Bushi Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Czołg zwiadowczy SdKfz 140/1. Producent UM, skala 1/72. Zrobiłem go prosto z pudła dla mojego kolegi, który zbiera modele pojazdów w skali 1/72 z czasów II WŚ. Pojazd był dość prosty w montażu, może poza twardymi i łamliwymi gąskami, oraz siatką na wieży. Trochę problemów sprawiły również płyty pancerne, które nie dały się w 100% spasować . Całość pomalowałem pędzlem. Kolorem podstawowym był Dunkelgelb '43 Pactry. Do tego trochę innych akryli głownie Vallejo i GW. Błoto wykonałem z pasty fakturowej Maimeri i akrylowych farb artystycznych firmy Renesans. Obicia zrobiłem gąbką. Czarna plastikowa podstawka była w pudle z figurką Dragona w 1/16. Zdjęcia w ramach eksperymentu zrobiłem na czarnym i na niebieskim tle. Sami oceńcie które lepiej wyszły. Pozdrawiam i czekam na wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herakles Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Ech , po prostu , jak większość Twoich modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Witam. Ładny modelik , osobiście więcej bym dał fakturki błota na koła jak już tak błocony miał być. Co do zdjęć lepszy czarny arkusz , ja osobiście najbardziej preferuje biały. Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Niezły, naprawdę niezły. Fajnie obity i ubłocony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Super model. Ogólnie wszystko się ładnie prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Bardzo ładnie się prezentuje. Jak dla mnie tylko błotko jakieś takie jednolite za bardzo (kolorystycznie), ale za to jego faktura świetna. Powiedz coś więcej o tej paście fakturowej Maimeri, jeśli możesz oczywiście Gdzie ją kupiłeś i cena jaka mniej więcej. Są jej jakieś różne rodzaje/gradacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2009 Longer08 pastę Maimeri można kupić w większości internetowych sklepów z modelami, oraz artykułami dla plastyków. Ja kupiłem w sklepie Monolith Icon. Nie pamiętam ceny. Coś w granicach 20zł za słoik 125ml. Podobną ofertę jak Maimeri ma również Vallejo. O gradacji ciężko mi cokolwiek powiedzieć, nie mam wszystkich rodzajów tych past. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Dzięki za przybliżenie tematu. Ładne błoto wychodzi z tej pasty Tak zapytałem bo może sobie wypróbuję kiedyś. Jeszcze raz dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi