SławekK Napisano 3 Lipca Napisano 3 Lipca To już mój ostatni model z 2023 roku. Żywiczny pojazd SdKfz 233 od firmy Mars. Moim zdaniem świetny produkt, ale dla doświadczonych modelarzy. Wóz z DAK, więc dodałem trochę dodatków... wyszło nawet sporo. Pojazd ma otwarty przedział bojowy, więc tam też trochę detali jest. Mała podstawka z kawałkiem pustyni i figurki od White Stork Miniatures. Zdjęcia gotowego wozu z dzisiaj - nie znalazłem wcześniejszych. Na ostatnim zdjęciu jest skala odniesienia :). 12 Cytuj
Adamo722 Napisano 4 Lipca Napisano 4 Lipca Ta ilość dodatków robi robotę podoba się . Skrajniki szerokości powinny być bardziej pionowe w linii z burtą pojazdu. Cytuj
SławekK Napisano 21 Lipca Autor Napisano 21 Lipca Adamo722 dzięki za opinię. Żywiczne modele mają swoje plusy i minusy, ale moim zdaniem plusy przeważają :). Cytuj
Grzes Napisano 21 Lipca Napisano 21 Lipca A ten pan co ma na sobie? Tatuaże? Zabrudzenia? Taki wzór na koszulce... Cytuj
jerzype Napisano 25 Lipca Napisano 25 Lipca Ten model jest nawet nawet...ale nie jest idealny (baza). W praktyce nie ma ładnego 233 na rynku w 1/72. Ja mam w planach 233 z Rodena...lekko nie będzie wiem bo już robiłem 231,263, 234/1 i 234/4... Natomiast ogromny szacun za tematy jakie robisz i te waloryzację, to modelarstwo w starym stylu które lubię najbardziej. Świetne galerie, uczta dla 72kowca. Z minusów to odrapania są zbyt równomierne wg mnie, jak dla mnie lepszy byłby jednolity żółty i odrapki na rantach. Cytuj
SławekK Napisano 26 Lipca Autor Napisano 26 Lipca Jerzype - dzięki za opinię. Nie lubię i w zasadzie nie robię modeli "prosto z pudła", w każdym muszę coś wymienić/zamienić/poprawić :). Co do modelu z Marsa, to moim zdaniem jest dobrą bazą do modyfikacji, nie łatwą, ale dobrą. Co do odrapań, to rzeczywiście często przesadzam, ale uczę się powoli opanowania. No ale jak nie poszaleję na modelu z DAK, to gdzie indziej :). 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi