STIG Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Witam Co prawda dawno nie bawiłem się nożykiem, klejem i farbami ale, że czasu do końca konkursu jeszcze sporo, postanowiłem spróbować i się zgłosiłem. Żeby regulaminowi stało się zadość niżej In-box. Model przeleżał w szafie parę dobrych lat, zebrał piękną warstwę kurzu, uszlachetnił się . Jak widać kilka części nie na miejscu ale chyba problemów z tego tytułu nie będzie. No i narazie to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STIG Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Coś niecoś podłubałem dziś. Niżej efekty. Wielkiego szału nie ma jak zwykle zresztą na początku. Coś o samym modelu. Biały bardzo "miętki" plastyk, łatwy w obróbce. Delikatna faktura poszycia, nity i linie wgłębne ledwo co widoczne. To z zewnątrz a w środku generalnie to bida. Absolutne minimum. W miarę swoich umiejętności postaram się coś wepchać do środka tak żeby trochę to uatrakcyjnić. Na zdjęciach początek prac z wnętrzem kabiny i lukiem bombowym. Głownie te dwa elementy chce jak najbardziej podrasować. Luk "bumbowy" wyłożony blachą, imitacja nitów, dojdą kabelki, przewody hydrauliczne, zaczepy na "bumbe" W kabinie generalnie jeszcze nic się nie dzieje. Kilka zioberek wstawionych, dojda kable, puszki, przełączniki troche wajch. A tu znalazłem w necie zdjęcie blachy. I tak kombinuje jakby to wykorzystać. Wydrukować, nakleić/przerysować na blaszkę ?? Przydałyby się jakieś sugestie Tyle na dziś. Jutro możliwe że oprócz rzeczy wcześniej wymienionych może dojść jakieś malowanie wnętrza ale to się jeszcze okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STIG Napisano 22 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2009 Zwracam się do szanownej braci modelarskiej po poradę. Chodzi mi o gałki różniastych wajch. W "Tutku" jest panel z wajchami i o ile same wajchy to nie problem ale rozmiar gałek to już tak. Zajumałem siostrze koraliki, wybrałem najmniejszy rozmiar, zamontowałem (kolorami prosze zbytnio się nie przejmować) i efekt widać niżej. Wydaje mi się, że są za duże. Ba jestem tego pewien. Jak zrobić mniejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Właściwie tak samo, tylko zamiast koralików trzeba wziąć takie malutkie granulki do ozdabiania paznokci. Nazywa się to chyba perełki i jest do kupienia w sklepach kosmetycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Albo kuleczki stosowane jako pochłaniacze wilgoci. Znajdują się w takich paczuszkach np. w pudełkach z butami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi