panzer_lehr Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Drodzy Koledzy Forumowicze, Na pewni, nie jeden z Was, dłubał już jakieś pojazdy w malowaniu IDF, czyli armii izraelskiej. Zwracam się z prośbą o podpowiedź (idę na łatwiznę) w sprawie malowania. Chodzi mi konkretnie o farby, jakie kolory, lub w jakich proporcjach je mieszać. Trochę szukałem w necie, ale widać nieskutecznie. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Mi polecali Life Color ale już numeru nie pamiętam, ale pisali też że może być Humbrol 84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Ja zakupiłem ModelMaster-a 2138 Israeli Armor Sand/gray Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Witam. Zależy co chcesz malować. Ja do pomalowania swojego M-50 użyłem kolor LifeColor - Israeli Sandgrey 61-73 (UA 020, FS-30372) Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Ja chcę pomalować swojego Ti-67 Tiran 5. Są malowania starsze czyli takie bardziej piaskowe, jak również bardziej współczesne, takie ichniejsze zielono-oliwkowe, trudno nazwać jakie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Najlepszy do starszego, czyli piaskowego będzie Lifecolor Sandgrey 61-73 UA020, a ten zileonkawo-oliwkowy to Sandgrey 82 UA035 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 takie ichniejsze zielono-oliwkowe, Niema czegoś takiego. Jeśli To ma być tiran to malowanie jaśniejsze czyli Lifecolor Sandgrey 61-73 UA020. Malowanie późniejsze czyli od wojny w Libanie do teraz to zdecydowanie Humbroll 84, testowałem niedawno tego Lifecolor 82, i jednak stwierdziłem, że zostanę przy Humbrolu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Koledzy, bardzo dziękuję za podpowiedź. Duże dla Panów za pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi