Drak Posted January 19, 2009 Share Posted January 19, 2009 To mój drugi konkursowy model (pierwszym jest brytyjski Sherman). Malowanie już wybrane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubA94 Posted January 19, 2009 Share Posted January 19, 2009 Fajny modelik Powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-onisk Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 Powodzenia stary Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drak Posted January 20, 2009 Author Share Posted January 20, 2009 Części kokpitu już pomalowane i wycięte, zostało jedynie dodać kolor gun metal i srebrny + na konsole co nieco . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drak Posted January 20, 2009 Author Share Posted January 20, 2009 Kokpit gotowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 Mnie się podoba ale pewnie zaraz dostaniesz kilka uwag, że jest za czysty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubA94 Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 Ale zawsze go można jeszcze przybrudzić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drak Posted January 20, 2009 Author Share Posted January 20, 2009 zrobiłem troszkę czarnego drybrusha na fotelach i na podłodze. Może słabo widoczny ale jakoś nie chciałem przesadzić z brudem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-onisk Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 zrobiłem troszkę czarnego drybrusha na fotelach i na podłodze. Może słabo widoczny ale jakoś nie chciałem przesadzić z brudem. Daj na podłodze itp. suchego pędzla srebrnym. A tak to bardzo ładnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drak Posted January 20, 2009 Author Share Posted January 20, 2009 hmm... i pierwsza wątpliwość... według instrukcji bomby są malowane na Olive Drab a jestem też ciekaw czy mogą być żółte jak w niektórych B-17? Jest to na zasadzie kontrastu, tzn. przedział będzie zamknięty ale jak ktoś zacząłby zaglądać przez okienko prowadzące do tego przedziału to może odróżniłby bomby od reszty w przypadku z ich żółtym kolorem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachud3 Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 ale jak ktoś zacząłby zaglądać przez okienko prowadzące do tego przedziału to może odróżniłby bomby od reszty w przypadku z ich żółtym kolorem Myślę, że to fajny pomysł Zresztą - to Twój model i pomalujesz bomby jak chcesz. Kokpit fajny przydały się zdjęcia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marine Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 Fajna ta "Latająca Trumna" . Jeżeli chodzi o bomby to powinieneś je pomalować tak jak radzi instrukcja, czyli na Olive Drab. Do tego dochodziły takie charakterystyczne żółte paski. Bomby malowane były na żółto przed `42, a twoja maszyna pochodzi z `44, więc to by się raczej kupy nie trzymało... Tu masz takie przykładowe foto z "Life`a": Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drak Posted January 20, 2009 Author Share Posted January 20, 2009 Ale zawsze go można jeszcze przybrudzić właśnie, dlatego przy okazji brudzenia komory bomb, przybrudziłem też trochę bardziej wyraziście kokpit. komorę brudziłem mocniej gdyż częściej jest ona narażona na brud (np. gdy bomby czekają na załadunek na deszczu) a także nie jest za często czyszczona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubA94 Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 Mnie się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucas HS Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 A ja nie rozumiem co ma odwzorowywać czarny drybrush, bo na pewno nie ubrudzenia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drak Posted January 20, 2009 Author Share Posted January 20, 2009 To jest świetny sposób na pseudo brudzenie xD. Dodałem jeszcze trochę pigmentu w takim razie, a na fotelach, jak doradził kolega jachud3, zamiast czarnego dry, dałem jaśniejszy od samej skóry by wyglądało to trochę jak jej przetarcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drak Posted February 1, 2009 Author Share Posted February 1, 2009 wróciłem ale prace wstrzymane z powodu awarii kompresora (tak jak w Shermanie)... ;( jutro zaspawam dziurę i mam nadzieje że będzie działał... inaczej kiepsko, choć w czwartek znów wyjeżdżam więc później będę musiał się sprężać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-onisk Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 To dawaj coś zrób, bo czekam na Shermana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drak Posted March 15, 2009 Author Share Posted March 15, 2009 Wracam do B-26 Zabrałem się za jeden silnik wraz z przegrodą na podwozie. Oto części a tu mały problem... Instrukcja jest na tyle nieczytelna że nie wiem jak wkleić tą część... Tak jak na pierwszej fotce czy na drugiej ???? (chodzi o to co zwisa na tych pałąkach...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drak Posted March 15, 2009 Author Share Posted March 15, 2009 P.S. proszę o pomoc w tej sprawie i żeby nie było... Ta podkładka... Ten papier świetnie nadaję się na podkładkę modelarską oczywiście że nie czytam faktu :] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-onisk Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 A jaka jest różnica między 1 a drugą opcją? Bo patrząc na instrukcje wygląda mi to tak: te dwie ścianki mają być zamocowane tak jak na zdjęciu 1? Fakt instrukcje w hasegawie bywają nie czytelne a najgorsze jest odczytanie mocowania podwozia, trzeba zgadywać. Mówiłem Ci to już przy kupnie tego modelu :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drak Posted March 15, 2009 Author Share Posted March 15, 2009 jest skrzydełko... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drak Posted March 20, 2009 Author Share Posted March 20, 2009 i dalej... trochę wnętrza- i następne- obecnie wygląda tak, jutro jadę po szpachlę która mi zaschła :P, załatam ubytki przy łączeniach i będą to końcowe prace przed podkładem i malowaniem^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-lotus98- Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 można wiedziec czemu te tylne stateczniki sa przezroczyste? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-onisk Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 można wiedziec czemu te tylne stateczniki sa przezroczyste? Tam jest stanowisko tylnego strzelca między statecznikami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts