mjakm Napisano 17 Czerwca Napisano 17 Czerwca Maleństwo w skali 1:35. Przyjemny w składaniu, dobrze spasowany. Malowany AK (zestaw do radzieckich pojazdów ), brudzenie specyfikami od AK. 19 Cytuj
mnak24 Napisano 17 Czerwca Napisano 17 Czerwca Fajny, czuć zmęczenie pracą. W oczy rzuca mi się stosunkowo za czysta burta za kołami w porównaniu do reszty pojazdu. 1 Cytuj
Adamo722 Napisano 17 Czerwca Napisano 17 Czerwca Fajny podoba się dorób działo czy przyczepę do składu 1 Cytuj
bulik58 Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca W dniu 17.06.2026 o 15:58, mjakm napisał: Maleństwo w skali 1:35. Przyjemny w składaniu, dobrze spasowany. Bardzo fajne to ,, maleństwo ,, ci wyszło . nie wiem czy to nowszy wypust gwiazdy czy starszy dlatego mam pytanie o jakość plastyku , czy coś zmieniło się na lepsze w tym temacie . W dniu 17.06.2026 o 16:29, mnak24 napisał: Fajny, czuć zmęczenie pracą. W oczy rzuca mi się stosunkowo za czysta burta za kołami w porównaniu do reszty pojazdu. Masz na myśli tą burtę czy .... ... tą ramę podwozia Ogólnie podoba mi się Twoja praca , widać iż włożyłeś trochę czasu w tego ,, malucha,, . Jeśli jest możliwość to domknij drzwi , bo widać szpary Cytuj
mjakm Napisano 20 Czerwca Autor Napisano 20 Czerwca Plastik w tym zestawie inny niż zazwyczaj znajduje w paczkach od Zvezda. W moim odczuciu inny znaczy lepszy, zwłaszcza przy wycinaniu drobiazgów nie musiłem się jakoś bardzo pilnować żeby z jednego nie było dwóch. Co do brudzenia to myślę że koledze @mnak24chodzi pewnie o ramę którą faktycznie potraktowałem tylko delikatnym chippingiem. Może kiedyś poprawię ale ma już statut półkownik więc może kiedyś… ale dzięki za czujność. Szpary… makro wrogiem modelarza. Kombinowałem raz otwarte, raz zamknięte i chyba za dużo CA tam zostało żeby się finalnie domknęły Cytuj
bulik58 Napisano 20 Czerwca Napisano 20 Czerwca 2 godziny temu, mjakm napisał: Plastik w tym zestawie inny niż zazwyczaj znajduje w paczkach od Zvezda. Pozostaje mieć nadzieję iż już tak pozostanie , co do brudzenia i samego modelu , warto zrobić parę zdjęć z różnych ujęć i spokojnie je pooglądać. Można wtedy zobaczyć to co nie dostrzegło się wcześniej i coś poprawić , metoda ta sprawdziła się u mnie wielokrotnie. Dzięki za odpowiedź i powodzenia przy nowych projektach. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi