Truckerek93 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 A te kabelki, to coś w stylu, przelewu( jak będzie za dużo paliwa to się paliwo tedy cofa). Nie wiem jak się dokładnie to nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Silnik też jak na razie fajowy poza jednym. Przewody paliwowe to taka prowizorka troszeczkę ale najważniejsze, że Tobie się podoba. Zobaczymy jak będzie się prezentować po pomalowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 misiek14pl Miałem na myśli kable w silniku bo te w ramie sa chyb a ok daj mi maila na pw ja mam masę zdjęć schematów to ci pośle w zipie albo najleppiej na gg zagadaj 10540627 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 W silniku kabelki są dobre(średnica i ułożenie), rama kable są trochę za grube, 2 powinny być grube reszta mniejsza średnica widać to na fotkach które dałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Piotr Wydaje mi sie że te kabelki na silniku sa jednak ciut za grube sam sie zastanawiam jakiej średnicy je zrobić bo mam do wykonania 3 takie silniki foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 Witam, zrobiłem jedną piaste, sory za jakość fotek : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Jeżeli planujesz robić kręcące się koła, to proponuje Ci rozwiercić ten otwór w feldze od strony gdzie przyklejasz tą imitacje piasty do którego wchodzi "ośka", a następnie lekko zeszlifuj ten oryginalny pierścień italerki tak aby wszedł w ten otwór i przyklejasz go do ośki i zaklejasz imitacje i gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 miki29021 właśnie tak to chciałem zrobić Mam pytanie, czy żeby zrobić ss z przodu to musze przerabić felgi ? czy moge założyć opone od naczepy na orginalną felge???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 misiek14pl Powinieneś przerobić zobacz relacje kolegi Krzychu z jego scanią tam opisałem jak to w miarę prosto zrobić niestety nie posłuchał i kiche zrobił ale trudno viewtopic.php?t=10993 tu masz link do opisu wraz z fotką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Trza przerobić Tutaj masz pokazane jak zrobić felgę typu Super Single Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 12 Lutego 2009 Autor Share Napisano 12 Lutego 2009 Tylko jest w tym problem że nie mam żadnych obręczy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Powoli powoli do przodu, jestem ciekaw daszych prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Obręcze masz w komplecie znaczy no potrzebujesz jeszcze dwóch ale da się to obejść, wystarczy ze założysz pierścień od strony zewnętrznej a od wewnątrz nie trzeba bo opona i tak będzie siedziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 12 Lutego 2009 Autor Share Napisano 12 Lutego 2009 Dziś zrobiłem ss, rozebrałem trochę scanie R500,i miałem pierścienie jak zrobiłem tak jak mi mówiliście to efekt jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 14 Lutego 2009 Autor Share Napisano 14 Lutego 2009 Kolejny etap prac, zrobiłem ss , troche słabe fotki ale nic na to nie poradzę Co otym sądzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Fotki masakra ale koła wygladają w miarę ok musisz tylko skrucić te rurke w feldze oraz os bo będą wystawać poza kabinę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 14 Lutego 2009 Autor Share Napisano 14 Lutego 2009 Troche lepsze zdjęcie zrobiłem pomalowałem podkładem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 misiek14pl Błagam wywal te kable z tych zbiorników bo wyglądaja tragicznie i niemają nic wspólnego z oryginałem zobacz foty które ci dałęm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 TomaszDudek ma rację, są montowane 3 butle gdyż są to 3 oddzielne elementy układu hamulcowego, nie można ich zastąpić jednym wielkim czy połączyć tak jak ty to zrobiłeś. W miejscach dziur możesz zrobić zawory by nie trzeba było szpachlować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Proponuje Abyś wywalił te kabelki, i do każdej butli podpiął jeden i aby on szedł do ramy. I z drugiej strony też powinny wchodzić na takiej zasadzie te przewody, ponieważ z jeden strony wchodzi powietrze a z drugiej wychodzi Co do tych trzech układów hamulcowych heh, to znaczy że jeżeli cieżarówka ma 8 butli to ma 8 oddzielnych układów hamulcowych ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 miki29021 radzę poczytac o układach pneumatycznych w samochodach, o dwóch układach hamulcowych minimum, na jakiej zasadzie działa hamulec ręczny w aucie z hamulcami pneumatycznymi, czemu nie ruszysz ciężarówką z miejsca do momentu nabicia powietrza do butli, jak działa abs, ebs ec. w samochodach z układem pneumatycznym. PS> Wcześniej użyłem "sformułowania" takiego na chłopski rozum. Mała ilustracja pokazująca podstawowy układ hamulcowy (bodajże już gdzieś na tym forum była ta ilustracja) można jak najbardziej wzorowac się na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 Dzięki truckman, prace nad modelem będą szły powoli ponieważ skończyły sie ferie :( Instalacje napewno zmienię W sobotę jade porobic fotki ramy scanii do znajomego także prace dopiero ruszą w następnym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 Witam, sry że post pod postem, Koła miały być srebrne ale są czarne Bardziej mi sie podobało: Jutro jade fotki porobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 14 Marca 2009 Autor Share Napisano 14 Marca 2009 Witam, bardzo małe postępy prac : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 14 Marca 2009 Share Napisano 14 Marca 2009 Uważaj na złączenie dachu z resztą kabiny .Przeszlifuj sobie styki tych miejsc i potem sklej i po szpachluj Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi