Wojtek B. Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 (edytowane) Dioramkę wykonałem jakiś czas temu, chyba ma jakiś roczek. Przedstawia ona porzuconą Pumę w Ardenach przy której stoi miejscowy w tym wypadku myśliwy. Puma jest z italeri 1/35, cały model był malowany pędzlem farbami pactra tak samo jak figurka. Podłorze wykonane jest z gipsu, śnieg zrobiłem z sody i była to moja pierwsza zabawa z nim( w moderarstwie oczywiście), natomiast drzewko sam wykonałem. A oto fotki; Edytowane 29 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Z czego sople? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Sople wykonałem z żyłki wędkarskiej i kleju CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Dzięki Ciekawy efekt. Jak rozumiem figurka to Polak z Dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Dokładnie tak, według mnie tylko do tego się nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Wojtek B. dla mnie bomba! Puma jak zywa Jeszcze powiedz jak drzewko zrobiłeś, bo mnie to ciekawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Drzewko wykonałem z kawałka patyka, gałezie są wykonane z pozawijanego drucika na to wszystko poszedł wikol. Natomiast ta zieleń jest to produkt firmy F.P.FARBOL, zakupiona w modelarskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Fajna dioramka. Dobrze się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzio Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Świetna dioramka. Też robiłem zimę i z ciekawości pytam czy ty też użyłeś sody. Mam jeszcze jedno pytanko: możesz mi powiedzieć jak wklejasz zdjęcia z fotosika bo nie bardzo mogę sobie poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 fajnie to wyszło. Niedługo bedę robił paru chłopaków ze 101 pod Bastogne. Jak się utrwala taką sodę na dioramce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 7 Lutego 2009 Autor Share Napisano 7 Lutego 2009 Tak dokładnie użyłem sody. A co do zdjęć to jest osobny temat na forum. Ale jak masz zdjęcie w fotosiku i chcesz dać je na forum, musisz kliknąc na dolę pobierz pozostałe kody, zaznaczasz odpowiedni kod, kopiujesz i wklejasz do swojego tematu/postu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 7 Lutego 2009 Autor Share Napisano 7 Lutego 2009 fajnie to wyszło. Niedługo bedę robił paru chłopaków ze 101 pod Bastogne.Jak się utrwala taką sodę na dioramce? Użyłem zwykłego kleju do plastiku, ale działa to tylko jak chcesz uzyskać cienką warstwę śniegu, potem jak wyschnie poprostu dajesz drugą warstwę ale ja wtedy użyłem superglu i na koniec żeby utrwalić poszedł sidolux ale nie za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzio Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi