Patafian Napisano 8 godzin temu Share Napisano 8 godzin temu (edytowane) Witam Wszystkich Jak zaznaczyłem w tytule nie planowałem relacji z tego modelu, nawet chyba nie myślałem, że kiedykolwiek go ukończę. Model rozpocząłem jak zaczynałem przygodę z modelarstwem plastikowym i po złożeniu 80 %, wylądował na dwa lata w szafie. Co jakiś czas go wyciągałem, ale zacząłem w nim widzieć tylko więcej błędów początkującego modelarza, więc lądował w szafie z powrotem... No ale postanowiłem wykorzystać go do nauki i testowania nowych technik, więc jakimś cudem zabrałem się, żeby go skończyć. Na początek wymieniłem klamry na żywice, lufę na metalową Abera, pocieniłem błotniki wymieniłem gąski na żywice od Panzerwerk i poprawiłem błędy, które wcześniej mi przeszkadzały, nie jest to szczyt moich marzeń, ale do testów się nada. Sam zestaw jest bardzo przyjemny w budowaniu i wg mnie jest dość dobrze zdetalizowany. Na początek surowy . Przerobiłem zawieszenie, gdyż na wielu zdjęciach widać jak Stugi ładnie "siedziały na przednim kole" A tu już prawie kompletna surówka: Zapraszam do komentowania. Edytowane 8 godzin temu przez Patafian 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu Będę zaglądał, ciekawy temat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu Merytorycznie to pojazd z produkcji - czerwiec 1943 roku i zalicza się do wersji średniej. Gdyby miał wyrzutniki granatów to można by było przesunąć datę nawet do lutego 1943 roku i wtedy byłby jak najbardziej wczesny. Nie wiem czy Chcesz coś przerabiać ? Przeróbki by były konieczne by sprecyzować montownię tego pojazdu. Teraz jest trochę MIAG trochę ALKETT. Jednak w/w wyrzutniki to podstawa do dalszych działań. Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patafian Napisano 3 godziny temu Autor Share Napisano 3 godziny temu 8 minut temu, meser262 napisał: Merytorycznie to pojazd z produkcji - czerwiec 1943 roku i zalicza się do wersji średniej. Gdyby miał wyrzutniki granatów to można by było przesunąć datę nawet do lutego 1943 roku i wtedy byłby jak najbardziej wczesny. Nie wiem czy Chcesz coś przerabiać ? Przeróbki by były konieczne by sprecyzować montownię tego pojazdu. Teraz jest trochę MIAG trochę ALKETT. Jednak w/w wyrzutniki to podstawa do dalszych działań. Pozdrawiam Krzysztof Wiedziałem, że zaraz mnie sprowadzisz na ziemię 🫣 model w założeniu jest (jest bo mam go prawie na ukończeniu) w malowaniu na pustynie, który docelowo trafił na front wschodni ukraiński. Jeśli trzeba dodać wyrzutnie aby było merytorycznie poprawnie, da się zrobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu Super! Ten detal wystarcz, aby nie czepiać się zaworu wodnego na dolnej tylnej płycie i co ważniejsze do przednich mocowań holowniczych które są w wersji wczesnej i tylko wczesnej. Pooglądam go dokładniej i jutro napiszę coś więcej. Poproszę o fotkę z tyłu i przodu. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patafian Napisano 2 godziny temu Autor Share Napisano 2 godziny temu 21 minut temu, meser262 napisał: Poproszę o fotkę z tyłu i przodu. Poszło na Priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi