marciak90 Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu Witam, zrobiłem ten model trochę na wyczucie, tzn.. góra to mieszanina farb, którą ciezko bylo odzworować z fotek na google grafika, dół to cos w rodzaju sky blue.. (tak radzil gosc w sklepie). cos stalo sie z kilkoma elementami kalkomanii - płyn zawinił czy lakier, kladlem na blyszczacy tamiya.. pozniej polakierowałem matowym i.. wyszło jak na fotach, dodam, że ciężko opanować mi niektore techniki z powodu mojej niepełnosprawności, ale mniejsza o to. model na polce prezentuje sie OK, ale na fotach gorzej. Wash (tamiya dark gray) dawalem sporadycznie, ostatnio zniszczylem nim model. z góry dziekuje, pozdrawiam. Aha, zdjęć pudełka zestawu i instrukcji itd nie wrzucam, bo myslę, że to zbędne :D.. GDYBY ktoś chciał wiecej jakies inne zdjecia, zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu Źle nie jest. Co do washa, po zapuszczeniu w linie należy go zetrzeć, aby nie zostawały kleksy w miejscu gdzie przykladales pędzelek. Tu i ówdzie przydałoby się więcej staranności orzy klejeniu/szpachlowaniu/szlifowaniu. Dysze chociaż jakimś srebrnym metaluaerem przydało by się pomalować. Sugeruje do następnego modelu założyć warsztat, na pewno zbierze się konsylium pilnujące aby odpowiednia jakość była utrzymana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciak90 Napisano 2 godziny temu Autor Share Napisano 2 godziny temu dysze są na gun-metal, dlatego tak się zlewają. tak też myślę, muszę więcej czasu poświecić nad nastepnym zestawem, dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu Po za tą mokrą plamą na prawym płacie, całkiem przyjemny Dziobak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciak90 Napisano 2 godziny temu Autor Share Napisano 2 godziny temu (edytowane) już nie wiem z czego ta plama powstała, jakos po lakierowaniu finalnie tak wygląda na regale, następny zrobię dokladniej pozdrawiam. Edytowane 2 godziny temu przez marciak90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi