Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam, Rozpoczynam budowę modelu Scania 143m, model będzie prosto z pudła, chce się bardzo przyłożyć do tego modelu pudło :

53be293caa0e2a78med.jpg

A tu postępy w pracy:

7b3d8036b29a015amed.jpg

usunięte łączenia na moscie

9f763ff11ca42fd6med.jpg

bd48dfb180179c6amed.jpg

Zdjęcia będą lepsze w Weekend

c.n.d

Edytowane przez Gość
  • Odpowiedzi 115
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ekhem, chyba 113M, a czemu masz się nie przykładać, z takim podejściem to nie ma sensu nic malować, szpachlować itp...

Napisano

Truckerek93 co tak na niego naskakujesz, może chodziło mu o to że nie będzie się spieszył i zastosuje nowe techniki

Pozdrawiam

Napisano

Tak w pudle jest 113 ale silnik jest V8 dlatego zmienie nakleje na 143 , Do scani R500 sie zabardzo nie przyłożyłem dlatego do tej scani chcę!

Napisano

Jezus Maria i najświętsza Panienka, źle przeczytałem, myślałem że napisałeś" nie chce się bardzo przyłożyć" przepraszam. Mój błąd, następnym razem dokładnie przeczytam. A życzę powodzenia, mam nadzieję ze pozwolisz mi usiąść w pierwszym rzędzie?

Napisano

misiek14pl Kolejna streamlinka na forum im więcej tym weselej ja mam jedna a druga w drodze , Nie wiem jak zaawansowanym jesteś modelarzem ale model dużo zyskuje dzięki kabelkom w ramie obiciom na fotelach czy też dorobionym dywanikom .

Jak to cie zabije to przepraszam ja byłem bliski śmierci jak to zobaczyłem

http://public.fotki.com/modeltrucks25thscale/truck_brochures/scania/ .

Tak więc powodzenia w budowie i trzymam kciuki ,jaka kolorystykę ramy silnika kasty przewidujesz ? robisz spojlery ?

Napisano

Truckerek Ty znawco Scanii serii 2 i 3.... Lepiej już nie pisz... Misiek, aż tak dobrze sklejony most, że został już wklejony? Zależne od modelu ale w jednych się to jeszcze szpachluje w innych już nie. Mam taki sam model, napis z przodu to jakaż porażka makaroniarzy. Uważaj też na tylne mocowania kabiny, są za nisko umiejscowione. Aby kabina "stała" podnieś je chyba o 3 mm, zresztą sam sprawdź.

Napisano

Dokładnie to o 2.5mm bo ja w swojej scanii tak podnosiłem ( co prawda to była 143R - ale modele bazują na tych samych podzespołach)

Powodzenia w budowie.

Napisano

fliper_nx o co tobie chodzi? bo sam siebie też za super znawce uznawać nie możesz. A to co napisałem ze 113, to sugerowałem się kalka. misiek14pl a jest tu naczepa "wyścigowa" czy zwykła??

Napisano

Tylko gratulować, tu makaroniarze zrobili coś porządnie.

Truckerek, jest to naczepa wyścigowa, czyt. na low deckach [bo chyba tak się nazywają małe kółka do tego typu naczep], a za znawce się nie uważam, ale staram się nie pisać głupot i edukować .

Tomaszu tak, o numerze 65E jak się nie mylę.

Napisano

Nie gadaj, ja tak samo... Co do naczepy to robisz ja wyścigową czy zwykły zestaw?.

P.S fliper_nx przestań, bo nie rozumiem o co tobie chodzi?

Napisano (edytowane)

Raczej wyscigową, ale niewiem:)

Malowanie będzie przyblizone do tej ciężarówki:

af6e600591e517d6med.jpg

e39b4b1133bb8abfmed.jpg

tylko rama będzie w czarny mat:)

Edytowane przez Gość
Napisano

Malowanie pierwsza klasa.

Ps. Chłopaki nie kłóćcie się, nie po to jest forum

Napisano

Ja sie tu nie kłucę... JEst to tylko wymiana zdań. Jeżeli gdzie kolwiek sie pomyliłem to przepraszam. Malowanie nawet fajne......

Napisano

Misiek ciągnik z tego drugiego zdjęcia jest ładniejszy jednak ta naczepa do mnie nie przemawia