Skocz do zawartości

Mig-21 UM 1/72- Co warto ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeszcze nie skonczylem 29 UB a juz mysle o 21 UM.Chce go zrobic na 9323 - czyli tego, ktory w Malborku wykonal ostatni lot w SP.

Teraz powiedzcie mi co polecacie w skali 1/72?

Na allegro jest taki Condor na przyklad http://modele.dosklejania.pl:80/index.php?p230

Druga rzecz to jedyne czego mi znowu zabraknie to 4 x cyferka "3" Przejzalem kilka zesawow i nigdzie nie ma.

Dla reszty kalek kupie zestaw Pantery bo tam jest prawie wszystko a i kosztuje nie duzo

3 rzecz to jaki kolor farby humbrola dac do tego 9323 http://www.jetphotos.net/viewphoto.php?id=6294381

Napisano

No więc odpowiem na pierwsze pytanko.

Condor, Intech, Sedo, Toga (takich firm widziałem) prezentują się na niemalże jednakowym- niziutkim poziomie. Pracy i przeóbek przy nich mnóstwo, a efekt końcowy nie zawsze musi być zadowalający. Jedyny plus to cena, bo mozna je dostac juz za około 15-20zł.

Ja osobście poleciłbym Ci model firmy Bilek choć cena troche większa (około 50zł) to myslę, że warto

Napisano

Najlepszy na razie byłby model BILEK ale dostępność jest prawie zerowa a cena wysoka.

To co pokazałeś jeżeli chodzi o bryłę to jest OK, detale są na poziomie MFa z Mastercraftu.

Malowanie: do polskich srebrnych MiGów moim zdaniem najbardziej nadaje się ModelMaster Aluminium. Jeżeli płatowiec lekko wpadał w szarość to dodasz parę kropli np. Light Ghost Grey MM i efekt będzie bardzo dobry.

P.S. Widzę, że Grzesiu mnie ubiegł

Napisano

No ten Bilek mi sie widzi, tylko gdzie go w PL dostane ??

Napisano

UM juz zamowiony, a zeby nie ostygnac na rozgrzewke kupilem Miga-21 MF Pantery. Wiadomo, jakosc adekwatna do ceny Jak na razie to tylko pilnik sie grzeje caly czas zeby to jeszcze jako tako wygladalo Poza tym statecznik pionowy nie jest pionowy, odchyla sie w lewo wzgledem kadluba Docelowo bedzie Malborskim 9015