Szumbu Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Witam Znalazłem w internecie dwie ciekawe rzeczy pierwsza to filmik jak domowym sposobem zrobić aerograf http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-aerograf druga to stronka na której Syzyf inny sposób na aerograf domowym sposobem http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=5002 Co o tym sądzicie warto się w to bawić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Witam jak masz się bawić aeografem to lepiej kupić już lepszy aeograf i zobacz jak pluje ten aeograf taki to lepiej do domowego użytku rower pomalowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Kiedyś się w to bawiłem i uznałem, że nie ma sensu. Lepiej zaopatrzyć się w np. AB-1001 który można mieć już za na prawdę śmieszną cenę, a jakościowo jest bdb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumbu Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2009 Aerograf to mógł bym sobie kupić tylko brak kasy na kompresor :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Na tym Forum jest naprawde dużo tematów na ten temat wystarczy użyc opcji szukaj jezeli nie masz pieniedzy na kompresor a masz umiejetnosci konstruktorskie mozesz zbudowac go wlasnorecznie z agregatu lodowkowego jest dużo tematów w ktorych koledzy ,,przedstawiaja" swoje cacuszka mozesz poczytac badz tez popytac jak ktos dany kompresor zrobił mozesz takze wziasc kolo zapasowe od samochodu i ono posluzy ci jako naped do aero .Co do tych wynalazkow to zabardzo nie jestem przekonany ten filmik pokazuje bardziej aero ktore w modelarstwie za bardzo ci nie posluzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaroST Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Mam drobne pytanie do Was Jestem nowy na forum i nie jestem dość wtajemniczony w sztukę modelarstwa. I o to me pytanie czy do aerografu można przykładowo podłączyć typową sprężarkę, taką co można napompować materac czy też koło ? Bo nie mam takiej kasy żeby zakupić kompresor. Wiem że jeszcze mogę użyć gazu pędnego ale też za bardzo nie wiem jak to się robi. Z góry dzięki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Jeżeli dopiero zapoznajesz się z modelarstwem, to nie lepiej użyć np. Spreji. Dużo modelarzy to stosuje na początek dobrze by było, w sumie zależy czym konkretnie się jeszcze zajmujesz . Proponował bym poczekanie i kupienie odp. kompresoru. Bo z tych "pompek" itp. Nic nie wychodzi. Chociaż nie jestem pewny i wtajemniczony w te techniki, ponieważ maluje akurat sprejami. Pozdr. eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 A ja bym proponował poczytać i poszperać na forum - trochę o tym już było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi