MarcinL Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 (edytowane) No i ruszyły praca nad czołgusiem. Mustangi czekają w domu na dalsze prace Ja w ramach relaksu między wykładami kończę poczciwego trumpka mały prawie inbox: do końca tygodnia mam nadzieję zakończyć klejenie bo w sobotę chciałbym psikanie zrobić jakieś Malowanie oczywiście zimowe. Posiłkuję się trochę fotkami z netu i mam coraz większą ochotę na zrobienie struktury odlewu na wieży. Bardzo fajnie to wygląda a do soboty by wyschło pod malowanie. Z tego co zauważyłem to kadłub jest z płyt walcowanych więc może być taki gładki bardziej. Model, pomimo że nie drogi, składa się bardzo miło i według mnie jest dobrze odwzorowany. Nie wypowiem się o wymiarach bo nie mam takowych planów do porównań. Edytowane 13 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2009 Tak sobie podziubałem między obiadem a kolacją: teraz już czas do nauki. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 to ja sobie tak posiedzę trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Ładnie wyszła ta wieża! Jakie malowanie? Po prostu zieleń czy jakieś wariacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 Po prostu zieleń czy jakieś wariacje? tak jak za oknem - zimaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 tak jak za oknem - zimaaaaaaa No to może być ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 moje nędzne próby z wykonaniem odlewu i stali walcowanej napawają mnie umiarkowaną duma. Zobaczymy jak wyjdzie po malowaniu. Jutro dobrze pójdzie to drugą gąskę ogarnę. I może w tym tygodniu faktycznie coś się da pomalować. Niestety w ten wekend nie dało rady się wyrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 i tak sobie dłubie. Może w ten weekend uda się pomalować bo już mnie palce do aerka świerzbią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pala127 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Jeśli nie przyklejałeś tych osłon imitujących siatkę na przedziale silnika- to może zastanów się nad ich przeróbką- np założenie prawdziwej siatki choćby z sitka albo kupionej na alledrogo Wtedy model znacznie zyskuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Widzę że prosto z pudła, trumpek nawet się postarał. Czekamy na malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 (edytowane) Co prawda mało kto tu zagląda ale mam pytanko odnośnie koloru zielonego jakim była malowana rosyjska pancerka. Na zdjęciach, które posiadam jest to dość ciemna zieleń ale raczej nie orginalna. Nie wiem za bardzo jak to ugryźć. Na jednej ze stron znalazłem Drab Green ale położony na ciemno żółty podkład. I na to cieniowanie Russian Armor Green MM 2129 pala niestety przyklejone już. Z założenia jednak miał to być model z pudła. Jego głównym celem jest przełamanie kryzysu niedokończonych modeli. Edytowane 15 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 zagląda, zagląda. Zieleni, dla ruskich potworków, jesli masz to póżniej cieniować każda proponowana zieleń się nada. Najważniejsze jest to, co z nią zrobisz w póżniejszych etapach...wyblaknięcia, cienie..washe,filtry itd. A wktórą strone pójdziesz z kolorkami to Twoja sprawa..czy blaknie na biało, szaro, czy żółto pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 byle pod spód ciemno a na wierzch jaśniej, dobrym kolorem pod spód jest blackgreen a na to dowolny odcień zieleni (oczywiście w granicach rozsądku) - np. olive i na to filterki, rozjaśnienia, żółcie, brązy itd. polecam mój wątek KW spod Dubna. pzdr i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 Oczywiście po powrocie do domu nie wytrzymałem i aero poszło w ruch. Zrobiłem przegląd posiadanych farbek bo typowo rosyjskiej zieleni nie kupiłem. Coś tam pozyglowałem i na chwilę obecną wygląda to tak: Jakość fotek nie najlepsza bo dopiero trenuję z aparatem. Zieleń i biel pójdzie przy dziennym świetle. Zdaję sobie sprawę , że nie jest to szał ale cieszę się , że w końcu udało się coś podłubać po dłuuuugiej przerwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 No i następny kolorek. Mieszanka wszystkich zielonych jakie były w domu. Zdjęcia mają zasadniczą ' wadę" - obnażają niedoróbki. Niestety malując w kuchni przy sztucznym świetle o takowe nie trudno. a po obiedzie biel jeszcze dojdzie i klar. Jutro w zasadzie będę już mógł zacząć bawić się pędzelkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Chyba tak bardziej sam dla siebie tą relację robię ale dzięki temu widzę moje braki w lichym jak na razie warsztacie. A po za tym przekonałem sie do zakupu tych plastelinowych mazideł do maskowania po tym jak mi tradycyjnie zapyliło pod niby zamaskowane elementy. przy okazji odkryłem kilka ciekawych funkcji w aparacie. I to na dzisiaj wszystko. Więcej Was nie będę męczył bo musi klar wyschnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 zapewne więcej osób oglada, robisz model bez waloryzacji, dobrze posklejany..to i rzec nie ma co. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2010 prawie rok minął a KW dalej w dłubaniu teraz wygląda już tak. Jest szansa, że skończę go jeszcze w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wzgwrzd Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 Witam "MarcinL" fajny ten twój KW-1. Ale po zdjęciach widzę że model był już jakby gotowy ale nie pomalowany, i to mnie zaciekawiło. Ja również maluje aerografem ale części osobno i doklejam a ty zrobiłeś cały czołg i dopiero potem go malowałeś ? Lepiej sie tak maluje jak już jest złożony a nie pojedyncze części i dokleja po kolei ? No i jak ci sie te gąski trzymały całe mimo że nie były jeszcze na klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 ladna juz bestia jest takiego wlasnie chce zrobic ze swojego zestawu. pierwszy raz przegladam ten warsztat, fajne malowanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 prawie rok minął a KW dalej w dłubaniu Myślałem , że tylko ja tak długo buduje modele Bardzo fajny KW , podoba mi się zimowe malowanie , planujesz pod gościa jakąś podstawkę może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 26 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2010 Ale po zdjęciach widzę że model był już jakby gotowy ale nie pomalowany, i to mnie zaciekawiło. Ja również maluje aerografem ale części osobno i doklejam a ty zrobiłeś cały czołg i dopiero potem go malowałeś ? Lepiej sie tak maluje jak już jest złożony a nie pojedyncze części i dokleja po kolei ? No i jak ci sie te gąski trzymały całe mimo że nie były jeszcze na klej? To nie zupełnie tak. Staram się model składać z modułów. Jak już wszystko jest spasowane to wtedy rozkładam maluję i składam na kropelkę albo contactę. Tak jest po prostu wygodniej i unika się błędów. Jeśli chodzi o gąsienice to na forum jest opis klejenia gąsek z elementów. I to też jest związane z niesklejaniem wszystkiego do kupy od razu bo wtedy to już nie ma szans na dobre malowanie. Myślałem , że tylko ja tak długo buduje modele poczekaj są jeszcze takie z dwuletnim stażem:) a jeśli chodzi o podstawkę to nie wiem .... może. Na razie nie kończę brudzenia żeby potem można było coś dopasować. Tylko, że model powstawał rok (z pudełka) to podstawka może się w tej 5cio latce nie udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 pierwszy raz czytam i patrzę ale uważnie bo w planach też kv ale spod Kurska i w obcej służbie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi