Szumbu Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Witam Znalazłem w internecie dwie ciekawe rzeczy pierwsza to filmik jak domowym sposobem zrobić aerograf http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-aerograf druga to stronka na której Syzyf inny sposób na aerograf domowym sposobem http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=5002 Co o tym sądzicie warto się w to bawić??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mechanik Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Witam jak masz się bawić aeografem to lepiej kupić już lepszy aeograf i zobacz jak pluje ten aeograf taki to lepiej do domowego użytku rower pomalowac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P@wel Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Kiedyś się w to bawiłem i uznałem, że nie ma sensu. Lepiej zaopatrzyć się w np. AB-1001 który można mieć już za na prawdę śmieszną cenę, a jakościowo jest bdb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szumbu Posted January 7, 2009 Author Share Posted January 7, 2009 Aerograf to mógł bym sobie kupić tylko brak kasy na kompresor :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johny Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Na tym Forum jest naprawde dużo tematów na ten temat wystarczy użyc opcji szukaj jezeli nie masz pieniedzy na kompresor a masz umiejetnosci konstruktorskie mozesz zbudowac go wlasnorecznie z agregatu lodowkowego jest dużo tematów w ktorych koledzy ,,przedstawiaja" swoje cacuszka mozesz poczytac badz tez popytac jak ktos dany kompresor zrobił mozesz takze wziasc kolo zapasowe od samochodu i ono posluzy ci jako naped do aero .Co do tych wynalazkow to zabardzo nie jestem przekonany ten filmik pokazuje bardziej aero ktore w modelarstwie za bardzo ci nie posluzy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaroST Posted February 4, 2009 Share Posted February 4, 2009 Mam drobne pytanie do Was Jestem nowy na forum i nie jestem dość wtajemniczony w sztukę modelarstwa. I o to me pytanie czy do aerografu można przykładowo podłączyć typową sprężarkę, taką co można napompować materac czy też koło ? Bo nie mam takiej kasy żeby zakupić kompresor. Wiem że jeszcze mogę użyć gazu pędnego ale też za bardzo nie wiem jak to się robi. Z góry dzięki za odpowiedz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eKrystian Posted February 4, 2009 Share Posted February 4, 2009 Jeżeli dopiero zapoznajesz się z modelarstwem, to nie lepiej użyć np. Spreji. Dużo modelarzy to stosuje na początek dobrze by było, w sumie zależy czym konkretnie się jeszcze zajmujesz . Proponował bym poczekanie i kupienie odp. kompresoru. Bo z tych "pompek" itp. Nic nie wychodzi. Chociaż nie jestem pewny i wtajemniczony w te techniki, ponieważ maluje akurat sprejami. Pozdr. eKrystian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksik750 Posted February 4, 2009 Share Posted February 4, 2009 A ja bym proponował poczytać i poszperać na forum - trochę o tym już było... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts