Jump to content

Eurofightet typhoon 1:48

maximarcin
 Share

Recommended Posts

Z profilu

a11fbbfdef4eaf54med.jpg

z góry

0048b996d76ddfd9med.jpg

i z przodu

0da2792ed4973a82med.jpg

Jest to mój pierwszy model. Wiem że mi nie wyszedł ale od czegoś trzeba zacząć i mam pytanko czy warto kupić aerograf i czy dało by się go podłączyć do dużej sprężarki bo nie wiem? Prosze o komentarze. i oceniajcie model

Dobrze, że zacząłeś kleić modele. Ten jak za pewne widzisz idealny nie jest. Przede wszystkim rzucają się w oczy kalki, często w losowych miejscach. Postaraj się je przyklejać według instrukcji. Plusa masz za to, że są nawet nie tak źle pomalowane i ja bym chciał tak pomalować mój pierwszy X lat temu. Momentami nie trzymają symetrii ale na pewno przy następnych będzie lepiej. Zamiast kupować aerograf rozbuduj swój warsztat, i pracuj nad dokładnym składaniem zestawu. Kupuj jakieś italerki i tańsze revelle a na pewno nauczysz się je ładnie robić.

Początki są trudne wiadomo, ale będą z Ciebie ludzie! Przy następnym modelu załóż warsztat a na pewno pomożemy!

BTW, Drugi samolot to Su-47 Berkut.

pozdrawiam i powodzenia w pracach!

Jest to mój pierwszy model. Wiem że mi nie wyszedł ale od czegoś trzeba zacząć i mam pytanko czy warto kupić aerograf i czy dało by się go podłączyć do dużej sprężarki bo nie wiem? Prosze o komentarze. i oceniajcie model

Aerograf zawsze warto kupić. Na aukcjach bywają niedrogie razem ze sprężarką w sam raz dla początkujących. Jak pamiętam dla mnie aerograf był marzeniem a zaczynałem malować farbami olejnymi z tubki

Na razie ocenami się nie przejmuj tylko dużo i cierpliwie sklejaj w ten sposób zdobędziesz doświadczenie. Oglądaj, czytaj fora i słuchaj dobrych rad i nie zamykaj się na krytykę.

OT, a propos cierpliwości. Mój syn (8 lat) dostał samolot do sklejania (woli autka). Wyszedłem do pracy. Po powrocie wieczorem F-16 był gotowy, pomalowany i właśnie "kładły się" kalki.

Użyte i pomieszane farby, napaćkane wszędzie klejem, pozasychane pędzle - przebolałem. Radość młodego z gotowego modelu - bezcenna