maximarcin Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 Z profilu z góry i z przodu Jest to mój pierwszy model. Wiem że mi nie wyszedł ale od czegoś trzeba zacząć i mam pytanko czy warto kupić aerograf i czy dało by się go podłączyć do dużej sprężarki bo nie wiem? Prosze o komentarze. i oceniajcie model Cytuj
maximarcin Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Napisano 3 Stycznia 2009 No to dodam jeszcze jeden model jest to mały samolot i nie pamiętam jego nazwy Cytuj
erkamo Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 Nakleiłeś chyba wszystkie kalkomanie na tego Eurofightera. Tak było w instrukcji? Ten Su-47 wygląda nieco lepiej. Cytuj
Ostach Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 Dobrze, że zacząłeś kleić modele. Ten jak za pewne widzisz idealny nie jest. Przede wszystkim rzucają się w oczy kalki, często w losowych miejscach. Postaraj się je przyklejać według instrukcji. Plusa masz za to, że są nawet nie tak źle pomalowane i ja bym chciał tak pomalować mój pierwszy X lat temu. Momentami nie trzymają symetrii ale na pewno przy następnych będzie lepiej. Zamiast kupować aerograf rozbuduj swój warsztat, i pracuj nad dokładnym składaniem zestawu. Kupuj jakieś italerki i tańsze revelle a na pewno nauczysz się je ładnie robić. Początki są trudne wiadomo, ale będą z Ciebie ludzie! Przy następnym modelu załóż warsztat a na pewno pomożemy! BTW, Drugi samolot to Su-47 Berkut. pozdrawiam i powodzenia w pracach! Cytuj
maximarcin Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Napisano 3 Stycznia 2009 nie no wszystkich kalkomanii nie nakleiłem ale niestety nie kleiłem zgodnie z instrukcją teraz przynajmniej wiem że lepiej jest z instrukcją;/ Cytuj
maximarcin Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Napisano 3 Stycznia 2009 Ostach a co byś polecił dla mnie na następny model? Myślisz że poradziłbym bym sobie z TIRem? Cytuj
Ostach Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 TIR żadnego nie robiłem to Ci nie pomogę. Zrób jakiś samolot bo mało ich na forum Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 Zrób jakiś samolot bo mało ich na forum Dokładnie, pancerniacy mają wiekszy przerób niz samolociarze. Może na początek jakiś samolot z hobbybossa, dość łatwo się je składa. Pozdro Cytuj
Ostach Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 Skali widzę nie wybrałeś jeszcze żadnej konkretnej to porób samoloty w 1:72 na przykład. W Italeri, Revellu i HobbyBossie masz spory wybór i nawet przystępne ceny. Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 Zrób jakiś samolot bo mało ich na forum Dokładnie, pancerniacy mają wiekszy przerób niz samolociarze. No skoro nie robią samolociarze to mają mało w swoim dziale... Cytuj
Trojan Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 Jest to mój pierwszy model. Wiem że mi nie wyszedł ale od czegoś trzeba zacząć i mam pytanko czy warto kupić aerograf i czy dało by się go podłączyć do dużej sprężarki bo nie wiem? Prosze o komentarze. i oceniajcie model Aerograf zawsze warto kupić. Na aukcjach bywają niedrogie razem ze sprężarką w sam raz dla początkujących. Jak pamiętam dla mnie aerograf był marzeniem a zaczynałem malować farbami olejnymi z tubki Na razie ocenami się nie przejmuj tylko dużo i cierpliwie sklejaj w ten sposób zdobędziesz doświadczenie. Oglądaj, czytaj fora i słuchaj dobrych rad i nie zamykaj się na krytykę. OT, a propos cierpliwości. Mój syn (8 lat) dostał samolot do sklejania (woli autka). Wyszedłem do pracy. Po powrocie wieczorem F-16 był gotowy, pomalowany i właśnie "kładły się" kalki. Użyte i pomieszane farby, napaćkane wszędzie klejem, pozasychane pędzle - przebolałem. Radość młodego z gotowego modelu - bezcenna Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi