Gość Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Przedstawiam parę swoich starych prac. Nie wszystkie idealne, ale cieszą oko. Niektóre to rzeczy czekające na lepsze czasy, inne to zarzucone projekty. Amunicyjny z drużyny granatnika 1939 Granatnikowy 1939 Korpus Ochrony Pogranicza 1939 Ul. Paderewskiego w Poznaniu (sierpień 1939). oficer wojsk pancernych. Wypad pancerny pod Warszawą 1939 Bitwa Warszawska 1920 (na podstawie był ckm Hotchkiss wz.14, ale miał wypadek, więc musze naprawić) Ułan ze sztandarem - brakuje jeszcze orła na szczycie. Może pojawi się na jakiejś dioramce. Obrona Lwowa 1919 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Jakim kolorem malujesz paski od paski gazowej itp. Te parciaki ? Zwłaszcza przy obsłudze granatnika ? Figurki miód. Amunicyjny granatnika wygląda jak z planu "Szeregowca Rayana" A ten tankista z M Modela ma facjatę zrypaną jak wszyscy z tej firmy ! ble ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Parciaki to używam farby Valleyo "Yellow Green". Fakt, tankista wygląda raczej jak emeryt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whiteeagle Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Jestem pod wrażeniem...gratuluję! Świetne figurki Popieram, figurki z M Model mają beznadziejne twarze, co psuje cały efekt. A KOP-ista mógłby trzymać w ręku M1921 Thompsona, gdyż kilkadziesiąt sztuk trafiło do KOP-u. O ile dobrze pamiętam oczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Akurat nie mam takiego Thompsona z okrągłym magazynkiem. Do KOP trafiło 16 sztuk, ale do żandarmerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Figurki jak zwykle w Twoim wykonaniu super wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whiteeagle Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Zgadza się, do żandarmerii. Jeszcze raz gratuluję, świetne wykonanie Zauważyłem, że na polskich forach modelarskich, wbrew pozorom(i tego czego można by się spodziewać), tematyki czysto polskiej(WP z okresu 1918-1939) jest mało. Za to roi się od wszelkich "tygrysów" i panter". Być może wynika to z jakości modeli polskich pojazdów, przy których zazwyczaj trzeba trochę posiedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 whiteeagle, jak się chce to się wszystko zbuduje. Po prostu ludzi polski sprzęt nie interesuje - wynika to z kompleksów. Większośc modelarzy przekonana jest, że sięgając do rodzimej historii muszą budować bryczki i malować konie. Do tego lata propagandy o niezwyciężonych Niemcach itd. Dlatego powstaje tygrys po raz 15, ale w innym malowaniu, jak podkreśla twórca. Do tego doliczmy sztampowość firm typu Dragon. Zapowiedzi na kolejny rok! Wow! Znów jakiś Niemiaszek... A mi się ciepło robi jak Dragon sięgnął w figurkach do Francji 1940 roku. Jakby im się chciało, to znaleźliby masę sprzętu innego. Francuskie pojazdy (większość robią u nas), pojazdy polskie, dużo wczesnych brytyjskich, czeskich, włoskich... Naprawdę by się sprzedawały na świecie, bo to coś nowego. A jedyną z zapowiedzi Dragona, która mnie interesuje to armata PAK 75 mm, czyli Schneider z dorobionym hamulcem i na innej lawecie. Będzie można osadzić go na lawecie RPM i mieć pięknej jakości armatę wz.97. Poza tym to wieś tańczy i śpiewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 A jedyną z zapowiedzi Dragona, która mnie interesuje to armata PAK 75 mm, czyli Schneider z dorobionym hamulcem i na innej lawecie. Będzie można osadzić go na lawecie RPM i mieć pięknej jakości armatę wz.97. Albo pięknego 7TP-D czyli polskiego mardera Poza tym to wieś tańczy i śpiewa. Tańczy, śpiewa, recytuje, daje d...y i haftuje. Koło Gospodyń Wiejskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Figurki super, tylko ten piesek na czwartym zdjęciu trochę szpetnawy... Kurde, muszę skleić coś polskiego, tylko dokończę Pe-8;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Wiem wiem. To drugi piesek w mojej modelarskiej karierze. O dziwo, pierwszy był super, ale ten tutaj szpetnawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Świetne figurki, świetna tematyka, jak zawsze jestem pod wrażeniem Twoich prac. I w całej, że tak powiem, rozciągłości podpisuję się pod uwagami co do tygrysa po raz 15 i firm typu Dragon. Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi