za pewne widzisz idealny nie jest. Przede wszystkim rzucają się w oczy kalki, często w losowych miejscach. Postaraj się je przyklejać według instrukcji. Plusa masz za to, że są nawet nie tak źle pomalowane i ja bym chciał tak pomalować mój pierwszy X lat temu. Momentami nie trzymają symetrii ale na pewno przy następnych będzie lepiej. Zamiast kupować aerograf rozbuduj swój warsztat, i pracuj nad dokładnym składaniem zestawu. Kupuj jakieś italerki i tańsze revelle a na pewno nauczysz się je ładnie robić. Początki są trudne wiadomo, ale będą z Ciebie ludzie! Przy następnym modelu załóż warsztat a na pewno pomożemy! BTW, Drugi samolot to Su-47 Berkut. pozdrawiam i powodzenia w pracach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maximarcin Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 nie no wszystkich kalkomanii nie nakleiłem ale niestety nie kleiłem zgodnie z instrukcją teraz przynajmniej wiem że lepiej jest z instrukcją;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maximarcin Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 Ostach a co byś polecił dla mnie na następny model? Myślisz że poradziłbym bym sobie z TIRem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 TIR żadnego nie robiłem to Ci nie pomogę. Zrób jakiś samolot bo mało ich na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Zrób jakiś samolot bo mało ich na forum Dokładnie, pancerniacy mają wiekszy przerób niz samolociarze. Może na początek jakiś samolot z hobbybossa, dość łatwo się je składa. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Skali widzę nie wybrałeś jeszcze żadnej konkretnej to porób samoloty w 1:72 na przykład. W Italeri, Revellu i HobbyBossie masz spory wybór i nawet przystępne ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Zrób jakiś samolot bo mało ich na forum Dokładnie, pancerniacy mają wiekszy przerób niz samolociarze. No skoro nie robią samolociarze to mają mało w swoim dziale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Jest to mój pierwszy model. Wiem że mi nie wyszedł ale od czegoś trzeba zacząć i mam pytanko czy warto kupić aerograf i czy dało by się go podłączyć do dużej sprężarki bo nie wiem? Prosze o komentarze. i oceniajcie model Aerograf zawsze warto kupić. Na aukcjach bywają niedrogie razem ze sprężarką w sam raz dla początkujących. Jak pamiętam dla mnie aerograf był marzeniem a zaczynałem malować farbami olejnymi z tubki Na razie ocenami się nie przejmuj tylko dużo i cierpliwie sklejaj w ten sposób zdobędziesz doświadczenie. Oglądaj, czytaj fora i słuchaj dobrych rad i nie zamykaj się na krytykę. OT, a propos cierpliwości. Mój syn (8 lat) dostał samolot do sklejania (woli autka). Wyszedłem do pracy. Po powrocie wieczorem F-16 był gotowy, pomalowany i właśnie "kładły się" kalki. Użyte i pomieszane farby, napaćkane wszędzie klejem, pozasychane pędzle - przebolałem. Radość młodego z gotowego modelu - bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi