Epheli Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 (edited) Panowie, zamierzam na moim lotniskowcu zamontować w paru miejscach relingi fototrawione, pytanie jak je zainstalować, wiem, że klejenie przy pomocy cyjano-akrylu, ale warto byłoby zrobić jakieś dziurki, nawet mam szablon. Edited January 19, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 wow lotniskowiec w 1:72 - gdzie go trzymasz bo to przecie coś około 4m. ma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiSza Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Chyba ktoś zgubił zero:-)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Treevill Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Proponuje przejrzeć relacje Okonka i Jędrka , wydaje mi się ze ten problem także omawiany był w temacie "blaszki w modelarstwie okrętowym" warto byłoby zrobić jakieś dziurki, nawet mam szablon. Przy skali 1/700 i mniejszych nie wyobrażam sobie aby odcinać z relingów ta dolna belkę i wywiercać dziurki w pokładzie. Te relingi są cholernie delikatne. Najlepiej nanieś odrobinę kleju w kilku miejscach na relingu , przyklej do pokładu a później szpileczka nanieś klej na całej długości . Jeśli gdzieś poleje ci się za dożo kleju zamaluj używając pędzelka o rozmiarze "00" (jeśli będziesz kładł relingi po malowaniu pokładu) Tak ja to robię a jeśli ktoś ma inna metodę niech napisze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Epheli Posted January 19, 2009 Author Share Posted January 19, 2009 Dzięki tak zrobię, chyba, że ktoś da inny sposób, oczywiście chodzi o skalę 1/720 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts