Skocz do zawartości

SdKfz 140/1. UM. 1/72.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołg zwiadowczy SdKfz 140/1. Producent UM, skala 1/72.

Zrobiłem go prosto z pudła dla mojego kolegi, który zbiera modele pojazdów w skali 1/72 z czasów II WŚ.

Pojazd był dość prosty w montażu, może poza twardymi i łamliwymi gąskami, oraz siatką na wieży.

Trochę problemów sprawiły również płyty pancerne, które nie dały się w 100% spasować .

Całość pomalowałem pędzlem. Kolorem podstawowym był Dunkelgelb '43 Pactry.

Do tego trochę innych akryli głownie Vallejo i GW.

Błoto wykonałem z pasty fakturowej Maimeri i akrylowych farb artystycznych firmy Renesans. Obicia zrobiłem gąbką.

Czarna plastikowa podstawka była w pudle z figurką Dragona w 1/16.

Zdjęcia w ramach eksperymentu zrobiłem na czarnym i na niebieskim tle. Sami oceńcie które lepiej wyszły.

0-8.jpg

1-20.jpg

2-19.jpg

3-18.jpg

4-17.jpg

5-15.jpg

6-13.jpg

7-9.jpg

8-6.jpg

9-5.jpg

10-4.jpg

11-3.jpg

12-2.jpg

Pozdrawiam i czekam na wasze opinie.

Napisano

Ech , po prostu , jak większość Twoich modeli

Napisano

Witam.

Ładny modelik , osobiście więcej bym dał fakturki błota na koła jak już tak błocony miał być. Co do zdjęć lepszy czarny arkusz , ja osobiście najbardziej preferuje biały.

Pzd|2

Napisano

Bardzo ładnie się prezentuje. Jak dla mnie tylko błotko jakieś takie jednolite za bardzo (kolorystycznie), ale za to jego faktura świetna.

Powiedz coś więcej o tej paście fakturowej Maimeri, jeśli możesz oczywiście Gdzie ją kupiłeś i cena jaka mniej więcej. Są jej jakieś różne rodzaje/gradacje?

Napisano

Longer08 pastę Maimeri można kupić w większości internetowych sklepów z modelami, oraz artykułami dla plastyków.

Ja kupiłem w sklepie Monolith Icon. Nie pamiętam ceny. Coś w granicach 20zł za słoik 125ml.

Podobną ofertę jak Maimeri ma również Vallejo. O gradacji ciężko mi cokolwiek powiedzieć, nie mam wszystkich rodzajów tych past.