Adamo722 Napisano Niedziela o 14:38 Share Napisano Niedziela o 14:38 (edytowane) Mig 15 bis w malowaniu 1 Pułku Lotnictwa Myśliwskiego ,,Warszawa,, 1959 Edytowane Wtorek o 04:15 przez Adamo722 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Niedziela o 18:10 Share Napisano Niedziela o 18:10 Nie wiem czy mi się zdaje, czy jakaś słaba jakość fotek samolotu. Ostatnia nieco lepsza. Czy szachownice na spodzie powinny być tak jak zrobiłeś, czyli odwrócone? 1012 niby bardzo oklepany, ale nie pamiętam jak u niego było z tymi szachownicami na spodzie. Jeszcze takie drobniejsze, to nazwy pułków zapisujemy wielkimi literami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Niedziela o 18:38 Share Napisano Niedziela o 18:38 17 minut temu, Grzes napisał: Jeszcze takie drobniejsze, Nie znam się, może @Grzesmnie poprawi, ale jedna szachownica jest innego wzoru - lewa strona usterzenia. Może to "smaczek" który występował w oryginale O samym samolocie nie będę się wypowiadał, ale o modelu tak (bo to mój ulubiony samolot i model ) - antena mieczowa powinna być pochylona do tyłu a nie pionowo - linka anteny najczęściej była mocowana do tego małego dzyndzla przy antenie mieczowej. Choć widziałem też i do mieczowej, ale wtedy był "łącznik" przeciągnięty do kadłuba - wiatrochron coś delikatnie nie siadł tak jak trzeba - obróbka połączeń połówek kadłuba na spodzie - no nie jest najlepiej a "srebro" jest w tym względzie bezlitosne Temat ciekawy, za to daję plusa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Niedziela o 18:49 Share Napisano Niedziela o 18:49 4 minuty temu, abtb napisał: Nie znam się, może @Grzesmnie poprawi A co, ja się znam? 5 minut temu, abtb napisał: jedna szachownica jest innego wzoru Zauważyłem, ale nie pisałem, żeby nie było, że wszystko u mnie na "nie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano Niedziela o 19:35 Share Napisano Niedziela o 19:35 46 minut temu, Grzes napisał: A co, ja się znam? Podkopujesz moją wiarę w ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Niedziela o 20:01 Autor Share Napisano Niedziela o 20:01 Szachownicę są z zestawu techmodu były typy a,b,c i mogłem źle wyciąć natomiast rozmieszczenie to wzorowałem się na zestawie poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Niedziela o 21:08 Share Napisano Niedziela o 21:08 Godzinę temu, Adamo722 napisał: rozmieszczenie to wzorowałem się na zestawie poniżej Nigdy nie wierzymy schematom zamieszczonym przez producentów modeli i kalkomanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Niedziela o 21:37 Autor Share Napisano Niedziela o 21:37 27 minut temu, Grzes napisał: Nigdy nie wierzymy schematom zamieszczonym przez producentów modeli i kalkomanii Wyszedłem z założenia że ten zestaw jest prawidłowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Niedziela o 21:41 Autor Share Napisano Niedziela o 21:41 Ale macie rację z linką i anteną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi