aerografit Napisano wczoraj o 16:34 Share Napisano wczoraj o 16:34 Szanowni Panowie, Chciałbym poprosić Was o Wasze własne doświadczenia, recenzje, oceny i ogólnie kilka słów na temat właśnie tych nowych wersji aerografów ze stajni Harder&Steenbeck sygnowane jako 2024. Otóż sam jestem zwolennikiem z sentymentu tej marki, aerograf H&S Evolution Silverline towarzyszy mi od chyba 17 lat nieprzerwanie, mam też Infinity, Evolution X i nawet Ultrę X. I osobiście niezbyt optymistycznie patrzę na tą zmianę, bo w sumie to znaczy, że jak wchodzą takie nowe wersje, nowe modele, to części do starych będą z czasem coraz ciężej dostępne. Obstawiam na 95% że nie pasują jedne do drugich, prawda? Już widzę zresztą problem z samym kupnem tych starych wersji. No i ubolewam nad tym, że w tych nowych nie ma wersji syfonowej, z dolnym podawaniem farby. Oczywiście jednocześnie siłą rzeczy noszę się z zamiarem zainteresowania się tymi nowymi. Pytanie jaka jest rzeczywista różnica między tymi starymi a nowymi? Jak oceniacie "progress"? Na ile są rzeczywiście lepsze? No i co z tymi wersjami Gilardez? Będę wdzięczny za Wasze opinie w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano wczoraj o 18:02 Share Napisano wczoraj o 18:02 Z tego co wiem i widziałem są już dostępne dysze tytanowe do H&Sów.To pewnie wydłuży ich żywotność o lata.Nie jak do tej pory rok czy krócej z intensywnością sporą używania .Ja bym sobie zrobił zapas newralgicznych części.Na zaś.Skoro bardzo Tobie te aerki służą. SAM MAM Japońce .To nie wiem więcej ale się wypowiedziałem w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aerografit Napisano 2 godziny temu Autor Share Napisano 2 godziny temu Dysze tytanowe, ciekawe jednak czy docelowo ich koszt też będzie tytanowy . No i myślę, że jak się dobrze przydzwoni tą tytanową dyszą to dokładnie to samo się z nią stanie co z tą starą mosiężną. A i wiadomo że "Iwato najlepszo", sam używam też i mam dużo japońców. Ogólnie sporo aerografów mam. Swoją drogą małe sprostowanie: dowiedziałem się że ponoć te części typu dysza+iglica+koronka a nawet spust jednak SĄ KOMPATYBILNE ze starymi wersjami korpusów, tylko naturalnie rzecz jasna trzeba mieć i wymienić całą wyżej wymienioną trójcę jako komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi