Artur Napisano 19 Września 2006 Share Napisano 19 Września 2006 Witam Wszystkich . Chciałem Wam zaprezentować model, który kiedyś zlepiłem. Jest to model Tygrysa w skali 1;35 Dragona z elementami foto trawionymi Aber. Zimerit powstał z Multipla. Wykonałem go tą ostrogą na rączce(no nie wyszedł najlepiej) . Załozyłem metalowe gasienice Frulidmodel . Problem był bo chciałem aby były ruchome. Wanna Tygrysa Mi sie rozjeżdzała. Musiałem usztywnić wannę wklejając pleksi.Pozatym fajnie sie go sklejało. http://img231.imageshack.us/my.php?image=dsc2414yx4.jpg http://img231.imageshack.us/my.php?image=dsc2415ls8.jpg http://img168.imageshack.us/my.php?image=dsc2416yd4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna Napisano 19 Września 2006 Share Napisano 19 Września 2006 Super modeliki jego i wykonanie tylko te dwie beczki z tylu mogles zrobic w kolorze czolgu bo troche one odstaja jakos od modelu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 19 Września 2006 Autor Share Napisano 19 Września 2006 Witam. Te dwie beczki to jak mniemam je tak Nazwałeś to są skrzynki narzędziowe i one były z drewna.Tak akurat kolor dobrałem (świeżego drewienka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 19 Września 2006 Share Napisano 19 Września 2006 Wygląda znajomo, styl pisania i nick autora też wydają się znajome. Nie, one SĄ znajome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 19 Września 2006 Share Napisano 19 Września 2006 Dzień Dobry panie AS Z PWM wyrzucili to tu się przeniosłeś. Jak miło. I znów tylko 3 fotki.... ciekawe dlaczego nie dasz więcej??? Nie chce wyjść na drugiego Lutzowa z PWM ale ten Artur (znany też jako AS i 88mm) daje fotki nie swoich modeli co zostało udwodnione swego czasu na PWM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 19 Września 2006 Share Napisano 19 Września 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 19 Września 2006 Autor Share Napisano 19 Września 2006 Panowie nie zaczynajcie od nowa. Pokazuję tu modele, których jestem autorem i właśćicielem. Na PWM wiele sie nauczyłem (trzeba sie nie wygłupiać) i tyle. Porozmawiajmy lepiej o modelach, pytajcie o co chcecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 19 Września 2006 Autor Share Napisano 19 Września 2006 Zastanawiam się czy ktoś tu na forum chce ujrzeć foty mojego warsztatu. (Ale ostrzegam, jest tam niezły bałagan) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 19 Września 2006 Share Napisano 19 Września 2006 Moim pobożnym życzeniem jest ujrzeć wątek warsztatowy jakiegoś z twoich modeli, a nie warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 19 Września 2006 Autor Share Napisano 19 Września 2006 Stary Ja cie chyba zaprosze do domu ( jak coś to kontakt na priwa) ,i solidnie poczestuję ziemniaczkami ,innej rady nie widzę . Posprzątam oczywiśćie . Ale zastosuję sie do tej rady i jak bedę coś kolejnego lepił to zdokumentuję. Jak model podoba się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 19 Września 2006 Share Napisano 19 Września 2006 Wiecie mam gdzieś wasze urazy i wyliczanki, ale kolega ma modelik do ocenienia i jak widze to jest zarą...sty Mam 2 pytania: Jeśli to jest prototyp to z którego roku? Czemu on jest taki dziki, wyjaśnie -> Wierza z tygrysa z początkowych wersji -> Kosz z ekwipunkiem z tyłu wierzy jak widze z Panzer IV -> Krzyże powinny chyba być na bokach korpusu, a nie na wierzy? (nie licze tylniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 19 Września 2006 Autor Share Napisano 19 Września 2006 Dzięki za mądre słowo, bo model tu chodzi a nie o Mnie. Nie jestem ekspertem w historii, ale jest to model, który jako jeden z trzech egzemplarzy brał udział w bojach. http://www.strefa-tygrysa.republika.pl/opis%20konstukcji.htm Tu masz cały link o tym. Mogę nadmienić, że wzór malowania i zimerit wiozłem z jednej z foto archiwalnych. Przepraszam, bo nie umiem jeszcze tak dobrze linków wklejać. Ten zasobnik jak SUPER Zauważyłeś został dany w oryginale z powodu braków materiałowych. Ale numery i k krzyże są namalowane (na zimie nie da sie kleić kalek) jak w oryginale z foty archiwalnej. Jeszcze raz polecam Ci ta stronę i BARDZO DZIĘKUJĘ ZA DOCENIENIE.Bo salutujemy stopniowi a nie człowiekowi. Tzn. Najważniejsze jest jak model wygląda a potem, kto go zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edax Napisano 19 Września 2006 Share Napisano 19 Września 2006 jestem autorem Czego autorem, zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 19 Września 2006 Autor Share Napisano 19 Września 2006 Kolego EDAX nie podobają ci sie foty?. Niemożliwe bo to sa zdjęcia studyjne. Jakim aparatem masz na fotce wypisane. Zdjęcia też jestem autorem . Ale jakie to ma znaczenie że jestem autorem . Biżuterię wykonuję na całą Polskę i nikt sie Mnie nie pyta kto jest autorem. Tylko patrzy jak to WYGLĄDA i czy ładna .To jest RZEMIOSŁO a nie jakaś artystyczna robota . Na tym punkcie fioła to maja niedoszli albo kiepscy artyśći , bo prawdziwi artyśći to chetnie rozdają swoje prace i sa bardzo nieśmiali ,i nie chcą sie przyznaś że to Oni zrobili. Ja jestem rzemieśnikiem i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 19 Września 2006 Share Napisano 19 Września 2006 Będzie ostro Śliczny model Arturze, mam tylko małą prośbę, proszę o wątek warsztatowy, bo skoro robisz takie super modele, to podziel się z nami swoimi technikami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 19 Września 2006 Autor Share Napisano 19 Września 2006 Jak czegoś nie Wiesz to Pytaj o co chcesz . Ale Ja myślę że nie wiele Mogę nauczyć takiego Fachmana specjalistę jak TY. Ale może .Wiesz co to jest KAMEA. Pytanie 2. co to jest rygiel . Bo laubzega to chyba Wiesz. Pyt3.co to jest milgryf. Pyt 4 co to jest NAWROT . Jeśli Mi odpowiesz na te pytania publicznie zobowiaże sie do podzielenia się z Tobą swoimi technikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 19 Września 2006 Share Napisano 19 Września 2006 Kamea to szlachetny lub półszlachetny kamień ozdobiony reliefem ciętym wypukło. Rygiel to element blokujący zamka ślizgowo-obrotowego w karabinie, lub też jak kto woli część budowlana łącząca dwa filary w budynku. Laubzega a w zasadzie piła włośnicowa to cienka piłka do metalu. Na pozostałe dwa pytania Ci nie odpowiem bo nie wiem co to. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 19 Września 2006 Autor Share Napisano 19 Września 2006 No dobra stary blisko byłeś . RYGIEL to taki metalowy hartowany stożek, na który nakłada się obrączkę lub pierścionek i prostuje. Postaram się trochę fot z budowy pokazać obiecuję, ale nie wiem kiedy bo 10 ide na operację zno wułe...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 20 Września 2006 Share Napisano 20 Września 2006 Według mnie wątek warsztatowy wyjaśnił by wszystko! A ten tygrys niczego sobie, tylko czyj on jest? Znowu będzie ostro tak jak pisał Marcin!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 20 Września 2006 Share Napisano 20 Września 2006 Bez tego mechanika i jego narzędzi model byłby dość smutny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 20 Września 2006 Share Napisano 20 Września 2006 Znowu będzie ostro tak jak pisał Marcin!!! Zanim to nastapi ostrzegam przed nieprzemyslanymi wpisami i odsylam do REGULAMINU NASZEGO FORUM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 20 Września 2006 Share Napisano 20 Września 2006 Znowu będzie ostro tak jak pisał Marcin!!! Zanim to nastapi ostrzegam przed nieprzemyslanymi wpisami i odsylam do REGULAMINU NASZEGO FORUM Nie bój żaby ja obiecuję kulturę i dobry smak zachować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 20 Września 2006 Share Napisano 20 Września 2006 Panowie, dwa słowa komentarza: 1. To nie Artur musi udowadniać, że model jest jego autorstwa - on zamieszcza jego zdjęcia a my w uznajemy go za autora. Bzdurą byłoby tworzenie sytuacji, w której każdy zakładający własny wątek miałby przedstawiać "certyfikat" własności, czy jakieś inne dowody, pisma, stępelki, poświadczenia itp. 2. Zarzucając komuś przedstawianie modeli cudzych jako własnych proszę o udowodnienie tego! To chyba proste - skoro mówisz, że coś jest czarne a nie białe to pokaż to..! Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 21 Września 2006 Share Napisano 21 Września 2006 witam Jak czytałem Artur Twoje tamaty na PWM (a czytałem większość) To mnie to śmieszyło.... jednak jak do dotkneło forum które tak lubie to mi do smiechu nie jest :/ mam nadzieje że wkrótce sie wszystko wyjasni pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 21 Września 2006 Autor Share Napisano 21 Września 2006 To forum MODELWORK a PWM to jest spora różnica jak sam zauważyłeś.(Forum, które tak lubię ,napisałeś ). Ludzie sa tu na poziomie i Ja też to forum LUBIĘ i nie mam zamiaru dać się sprowokować ani wygłupiać tym bardziej Nikomu przeszkadzać . TO JEST FORUM MODELARSKIE ,POGADAJMY O MODELACH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi