HeliJack Posted May 25 Share Posted May 25 (edited) Cześć, chciałbym podzielić się zdjęciami wykonanego przeze mnie śmigłowca Mi-17T. Bazowy model (kadłub) pochodzi z zestawu Hobby Boss, wrota tylne i łopaty wirnika nośnego są od Zvezdy, blachy Eduarda przygotowane pod Zvezde, blachy Part również. Malowanie nie siadło jak należy - uczę się operować aerografem a tu farby poszło zdecydowanie za grubo... W przyszłości będzie lepiej. Edited May 25 by HeliJack 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrzemekW Posted May 25 Share Posted May 25 Hej, Podoba się. Dlaczego łopaty WN dałeś "zvezdowe"? Oryginalne są złe? Przemek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HeliJack Posted May 25 Author Share Posted May 25 (edited) 49 minut temu, PrzemekW napisał: Hej, Podoba się. Dlaczego łopaty WN dałeś "zvezdowe"? Oryginalne są złe? Przemek Dzięki Zvezda miała lepiej wyprofilowane - wszystkie ich łopaty mają ten charakterystyczny spływ w dół i nie były tak masywne - HB lubi „nalać” tworzywa + miałem sporo gruzu od Zvezdy - najpierw zacząłem budować model z tej firmy, po czym się okazało, że ma profil zdepnietego ogórka - więc zacząłem od nowa na HB ale wykorzystałem co nieco ze Zvezdy Edited May 25 by HeliJack 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrzemekW Posted May 25 Share Posted May 25 (edited) 3 godziny temu, HeliJack napisał: Dzięki Zvezda miała lepiej wyprofilowane - wszystkie ich łopaty mają ten charakterystyczny spływ w dół i nie były tak masywne - HB lubi „nalać” tworzywa + miałem sporo gruzu od Zvezdy - najpierw zacząłem budować model z tej firmy, po czym się okazało, że ma profil zdepnietego ogórka - więc zacząłem od nowa na HB ale wykorzystałem co nieco ze Zvezdy A co jeszcze ze Zvezdy wykor,ystałeś w HB (oprócz łopat WN i tylnych wrót)? Przemek Edited May 25 by PrzemekW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HeliJack Posted May 25 Author Share Posted May 25 9 minut temu, PrzemekW napisał: A co jeszcze ze Zvezdy wykor,ystałeś w HB (oprócz łopat WN i tylnych wrót)? Przemek Wziąłem wszystkie dokupione blachy do Zvezdy przerobiłem je i wykorzystalem je na HB 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted May 25 Share Posted May 25 Jeśli chodzi o farbę musisz bardziej rozcieńczać i malować małym cisnieniem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HeliJack Posted May 25 Author Share Posted May 25 Teraz, Adamo722 napisał: Jeśli chodzi o farbę musisz bardziej rozcieńczać i malować małym cisnieniem Zdecydowanie - przy kolejnych modelach już szło mi lepiej - do Mi-17 wrócę i zrobię go porządniej - mam dwa zestawy do złożenia w magazynku 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted May 26 Share Posted May 26 Znów ja, ale że 103.PL NJW to mój ulubiony pułk śmigłowcowy więc słówko napiszę. Mi-17 nie miał żadnych dodatków literowych. Te były przy wersjach Mi-8, ale nie przy Mi-17. Jeśli chodzi o barwy, to piaskowy wydaje się za ciemny. No i trochę oznaczenia przesunięte Mam nadzieję, że moje wpisy nie są dla Ciebie zniechęcające... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HeliJack Posted May 26 Author Share Posted May 26 6 minut temu, Grzes napisał: Znów ja, ale że 103.PL NJW to mój ulubiony pułk śmigłowcowy więc słówko napiszę. Mi-17 nie miał żadnych dodatków literowych. Te były przy wersjach Mi-8, ale nie przy Mi-17. Jeśli chodzi o barwy, to piaskowy wydaje się za ciemny. No i trochę oznaczenia przesunięte Mam nadzieję, że moje wpisy nie są dla Ciebie zniechęcające... Grzes po to sie tutaj zapisalem, zeby uzyskac opinie i poprawic co jest źle wiec pisz ile wlezie - generalnie ten model to była dla mnie jedna wielka platforma do testów. Wyszedł jak wszyedł - ale jak pisałem wcześniej - w kartonikach czekają dwa kolejne egzemplarze i będą robione w polskich barwach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts