Tomasz_Dusza Napisano 25 Lipca Napisano 25 Lipca Cześć Posiadam aerograf Paasche Talon chyba z dyszą rozmiar 2 czyli 0,38 mm. Ale nie jestem pewien. Ostatnio mi się iglica od tego aerografu zwichrowała. Miałem zapasowe iglice ale 0,2 mm. Czy moge taką zastosować do dyszy 0,38 mm?? Cytuj
Tomasz_Dusza Napisano 25 Lipca Autor Napisano 25 Lipca Spytałem się mądrej głowy czyli AI i powiedziała że nie. Że nie jest to zalecane. Cytuj
push-up78 Napisano 26 Lipca Napisano 26 Lipca W dniu 25.07.2026 o 20:06, Tomasz_Dusza napisał: Cześć Posiadam aerograf Paasche Talon chyba z dyszą rozmiar 2 czyli 0,38 mm. Ale nie jestem pewien. Ostatnio mi się iglica od tego aerografu zwichrowała. Miałem zapasowe iglice ale 0,2 mm. Czy moge taką zastosować do dyszy 0,38 mm?? Problem może być w długości wystawania z dyszy iglicy.Nawet jak pozornie pasuje to się okazać może,że długość już jest za spora ,I farba może dziwnie się zachowywać.Tu nie trzeba AI .Takie sprawy się powinno samemu przetestować.Możesz sobie jak masz sprawdzić z ciekawości jak to wygląda w praktyce.Mniejsza iglicę do ciut większej da rade sprawdzić.Testowałem Procona 0,2 do dyszy0,3.Dziwnie działa.Ale wiadomo,że używa się TYLKO dedykowany rozmiar.I wtedy działa jak trza. Nawet szlifowanie iglic by coś tuningować też raczej średni pomysł.Kąt iglic do rozmiaru dyszy jest opracowany już fabrycznie.I takie muszą nam wystarczyć. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi