Pszczółka Napisano 23 Stycznia 2006 Share Napisano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Mam na imię Bartosz. Od pięciu lat sklejam modele, i m.in jestem uczestnikiem klubu KTM "Remiza" w Rudzie Śląskiej a instruktorem jest fojer1. Obecnie składam model Citroena Xsara, który nie będzie wersją WRC, lecz zwykłym samochodem lekko z tuningowanym w wewnątrz. Pomalowane tarcze hamulcowe i zaciski Przyciemniona szyba, pomalowana od wewnątrz Tył samochodu Wloty powietrza wyciąłęm minicraftem, i także wmontowałem kratkę Tutaj niepodobał mi się gril, więc zamiast oryginalnych częsci z modelu wmontowałem kratkę , która moim zdaniem lepiej się prezentuje Karoseria została pomalowana lakierem matowym, a nastepnie po wyschnięciu pomalowałem to lakierem bezbarwnym Wnętrze lekko zmodyfikowane jak w samochdzie WRC Edytowane 19 Marca 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 23 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2006 (edytowane) To dalszy etap składania,jest tak poskładany żeby porobić zdjecia.Antenki przerobiłem i zastąpiłem drutem miedzianym. Edytowane 19 Marca 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 23 Stycznia 2006 Share Napisano 23 Stycznia 2006 Miałem kiedyś ten model w ręku ... mało szczęśliwy produkt Hellera ... odłożyłem na półkę nim zdecydowałem się kupić. Widziałem kilka gotowych modeli tego producenta, wykonanych przez kilku modelarzy ... niestety tylko jeden coś sobą prezentował. Naprawdę z tego "kasztana" ciężko będzie coś wyciągnąć ... ale trzymam za Ciebie kciuki. UPDATE Wygląda całkiem sympatycznie, chciaż możnaby powiedzieć, że jest pomalowany w ciemnym kolorze, żeby ukryć pewne jego niedoskonałości. I mówimy tu o niedoskonałościach modelu, a Twojego warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 23 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2006 Miałem kiedyś ten model w ręku ... mało szczęśliwy produkt Hellera ... odłożyłem na półkę nim zdecydowałem się kupić.Widziałem kilka gotowych modeli tego producenta, wykonanych przez kilku modelarzy ... niestety tylko jeden coś sobą prezentował. Naprawdę z tego "kasztana" ciężko będzie coś wyciągnąć ... ale trzymam za Ciebie kciuki. UPDATE Wygląda całkiem sympatycznie, chciaż możnaby powiedzieć, że jest pomalowany w ciemnym kolorze, żeby ukryć pewne jego niedoskonałości. I mówimy tu o niedoskonałościach modelu, a Twojego warsztatu. Dzięki ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 24 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2006 (edytowane) A to skończony model. Model ten zajął trzecie miejsce w Tychach, które odbyły sie 18 grudnia 2005r. Edytowane 19 Marca 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 24 Stycznia 2006 Share Napisano 24 Stycznia 2006 A to skończony model. Model ten zajął trzecie miejsce w Tychach, które odbyły sie 18 grudnia 2005r. No to tylko pozostaje pogratulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 29 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2006 A to skończony model. Model ten zajął trzecie miejsce w Tychach, które odbyły sie 18 grudnia 2005r. No to tylko pozostaje pogratulować. Dziękuje za gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 10 Lutego 2006 Share Napisano 10 Lutego 2006 Fiu, fiu .....z czego te siatki na masce ? Byly juz w modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 11 Lutego 2006 Autor Share Napisano 11 Lutego 2006 Siatki znalazłem na modelarnii bo to były z jakieś saszetki na pieniądze Wyciałem kawałek i przykleijem je od spodu . Nie chce się znów chwalic ale zająłem trzecie miejsce w Bielsko-Białej które sie odbyły 03-05 Luty2006. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 11 Lutego 2006 Share Napisano 11 Lutego 2006 Nie chce się znów chwalic ale zająłem trzecie miejsce w Bielsko-Białej które sie odbyły 03-05 Luty2006. Trzeba się chwalić, po to sie startuje w zawodach, żeby sie pokazać. A skoro zajmujesz miejsce na pudle, to chwalić się nawet trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 11 Lutego 2006 Autor Share Napisano 11 Lutego 2006 Dziekuje ci gulus za chwalenie a teraz mam zamiar wystartować w Bytomiu bo są zawody 25-2602.2006 przy ul.Powstańców Śląskich 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 18 Lutego 2006 Autor Share Napisano 18 Lutego 2006 Ma ktoś propozycje co by tutaj dorobić w tym modelu, bo sam nie wiem co jeszcze dorobić.Mam zrobić rejestracje z kalek i nie wiem co jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 18 Lutego 2006 Share Napisano 18 Lutego 2006 Obecnie składam model Citroena Xsara, który nie będzie wersją WRC, lecz zwykłym samochodem lekko z tuningowanym w wewnątrz. Nie ma szans, żeby ten samochód mógł sie pojawić na zwykłej ulicy. Pierwsza rzecz, to brak tablic rejestracyjnych, które jednak chcesz zrobić. Drugą rzeczą, której nie widzę w samochodzie to lusterka boczne. Nie da rady zarejestrować samochodu bez nich, przynajmniej w Europie. Jesli nie było ich w zestawie, to masz przechlapane, nie bardzo wiem, jak by można je dorobić i wkleić w prawie gotowy model. Trzecia rzecz, to tylne, dodatkowe światełko stopu. Tylko, że je się nie znam na samochodach, nawet nie wiem, gdzie ono w Citroenie byc powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 19 Lutego 2006 Autor Share Napisano 19 Lutego 2006 Lusterek nie było i tylne światło stopu jest na miejscu na tylnej klapie zrobie zdjecie to wam pokaże bo je dorobiłem, bo nie miałem takiej cześci. A lusterka postaram sie je zamontować z innego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 19 Lutego 2006 Share Napisano 19 Lutego 2006 Masztal, a nie zniszczy Ci się model, jak będziesz lustrka boczne montował? Szkoda by go było, ładnie się prezentuje. Swoją drogą, dla czego nie ma w zestawie tych lustrek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Lutego 2006 Share Napisano 19 Lutego 2006 Jakiś wybrakowany jest ten model skoro nie było w zestawie lusterek ps Gratuluję zajęcia miejsca na podium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 19 Lutego 2006 Autor Share Napisano 19 Lutego 2006 Swoją drogą, dla czego nie ma w zestawie tych lustrek??? Trudno się dziwić jak to jest model z hellera. Masz racje nie będe montował tych lusterek szkoda modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Lutego 2006 Share Napisano 19 Lutego 2006 Swoją drogą, dla czego nie ma w zestawie tych lustrek??? Trudno się dziwić jak to jest model z hellera. Masz racje nie będe montował tych lusterek szkoda modelu. Hm, ja mam inne zdanie o Hellerze. Zarówno ciężarówki jak i naczepy które sklejam z tej firmy są bardzo dokładnie odwzorowane i mają bardzo dużo szczegółów których nie ma w modelach innych producentów. Jedyne do czego mogę się doczepić to mają kiepskiej jakości opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 19 Lutego 2006 Autor Share Napisano 19 Lutego 2006 Ja też mam dobre zdanie na temat helleru ale w tym modelu nie było lusterek i nie będe kombinował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 19 Lutego 2006 Share Napisano 19 Lutego 2006 Jak widać niektóre typy tak mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 19 Lutego 2006 Autor Share Napisano 19 Lutego 2006 No właśnie widze on nie ma to ja też nie miałem.Właśnie z Modelu WRC przerobiłem go na tuning. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwy Napisano 20 Lutego 2006 Share Napisano 20 Lutego 2006 Skoro już przerobiłeś WRC na tuning to musisz zamątować lusterka ponieważ jest to samochód zaliczany do cywilnych, a WRC na codzień nie jeździ po drogach miejskich więc nie potrzebuje ich zabardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 20 Lutego 2006 Autor Share Napisano 20 Lutego 2006 No niestety ale będe musiał znależśc jakieś lusterka a nie mam ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 27 Lutego 2006 Autor Share Napisano 27 Lutego 2006 No i znowu trzecie miejsce wczoraj zdobyłem w Bytomiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Lutego 2006 Share Napisano 27 Lutego 2006 Przyjmij moje gratulacje Też tam byłem i widziałem Twój model na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi