Epheli Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 (edytowane) Panowie, zamierzam na moim lotniskowcu zamontować w paru miejscach relingi fototrawione, pytanie jak je zainstalować, wiem, że klejenie przy pomocy cyjano-akrylu, ale warto byłoby zrobić jakieś dziurki, nawet mam szablon. Edytowane 19 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 wow lotniskowiec w 1:72 - gdzie go trzymasz bo to przecie coś około 4m. ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiSza Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Chyba ktoś zgubił zero:-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Proponuje przejrzeć relacje Okonka i Jędrka , wydaje mi się ze ten problem także omawiany był w temacie "blaszki w modelarstwie okrętowym" warto byłoby zrobić jakieś dziurki, nawet mam szablon. Przy skali 1/700 i mniejszych nie wyobrażam sobie aby odcinać z relingów ta dolna belkę i wywiercać dziurki w pokładzie. Te relingi są cholernie delikatne. Najlepiej nanieś odrobinę kleju w kilku miejscach na relingu , przyklej do pokładu a później szpileczka nanieś klej na całej długości . Jeśli gdzieś poleje ci się za dożo kleju zamaluj używając pędzelka o rozmiarze "00" (jeśli będziesz kładł relingi po malowaniu pokładu) Tak ja to robię a jeśli ktoś ma inna metodę niech napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 Dzięki tak zrobię, chyba, że ktoś da inny sposób, oczywiście chodzi o skalę 1/720 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi