koksik750 Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Ostateczny projekt konkursowy: Subaru Impreza WRX STI. In Box: Wszystkie materiały jakich użyje do wykonania tego modelu zostaną zaprezentowane, gdy tylko je skompletuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu126 Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Ale zapasy! Będziesz się wzorował na jakimś prawdziwym aucie czy tak po prostu sobie zrobisz z głowy? Trzymam kciuki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek315 Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Sam samochód mi się podoba. Zobaczymy jak wyjdzie model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas HS Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Nie zdecydowany jesteś, ale będę obserwował Uważam, że robienie bodykitu od podstaw było ciekawsze. Zobaczymy co pokażesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksik750 Posted January 13, 2009 Author Share Posted January 13, 2009 Trochę szczegółów dotyczących projektu: - Kolor Crystal Grey z palety Subaru - szary metalic wpadający w srebrny: - 19" Felgi Blitz TechnoSpeed Z4, Kolor Gun Metal + polerowany rant i środek felgi, czyli jak na zdjęciu - Karbonowe elementy: Pakiet Charge Speed Dokładka przedniego zderzaka Dokładki na progi: Dokładki tylnego zderzaka: - Karbonowa maska + zapinki: - Karbonowy dyfuzor pod tylnym zderzakiem - Możliwe karbonowe elementy skrzydła - Tłumik A'pex N1 - Obniżone zawieszenie - Przyciemnione szyby To tak wstępnie, co wyjdzie w trakcie...zobaczymy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Łoooooł . Zapowiada się obiecująco Tylko żeby czasu i chęci starczyło Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mipan Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Ten zestaw obok elementów fototrawionych(znaczki) były w zestawie czy dokupowałeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksik750 Posted January 15, 2009 Author Share Posted January 15, 2009 Te samoprzylepne naklejki były w zestawie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksik750 Posted January 15, 2009 Author Share Posted January 15, 2009 Dwa wolne od pracy dni poświęcone były tylko i wyłącznie temu subaru. Oto efekt wielogodzinnej dłubaniny: Maska otrzymała dwa boczne wloty powietrza: Przedni zderzak dokładkę: Standard: Z dokładką: Tylny zderzak również: Standard: Z dokładką: Progi: Standard: Z dokładką: Teraz zostało pogłębić linie podziału, wyszlifować i wykończyć karoserię i podkład.. cdn......... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuen Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 No no.... Precyzyjna i solidna robota.... Szykuje się hit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGenerale Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 O kurde! wygląda po prostu super tylko wydaje mi się że w masce te poprzeczki wlotów powinieneś lekko pod kątem dać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Nieźle Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksik750 Posted January 15, 2009 Author Share Posted January 15, 2009 Poprzeczki we wlotach mają ścięte brzegi. Z resztą zdjęciami się tylko wspierałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mipan Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Będzie nizała bryka!Z czego dorabiałeś tylną nakładkę zderzaka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł216 Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Czym profilowałeś te nakładki jesli można wiedziec ??? Ciewawie to wygląda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mipan Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Jak wspierasz się zdjęciami to chyba te poprzeczki powinny być trzy a nie dwie?A bynajmniej według mnie z trzema efekt byłby lepszy.Mniejsze dziury by były. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksik750 Posted January 15, 2009 Author Share Posted January 15, 2009 Tylna dokładka zderzaka jest zrobiona z dwuskładnikowej szpachli Tamiyi - Epoxy Quick Type. Co do profilowania styrenu używałem świeczki i obcążków. Podobno da się to robić za pomocą gorącej i zimnej wody. Z ogniem trzeba ostrożnie bo szybko można zniekształcić styren. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mipan Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Fakt z goniem trzeba ostrożnie.Ja musiałem podoginać tylny zderzak w EVO,bo nie wiem dlaczego był bardzo rozchylony i za nic nie chciał pasować do kasty.Zapalniczka mi dożo pomogła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksik750 Posted January 15, 2009 Author Share Posted January 15, 2009 Jak wspierasz się zdjęciami to chyba te poprzeczki powinny być trzy a nie dwie?A bynajmniej według mnie z trzema efekt byłby lepszy.Mniejsze dziury by były. A gdzie na fotkach widzisz 3 poprzeczki? Bo ja widzę 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mipan Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Pomyliłem się ta trzecia chyba bardziej schodzi w dół i jest szersza stąd się pomyliłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksik750 Posted January 19, 2009 Author Share Posted January 19, 2009 Mały update: Wszystkie elementy zapodkładowane: Teraz kolor i bezbarwny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fliper_nx Posted January 19, 2009 Share Posted January 19, 2009 Nareszcie nauczył się robić zdjęcia ... Czekam na kolor . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksik750 Posted January 20, 2009 Author Share Posted January 20, 2009 Nocne wojaże zakończyły się tak: Moje pierwsze "karbowanie" maski: Teraz cała karoseria moczy się w cleanluxie i zaczynamy zabawę jeszcze raz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 Teraz cała karoseria moczy się w cleanluxie i zaczynamy zabawę jeszcze raz... Oby tym razem wyszło P.S. Fajny ten karbon Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raben Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 No przykra sprawa, ale jak to mówią człowiek uczy się na błędach więc następnym razem na pewno będzie lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts