Jump to content

Aerograf domowym sposobem

Szumbu
 Share

Recommended Posts

Witam

Znalazłem w internecie dwie ciekawe rzeczy pierwsza to filmik jak domowym sposobem zrobić aerograf

http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-aerograf

druga to stronka na której Syzyf inny sposób na aerograf domowym sposobem

http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=5002

Co o tym sądzicie warto się w to bawić???

Na tym Forum jest naprawde dużo tematów na ten temat wystarczy użyc opcji szukaj jezeli nie masz pieniedzy na kompresor a masz umiejetnosci konstruktorskie mozesz zbudowac go wlasnorecznie z agregatu lodowkowego jest dużo tematów w ktorych koledzy ,,przedstawiaja" swoje cacuszka mozesz poczytac badz tez popytac jak ktos dany kompresor zrobił mozesz takze wziasc kolo zapasowe od samochodu i ono posluzy ci jako naped do aero .Co do tych wynalazkow to zabardzo nie jestem przekonany ten filmik pokazuje bardziej aero ktore w modelarstwie za bardzo ci nie posluzy.

• 4 weeks later...

Mam drobne pytanie do Was Jestem nowy na forum i nie jestem dość wtajemniczony w sztukę modelarstwa. I o to me pytanie czy do aerografu można przykładowo podłączyć typową sprężarkę, taką co można napompować materac czy też koło ? Bo nie mam takiej kasy żeby zakupić kompresor.

Wiem że jeszcze mogę użyć gazu pędnego ale też za bardzo nie wiem jak to się robi. Z góry dzięki za odpowiedz.

Jeżeli dopiero zapoznajesz się z modelarstwem, to nie lepiej użyć np. Spreji. Dużo modelarzy to stosuje na początek dobrze by było, w sumie zależy czym konkretnie się jeszcze zajmujesz .

Proponował bym poczekanie i kupienie odp. kompresoru. Bo z tych "pompek" itp. Nic nie wychodzi. Chociaż nie jestem pewny i wtajemniczony w te techniki, ponieważ maluje akurat sprejami.

Pozdr. eKrystian