KubA94 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Więc zakładam pierwszy i zarazem konkursowy warsztat. Wahałem się co do tego tematu ale zdecydowałem sie bo przecież to tylko zabawa Model to F4U-1A Corsair Tamiyi. No to chyba już 2 Korsarze w warsztacie. Licze na pomoc i miłą atmosferę In-box: (Sorki za jakość zdjęć) Pudełeczko: Wypraski w folii: I już bez folii: Szybki Relacje z budowy zacznę niedługo Pozdrawiam i dziękuje za wejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Powodzenia Będziesz skrzydła składał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Na razie robie kokpit. Szybko mi idzie. Tylko mam problem z pasami bo mi nie wychodzą. A co do skrzydeł to chyba nie. Najpierw skończe kokpit. Chyba go jeszcze dziś zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 Małe uzupełnienie Kokpit złożony i jeszcze małe poprawki. Mi sie nie za bardzo podoba Obicia solidne Mało fot bo ostrości i światła złapać nie mogłem. Ps. Nie bijcie za bardzo to mój drugi model Edit: Jeszcze jedno z komórki Teraz kombinuje ze skrzydłami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Bardzo fajnie to wygląda , zobaczymy jak pójdzie dalej . Te zegary są z kalki czy to jakiś eduard barwiony ? Wyglądają bardzo przyzwoicie . Pozdrawiam Jarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Ej no, nic nie mówiłeś, że masz blaszke cwaniaku Moja kabinka lipnie wygląda ;p Twoja bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Nie no kokpit looks good .Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Lepiej późno niż wcale ale trzymajcie budowniczowie Corsairów http://www.cybermodeler.com/aircraft/f4u/f4u_gallery.shtml http://www.cybermodeler.com/aircraft/f4u/f4u_walk.shtml Wnętrze pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 He he to nie blaszka tylko kalka z solem i setem krzychu-onisk dzięki, przyda się Już mam sklejone skrzydła, klapy. Foty jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 KubA94 podziel się z Ostachem XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Sie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 Przepraszam że post pod postem Kilka miernych fotek z budowy Model znakomity to szybko się skleja Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 zapuść trochę czarnej farby w te dziury w kołpakach kół i będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 Właśnie mam to zrobić. Dziś piątek to dużoo czasu mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 Praca wre Ostatnio ukończyłem golenie, pomalowałem wstępnie szybki i takie tam inne. Mam pytanie czy humbrol 22 nada się na spód samolotu i czy malować go całego białym a potem kolejne kolory? Foty: Kółeczka Golenie Inne: Przymiarka na sucho: Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Bajka! Bardzo dobrze dobrales kolor kokpitu. Czekam na wiecej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 Ciesze się że ci się podoba Nie spodziewałem się takich opinii po 2 modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Czekaj, to Twój DRUGI model w życiu? Ile masz lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 Wszystko robie pierwszy raz bo pierwszy model miał malutko części i nie stosowałem większości technik. Mam 14 lat (1994) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Ja ppieppp.... piiip! Witaj mój rówieśniku i gratulacje Dzieciaki powoli opanowują forum strzec się stare pryki! Barwione blaszki Cię uratowały jeśli chodzi o detale, ale widać potencjał. Duży potencjał! Postaraj się tylko mniej suchego pędza w kolorze srebrnym (mniej obić), bo samoloty nie były aż tak "wyjechane". Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 Jak pisałem wcześniej model z pudła bez blaszek a co do obić faktycznie przesadziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Czekamy na malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 Tylko pytanie czy humbrol 22 dobry będzie na spód?? Czy malować na biało cały model a później na biały ciemniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Całości ja bym nie malował. Pędzlem malujesz? Jak tak to tym bardziej. Co do samego koloru to pewny nie jestem ale zwykły biały styka. Ja na swoim tak przynajmniej zrobię. Pokryj białym to co trzeba + niewielką zakładkę. Uważaj na grubość farby. Potem dawaj co raz ciemniejsze kolory. Będziesz malować akrylami więc zrób najpierw testy czy ten akryl dobrze się trzyma i czy kryje w ogóle bo może potrzebny będzie olejny podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 Dzięki za wytłumaczenie Ps. maluje pędzlem biały to humbrol a dwa ciemniejsze to pactra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi