Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A te kabelki, to coś w stylu, przelewu( jak będzie za dużo paliwa to się paliwo tedy cofa). Nie wiem jak się dokładnie to nazywa.

• Odpowiedzi 115
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Silnik też jak na razie fajowy poza jednym. Przewody paliwowe to taka prowizorka troszeczkę ale najważniejsze, że Tobie się podoba. Zobaczymy jak będzie się prezentować po pomalowaniu

Napisano

misiek14pl Miałem na myśli kable w silniku bo te w ramie sa chyb a ok

daj mi maila na pw ja mam masę zdjęć schematów to ci pośle w zipie albo najleppiej na gg zagadaj 10540627

Napisano

W silniku kabelki są dobre(średnica i ułożenie), rama kable są trochę za grube, 2 powinny być grube reszta mniejsza średnica widać to na fotkach które dałem

Napisano

Piotr Wydaje mi sie że te kabelki na silniku sa jednak ciut za grube sam sie zastanawiam jakiej średnicy je zrobić bo mam do wykonania 3 takie silniki

foto

4e9fa45589de3ce4.jpg

Napisano

Jeżeli planujesz robić kręcące się koła, to proponuje Ci rozwiercić ten otwór w feldze od strony gdzie przyklejasz tą imitacje piasty do którego wchodzi "ośka", a następnie lekko zeszlifuj ten oryginalny pierścień italerki tak aby wszedł w ten otwór i przyklejasz go do ośki i zaklejasz imitacje i gitara

Napisano

miki29021 właśnie tak to chciałem zrobić Mam pytanie, czy żeby zrobić ss z przodu to musze przerabić felgi ? czy moge założyć opone od naczepy na orginalną felge????

Napisano

Obręcze masz w komplecie znaczy no potrzebujesz jeszcze dwóch ale da się to obejść, wystarczy ze założysz pierścień od strony zewnętrznej a od wewnątrz nie trzeba bo opona i tak będzie siedziała

Napisano

Dziś zrobiłem ss, rozebrałem trochę scanie R500,i miałem pierścienie jak zrobiłem tak jak mi mówiliście to efekt jest super

Napisano

misiek14pl Błagam wywal te kable z tych zbiorników bo wyglądaja tragicznie i niemają nic wspólnego z oryginałem zobacz foty które ci dałęm

Napisano

TomaszDudek ma rację, są montowane 3 butle gdyż są to 3 oddzielne elementy układu hamulcowego, nie można ich zastąpić jednym wielkim czy połączyć tak jak ty to zrobiłeś. W miejscach dziur możesz zrobić zawory by nie trzeba było szpachlować.

Napisano

Proponuje Abyś wywalił te kabelki, i do każdej butli podpiął jeden i aby on szedł do ramy. I z drugiej strony też powinny wchodzić na takiej zasadzie te przewody, ponieważ z jeden strony wchodzi powietrze a z drugiej wychodzi Co do tych trzech układów hamulcowych heh, to znaczy że jeżeli cieżarówka ma 8 butli to ma 8 oddzielnych układów hamulcowych ??

Napisano

miki29021 radzę poczytac o układach pneumatycznych w samochodach, o dwóch układach hamulcowych minimum, na jakiej zasadzie działa hamulec ręczny w aucie z hamulcami pneumatycznymi, czemu nie ruszysz ciężarówką z miejsca do momentu nabicia powietrza do butli, jak działa abs, ebs ec. w samochodach z układem pneumatycznym.

PS> Wcześniej użyłem "sformułowania" takiego na chłopski rozum.

05def5c3ae144a09.jpg

Mała ilustracja pokazująca podstawowy układ hamulcowy (bodajże już gdzieś na tym forum była ta ilustracja) można jak najbardziej wzorowac się na nim.

Napisano

Dzięki truckman, prace nad modelem będą szły powoli ponieważ skończyły sie ferie :( Instalacje napewno zmienię

W sobotę jade porobic fotki ramy scanii do znajomego także prace dopiero ruszą w następnym tygodniu

• 3 weeks later...
Napisano

Uważaj na złączenie dachu z resztą kabiny .Przeszlifuj sobie styki tych miejsc i potem sklej i po szpachluj

Pozdrawiam.