SławekK Napisano 19 Czerwca Napisano 19 Czerwca Taka "cisza" na forum, że postanowiłem wrzucić już dziś kolejny model - nadal z 2023 roku. Jagdtiger od Dragon'a to naprawdę duży pojazd. Uzupełniłem go blachami z Voyager'a, linami od Eureki i metalową lufą. Wersja z dźwigiem wydała mi się jeszcze ciekawsza. Od początku wóz miał trafić na dioramę (którą montuję dopiero w tym roku), więc podstawka jest tymczasowa i minimalistyczna. Czekam na opinie :). 10 Cytuj
Adamo722 Napisano 20 Czerwca Napisano 20 Czerwca Model spoko malowanie ok ale z tym dźwigiem aż się prosi o otwarcie klap silnika Cytuj
Mariusz 72 Napisano 20 Czerwca Napisano 20 Czerwca Blaszki wyglądają zachęcająco ale słabe malowanie, diorama drętwa... w sumie szkoda. Cytuj
robertmodelarz Napisano 21 Czerwca Napisano 21 Czerwca Blacharka pierwsza klada. Złoto robi robotę. Cytuj
Patafian Napisano 21 Czerwca Napisano 21 Czerwca (edytowane) Szacunek za blachy, ostatnio działałem z nimi w 48, ale w 72,,, brawo. Ale co do reszty musze się zgodzić z @Mariusz 72, poza tym nie czuć wagi tego pojazdu, na niektórych zdjeciach wręcz unosi się w powietrze. Edytowane 21 Czerwca przez Patafian Cytuj
Mariusz 72 Napisano 22 Czerwca Napisano 22 Czerwca (edytowane) Łatwo się krytykuje, a zrobić coś łatwo nie jest... Model robi wrażenie bardzo zakurzonego (przynajmniej na fotkach). Do tego gąsienice są prawie w tym samym kolorze. Gdybym miał to poprawiać to gąsienice bym bardziej czarne zrobił. Dodał metaliczne przecierki. Spróbowałbym z ciemnym washem, żeby model miał większy kontrast. Może nie po całości ale bardziej góra kadłuba i wieża. ... ale tez nie za mocno żeby go całkiem nie zasmarować bo już jest ciemno-brązowy. Do tego delikatnie porozjaśniałbym olejami wszystkie wystające pudełeczka, dekle i kropeczki. Gdyby były w tym kolorze co dźwig to już by to lepiej wyglądało. Chociaż lepiej coś po między. .. a dioramkę dopracować. Model wydaje się, że wisi w powietrzu. Trzeba te kocie łby zeszlifować pod kołami, żeby się "zapadł" Lampę bym odciął w połowie i wyrzucił górę. Jeszcze jedno: warto te łańcuszki leciutko poskręcać pensetą bo wyglądają nierealnie. Dać może jakieś przecierki metaliczne. Są zbyt jednolite. Pozdro Edytowane 22 Czerwca przez Mariusz 72 Cytuj
SławekK Napisano 22 Czerwca Autor Napisano 22 Czerwca Jak pisałem we wstępie, model tylko tymczasowo trafił na tą podstawkę. Obecnie jest już częścią większej dioramy. Będzie ją można zobaczyć na konkursach w przyszłym roku :). Co do malowania, to też stwierdzam, że "coś nie pykło". Niby stosowałem te same techniki co zazwyczaj, ale całość wyszła... "mdła". Gumowe gąski od Dragona, to nie jest to co lubię... obecnie model już jest osadzony na gruncie i nie "lewituje". 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi