SnajperTBG Napisano 18 Kwietnia Share Napisano 18 Kwietnia Hej. Tak wyszło iż stałem się posiadaczem "używanego rosomaka od ibg" w wersji afgan. Ktoś skleił,jakoś byle jak pomalował i niestety połamał. Znalazłem w domu kalki od szanownego Tomka z firmy Toro Model. Akurat mi pasuje rosiek i numerze bocznym 22. Po przeanalizowaniu materiałów których jest mało... Gdyż twardogłowi w monie wymyślili wyczyścić internet ze zdjęć PKW Afganistan. Bazuje na tym co jest i trochę domysłach. Na przód dodałem żydowski pancerz Rafaela. W sumie też ma być na bokach ale będą siatki na równi i ledwo będzie go widać. Odpuszczam gdyż doktoratu z tego modelu nie będę robił i liczył każdego nita. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 18 Kwietnia Autor Share Napisano 18 Kwietnia Znalazłem w książce ładne zdjęcie boku rafaela i sami oceńcie czy jest sens rzeźbić jak pójdą siatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 19 Kwietnia Autor Share Napisano 19 Kwietnia Wymieniłem ibgowskie wyrzutniki na zamiennik z żywicy. O niebo lepiej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia (edytowane) 21 godzin temu, SnajperTBG napisał: Znalazłem w książce ładne zdjęcie boku rafaela i sami oceńcie czy jest sens rzeźbić jak pójdą siatki. Merytorycznie pancerz Rafaela ma inny podział paneli bocznego pancerza niż prodult HSW. Dla badaczy pisma to prawie zbrodnia, karana gardłem. Zwykły sklejacz pomaluje, przykurzy i postawi na półkę. Wymiana pancerza to poważna ingerencja w strukturę powierzchni modelu. Tylko płyty fototrawione lub druk 3d są w stanie pokazać prawidłowy wygląd tej wersji Risomaka. Czekamy na konwersję. Edytowane 19 Kwietnia przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 19 Kwietnia Share Napisano 19 Kwietnia (edytowane) Rafael: HSW Edytowane 20 Kwietnia przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia robertmodelarz - chciałeś pomóc, ale pomieszałeś wersje i kompletnie mijasz się z prawdą; Pancerz na zdjęciach patrząc od góry: - Rafael (pancerz do przeróbki, poza bokami również tylna płyta) - HSW (IBG 35032) - Rafael (pancerz do przeróbki, poza bokami również tylna płyta ) - Rafael (pancerz do przeróbki, poza bokami również tylna płyta) - HSW (IBG 35032) - krajowy bez dodatkowego opancerzenia (pierwsze dostawy do Afagnu) (IBG35033 - nie montujemy tylko falochronu na nosie, a zamiast pędników wodnych wklejamy dodatkowe skrzynki) - krajowy bez dodatkowego opancerzenia (pierwsze dostawy do Afagnu) (IBG35033 - nie montujemy tylko falochronu na nosie, a zamiast pędników wodnych wklejamy dodatkowe skrzynki ) I wyżej mamy w zasadzie zestawienie 3 typów pancerzy używanych w trakcie ISAF. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia (edytowane) 4 godziny temu, mandrivecs napisał: robertmodelarz - chciałeś pomóc, ale pomieszałeś wersje i kompletnie mijasz się z prawdą; Pancerz na zdjęciach patrząc od góry: - Rafael (pancerz do przeróbki, poza bokami również tylna płyta) - HSW (IBG 35032) - Rafael (pancerz do przeróbki, poza bokami również tylna płyta ) - Rafael (pancerz do przeróbki, poza bokami również tylna płyta) - HSW (IBG 35032) - krajowy bez dodatkowego opancerzenia (pierwsze dostawy do Afagnu) (IBG35033 - nie montujemy tylko falochronu na nosie, a zamiast pędników wodnych wklejamy dodatkowe skrzynki) - krajowy bez dodatkowego opancerzenia (pierwsze dostawy do Afagnu) (IBG35033 - nie montujemy tylko falochronu na nosie, a zamiast pędników wodnych wklejamy dodatkowe skrzynki ) I wyżej mamy w zasadzie zestawienie 3 typów pancerzy używanych w trakcie ISAF. Na początku dobrze napisałem,a potem źle poprawiłem. Dzięki za czujność. Poprawione. Edytowane 20 Kwietnia przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia (edytowane) W zasadzie, jeśli chcesz montować siatki, które sporo zasłonią, a dla niewtajemnicznych podział bocznych płyt pancerza i tak nie robi różnicy i Twój wewnętrzny Janusz tego nie zauważy to popraw boki w zakresie jak poniżej - to jest najbardziej widoczna różnica na pierwszy rzut oka pomiędzy Rafaelem, a HSW - charakterystyczne wycięcie na ostatniej płycie to znak szczególny pancerza prod. Rafael. Edytowane 20 Kwietnia przez mandrivecs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi