Epheli Napisano 18 Stycznia 2009 Napisano 18 Stycznia 2009 (edytowane) Panowie, zamierzam na moim lotniskowcu zamontować w paru miejscach relingi fototrawione, pytanie jak je zainstalować, wiem, że klejenie przy pomocy cyjano-akrylu, ale warto byłoby zrobić jakieś dziurki, nawet mam szablon. Edytowane 19 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj
tornado Napisano 18 Stycznia 2009 Napisano 18 Stycznia 2009 wow lotniskowiec w 1:72 - gdzie go trzymasz bo to przecie coś około 4m. ma Cytuj
Treevill Napisano 18 Stycznia 2009 Napisano 18 Stycznia 2009 Proponuje przejrzeć relacje Okonka i Jędrka , wydaje mi się ze ten problem także omawiany był w temacie "blaszki w modelarstwie okrętowym" warto byłoby zrobić jakieś dziurki, nawet mam szablon. Przy skali 1/700 i mniejszych nie wyobrażam sobie aby odcinać z relingów ta dolna belkę i wywiercać dziurki w pokładzie. Te relingi są cholernie delikatne. Najlepiej nanieś odrobinę kleju w kilku miejscach na relingu , przyklej do pokładu a później szpileczka nanieś klej na całej długości . Jeśli gdzieś poleje ci się za dożo kleju zamaluj używając pędzelka o rozmiarze "00" (jeśli będziesz kładł relingi po malowaniu pokładu) Tak ja to robię a jeśli ktoś ma inna metodę niech napisze. Cytuj
Epheli Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Napisano 19 Stycznia 2009 Dzięki tak zrobię, chyba, że ktoś da inny sposób, oczywiście chodzi o skalę 1/720 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi