marciak90 Napisano 28 Lipca Napisano 28 Lipca Witam, zrobiłem ten model trochę na wyczucie, tzn.. góra to mieszanina farb, którą ciezko bylo odzworować z fotek na google grafika, dół to cos w rodzaju sky blue.. (tak radzil gosc w sklepie). cos stalo sie z kilkoma elementami kalkomanii - płyn zawinił czy lakier, kladlem na blyszczacy tamiya.. pozniej polakierowałem matowym i.. wyszło jak na fotach, dodam, że ciężko opanować mi niektore techniki z powodu mojej niepełnosprawności, ale mniejsza o to. model na polce prezentuje sie OK, ale na fotach gorzej. Wash (tamiya dark gray) dawalem sporadycznie, ostatnio zniszczylem nim model. z góry dziekuje, pozdrawiam. Aha, zdjęć pudełka zestawu i instrukcji itd nie wrzucam, bo myslę, że to zbędne :D.. GDYBY ktoś chciał wiecej jakies inne zdjecia, zrobię 1 Cytuj
Moses Napisano 28 Lipca Napisano 28 Lipca Źle nie jest. Co do washa, po zapuszczeniu w linie należy go zetrzeć, aby nie zostawały kleksy w miejscu gdzie przykladales pędzelek. Tu i ówdzie przydałoby się więcej staranności orzy klejeniu/szpachlowaniu/szlifowaniu. Dysze chociaż jakimś srebrnym metaluaerem przydało by się pomalować. Sugeruje do następnego modelu założyć warsztat, na pewno zbierze się konsylium pilnujące aby odpowiednia jakość była utrzymana Cytuj
marciak90 Napisano 28 Lipca Autor Napisano 28 Lipca dysze są na gun-metal, dlatego tak się zlewają. tak też myślę, muszę więcej czasu poświecić nad nastepnym zestawem, dzieki Cytuj
Baas ArK Napisano 28 Lipca Napisano 28 Lipca Po za tą mokrą plamą na prawym płacie, całkiem przyjemny Dziobak. Cytuj
marciak90 Napisano 28 Lipca Autor Napisano 28 Lipca (edytowane) już nie wiem z czego ta plama powstała, jakos po lakierowaniu finalnie tak wygląda na regale, następny zrobię dokladniej pozdrawiam. Edytowane 28 Lipca przez marciak90 Cytuj
Topper Harley Napisano 29 Lipca Napisano 29 Lipca Plamy można spróbować "ruszyć" Alifatnaftą firmy Beckers (dospna w markecie i ogólnie się przydaje) o ile powierzchnia jest gładka - chociaż jak piszesz jest mat. Foty jeśli możesz to na jednolitym tle. Kalki mozna docisnąć wacikiem kosmetycznym jest szansa,że powietrze wyjdzie, kakalka się wtopi. Model kleiłem w pudełku italeri w wersji łaciatej z kalkami Model maker (D72069 Su-34 Fullback)<-- całkiem ok, pamiętam, że nie był zbyt dopracowany szczegółnie przejście dziób antena. Dysze można by "stuningować" cieniami tamyia zestaw D i lekko oprószyć szarym pigmentem. Jeśli zamierzasz zrobić "łaciatego" jest zestaw farb Hataka (Hataka Hobby HTK-CS58 Ultimate Su-34 "Fullback" paint set) osobiście nie polecam, najciemniejszy niebiesko - zielony zupełnie nie oddaje rzeczywistości. Reszta też nieco odbiega. Jak napisał - Moses - wskazany warsztat, będziemy obsrewować . Pozdro Cytuj
Moses Napisano 29 Lipca Napisano 29 Lipca Model z tego co zrozumialem zostal na koniec polakierowany, wiec z kalkami i plamami z washa, nic sie nie zrobi. Cytuj
BRAVO112 Napisano 30 Lipca Napisano 30 Lipca 18 godzin temu, Moses napisał: wiec z kalkami i plamami z washa, nic sie nie zrobi. papier 5000..... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi