Drak Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 pod statecznikiem pionowym są dwie szybki po obu jego stronach i z powodu tych dwóch małych szybek zrobiono całe stateczniki przezroczyste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 A jak jest ze spasowaniem połówek kadłuba? Dużo szpachli? Ogólnie lubię ten samolot, więc śledzę wątek... Wnętrze ładne Jedna uwaga ode mnie. We wnęce podwozia widać ślady po wypychaczach da się poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 teraz już nie ma tam dostępu :( ale jak dam całe podwozie to mało będzie tam widać czegokolwiek a do tego jeszcze będzie wnęka zacieniona więc jakoś się uda. spasowanie jest dobre właśnie wybieram się na szpachlowanie ale wiele się nie napracuję tylko zalepić dziurki powstałe w skutek naprężenia plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 E, no to bułka z masłem.... Myślałem, że będzie gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 No właśnie, zaskakująco szybko poszło (i to mimo ciekawych lektur poczas klejenia ;) ) Czy przeszlifowałeś silniki od dołu? Wydaje mi się, że są tam jakieś nierówności, ale może to wina fotek... Trochie szpachli, trochie farbki i będzie jak ta lala. Powodzenia na ostatnim etapie. Oby nie było niespodzianek ze strony kalek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Oby nie było niespodzianek ze strony kalek... W Hasie? Hmm... raczej nie powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 raczej ...w rzeczy samej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 ta nierówność na silnikach to wina fotek, jedyne co przeoczyłem to ślady po wypychaczach ale to było z powodu impetu i rozpędu malowania wnętrza jeszcze w ramkach... i teraz ważne pytanie: czy... pozaklejać wszystko co nie powinno być malowane i pomalować całość teraz czy wkleić jeszcze szyby, pobawić się maskolem i wtedy pomalować całość łącznie z owiewkami... ??? aerkiem będę malować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 ja bym maskował... po co później rozstawiać aero drugi raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 ale dylemat czy ramka nie będzie za gruba a druga opcja z późniejszym malowaniem- pędzlem cieniutkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 22 Marca 2009 Autor Share Napisano 22 Marca 2009 update: Tak tu pusto było... ale po włożeniu pierwszych bombek które prosto z hangaru przyjechały jeszcze jak przywieźli drugą dostawę^^ tu duży błąd... musiałem piłować i piłować ten poprzeczny kawał metalu żeby mógł zrobić zamknięty właz... pierwsza porażka firmy... ale i tak wolałem mieć zamknięty przedział bombowy... wnętrze będzie praktycznie niewidoczne ale robiłem dla własnej sadysfakcji i dzisiaj jeszcze: karabinki z boku: i przód- karabin główny i sama owiewka:D może wyglądać że ramki są fatalne ale to jest tylko podkład, w końcu ramki będą malowane z zewnątrz :P niestety... wymiana międzyszkolna z Niemcami uniemożliwi mi dalsze prace do soboty :( więc na razie to będzie tyle... ale jak tylko odprowadzę gościa do pociągu to wracam robić stanowisko strzelca górnego, resztę szyb, wtedy już malowanko a później standard, w sumie niewiele mi zostało, podwozie, śmigła, wash, kalki i lot w stronę galerii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 obiłem dla własnej sadysfakcji saTysfakcji Poza tym nieźle, czepnę się tylko niedoszpachlowanego łączenia skrzydeł (prawych), widać na przedostatniej i ostatniej focie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 I uważaj na tych Niemiaszków, bo podobnież biją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 22 Marca 2009 Autor Share Napisano 22 Marca 2009 to łączenie to lux, wygląda na szparkę ale w realu lepiej widać- jest wypełniona klejem ale dla pewności żeby nie było różnicy poziomu czy małego wgłębienia zaszpachlowałem tak samo jak mocowanie silnika do skrzydła (szparę zobaczyłem dopiero na zdjęciach...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 28 Marca 2009 Autor Share Napisano 28 Marca 2009 wracam do dalszej pracy^^ pytanie: dziś będę maskować do podkładu i... lepiej bawić się wycinanki z taśmy maskującej czy maskolem ramki zrobić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 lepiej bawić się wycinanki z taśmy maskującej Ale zrobiłes błąd trzeba było najpierw zamaskowac oszklenie a potem przykleić teraz trudno tak duzy model obracać itd aby dobrze zamaskować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 już za późno... dziś maskowałem jak znalazłem wolną chwilkę... w pewnych miejscach pewnie naszedł maskol na ramki ale to wszystko do poprawy, ważne że wolałem wejść na ramkę niż żeby błąd był wyskalowany w drugą stronę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Tylko szybko maluj bo potem maskol zaschnie i lipa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 1 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2009 pomalowany w końcu... ramki rzecz jasna da się poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Ramki jak napisałeś, do poprawy :/ To wybrzuszenie na światełku to rozumiem Maskol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 1 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2009 tak zapomniałem zedrzeć dopiero na fotach zobaczyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi