truckman Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 raben wow, no trochę ambitny plan!! Może odlewy jakieś? Cały czas kibicuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 9 Lutego 2009 Autor Share Napisano 9 Lutego 2009 Cały czas kibicuje. Z każdym kolejnym kibicem mój zapał do pracy się wzmaga A wracając do modelu to dzisiaj wykonałem na próbę 2 klamry jedna wyszła tragicznie a druga trochę lepiej więc myślę że jak posiedzę i włożę w to więcej serca bo teraz to tylko szkoła to powinno coś z tego być P.S Co do odlewów to kto wie jeżeli za jakiś czas te klamry zaczną jakoś wyglądać to wtedy będziemy o tym myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 Taka przykładowo zrobiona klamka lekko ,,podciągnięta,, w paincie (tak z ciekawości jak to mniej więcej będzie wyglądać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 raben szkoda tego posta nic nie widać na zdjęciu tym bardziej że post pod postem zrobiłeś. Jest coś takiego jak ZMIEŃ w prawym górnym rogu posta no chyba że nabijasz sobie posty na liczniku? PS> Screen jasno mówi że się da , a ty już poraz kolejny dajesz post pod postem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 Truckman ja daje post pod postem po jakimś czasie, a nie po 5 minutach i robię to po to aby temat został zauważony, a nie dla licznika więc chyba się w tej kwestii nie rozumiemy:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Fakt tez tak, robię tylko ze mój temat wędruje na dół strony albo druga. Co do drzwi nie są złe. Ale popraw klamkę( jak dla mnie wydłuż ja) i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Ok jeśli niecałe 24 godziny do Ciebie to długo ok. Jeśli ktoś wypowiedział się w Twoim temacie to dostaje powiadomienie o postach. Wyraziłęm swoją opinię kończę dyskusję na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Zrób fotki z bliższej odległości bo nie zabardzo widac co tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Do kur.. nędzy!!! Truckman czy ty nie umiesz tego napisać na PW ?? Sam lepszy nie jesteś, odkopujesz stare tematy, pierdzielisz głupoty a innych chcesz poprawiać?? Ty się zastanów co ty robisz, i jak coś to nie ty od tego jesteś więc jak coś to zgłoś moderatorowi o co chodzi. Tym bardziej że w sumie takie jego poczynanie jest uzasadnione, bo jak zmieni posta to nikt tego nie zauważy i strona będzie leciała na dół i niżej i niżej i nikt nie skomentuje a o to mu na pewno chodzi A teraz do wszystkich, to jest do jasnej cholery forum publiczne, wielu ludzi się tu zna, wszyscy jesteśmy jak jedna wielka rodzina pod Nazwiskiem "Modelwork" !!! Czy jeden post w tą czy w tą was zbawi ?? Mniejwięcej przez takie rzeczy ludzie się do innych zniechęcają i mało się udzielają a czasem odchodzą z forum. Opier....sz takiego młodzika a potem jak on się będzie czuł przy innych ? Tym bardziej że truckman też nie długo jest na forum tak jak Raben. Przestańcie się tak zachowywać bo to jest śmieszne i zaje dziecinne. Ps. Co do tych drzwi Moim zdaniem mógłbyś sobie zrobić jakąś dobrą fotę klamki przy drzwiach naczepy lub takiej budy jak ty robisz, i potem wydrukować w odpowiedniej skali i przykleić. Fakt nie będzie to 3D ale jak na twoje początki to by dużo lepiej wyglądało niż zrobione przez Ciebie (sory, nie wiem jak tam u Ciebie z modelowaniem PCV, ale jak jeszcze słabo się czujesz w tych sprawach to polecam ten pomysł co podałem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Świetnie Ci idzie! Będę tu zaglądał z ciekawością! Powodzenia! PS: miki29021 na prezydenta!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Przepraszam jeśli kogoś uraziłem, sprawa zamknięta w tym dziale - jak co to na priv dyskusja. Przepraszam jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 12 Lutego 2009 Autor Share Napisano 12 Lutego 2009 Truckman myślę że nie ma się na co gniewać. Tak więc sprawa wyjaśniona, a co do modelu to najbliższy aktual w weekend (już niedługo się wyśpię ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Raben powiem Ci że mnie strasznie zainspirowałeś. Podoba mi się strasznie co już zrobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 12 Lutego 2009 Autor Share Napisano 12 Lutego 2009 Chłopaki dzięki uprzejmości jednego z kolegów znalazłem dokładniejsze fotki tej scanii i teraz mam pytanie bo już zupełnie zgłupiałem Czy czasem te klamki to nie są tak jak mówił miki wydrukowane i przyklejone?? P.S Naciśnijcie na fotki, a i wie może ktoś jak znaleźć foty takich klamek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Klamki wyglądają mi na kalkomanie, lub nadruk na taśmie samoprzylepnej chromowanej . Kolego jak masz więcej fotek to zapodaj linka do nich . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Fotek dużo więcej nie ma ale zawsze coś : http://teamsorlandet.diskusjonsforum.no/teamsorlandet-about444.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Na mój gust to są jakieś elementy fototrawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morusek11 Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Model piękny ! A będziesz robił przyczepę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Mi sie też tak wydaje że to są elementy fototrawione ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Mnie to wygląda na blaszkę KFSu, PE90: Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 13 Lutego 2009 Autor Share Napisano 13 Lutego 2009 (edytowane) Co do klamek to chyba postawie na pomysł Mikiego w realu to całkiem fajnie wygląda ponieważ jest realniejsze niż to proste z polistyrenu. Z góry proszę o nie pisanie tekstów typu po co te zdjęcia bo są słabe, daje je bo pokazuje projekt klamki oraz przymiarkę wiem tragiczne światło, ale jutro wstawię fotki z dworu P.S Klamki obkleiłem taśmą dzięki czemu nie wyglądają jak drukowane tylko się elegancko błyszczą (czego nie widać na zdjęciu) Edytowane 14 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 14 Lutego 2009 Autor Share Napisano 14 Lutego 2009 Co by nie było świadomie piszę post pod postem. Wykonałem klamki z blaszki i chyba zostawię takie bo są bardziej realne niż te z papieru. Co do tej na zdjęciu muszę jeszcze dorobić uchwyt oraz na 2 raz zrobić trochę mniejsze dziurki Oraz ta klamka z papieru Co o tym sądzicie która lepsza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 No Ciekawie to wygląda, a może by Ci się udało bardziej "wybić" tą blaszkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Prawdę powiedziawszy fajnie się klamka prezentuje Tylko jak wspomniał truckman przydało by się ją bardziej ''wybić'' Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 21 Lutego 2009 Autor Share Napisano 21 Lutego 2009 Weekend nastał (niestety już się kończy ) więc trochę porobiłem przy modelu. Oto foty: P.S Drzwi wkleję pomalowane i już z klamkami ponieważ boje się że ja je wkleję wcześniej to potem będzie trudniej to wszystko zamontować i zrobić linie podziału blachy, oprócz tego muszę jeszcze wszystko po szpachlować A i zapomniałbym trzeba już zbierać kasę dla Truckmana na kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi