MrDyzio Napisano 3 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Oj dawno nie było aktualizacji, ale cóż... takie życie. Wreszcie udało mi się nieco ruszyć z pracami, ale do końca jeszcze nieco pozostało. W związku z tym proszę moderatora o przeniesienie wątku do Warsztatu w Pojazdy Wojskowe, gdyż chciałbym tam dalej kontynuować relację. A poniżej fotki tego co mi się udało wydziergać w ostatnie 2 wieczory. Jednocześnie jeszcze raz dziękuję Piotrowi (rtoipmodest) za podesłanie elementów, w tym drobiazgów z żywicy, które zapełniły kosz z tyłu wieży. Piotr, jak będę w Poznaniu (grudzień albo styczeń) to masz u mnie duuuuże . A teraz fotki: pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 No fajnie, że kula się dalej Sugeruję zmiejszenie ziarna na podłożu. Wszak nie jeździł po kamieniołomie. Wóz miał jakieś oznaczenia (poza tyłem wieży)? Jeśli tak, to będziesz zamawiał kalki? na razie nie wskazane, nie mogę się pozbyć bólu gardła. Pamiętasz foto, które Ci wysłałem. Z wieżą można jeszcze znacznie poszaleć = więcej bambetli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2009 No fajnie, że kula się dalej Sugeruję zmiejszenie ziarna na podłożu. Wszak nie jeździł po kamieniołomie. Wóz miał jakieś oznaczenia (poza tyłem wieży)? Jeśli tak, to będziesz zamawiał kalki? na razie nie wskazane, nie mogę się pozbyć bólu gardła. Pamiętasz foto, które Ci wysłałem. Z wieżą można jeszcze znacznie poszaleć = więcej bambetli. Cieszę się, że póki co się podoba. Oczywiście nad terenem będę się jeszcze znęcał. To tylko grubszy podkład, na to przyjdzie drobniejszy piasek. Abramsik będzie miał oznaczenia, na płycie z tyłu wieży będzie 22> i na bocznych panelach będzię miał 2>. Ostatnio zacząłem walczyć w Photshopie z wyciąganiem czcionki ze zdjęć. Kalki będę robił sam. Na wieży dojdą jeszcze może z dwa elementy. Zacząłem też dłubać 2 figurki załogantów. Może dzisiaj mi sie uda ich skończyć, to wrzucę fotki. Dzięki Piotrek za kibicowanie. A do grudnia gardło powinieneś wyleczyć więc nie ucieknie Co najwyżej skoczymy na grzańca. pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Pedzlujesz czy aerografujesz ?? :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Pedzlujesz czy aerografujesz ?? :0 Wieża i kadłub czołgu - psikane. Większość detali - pędzel. Figurki - pędzel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Wreszcie znalazłem czas, żeby podłubać figurki. Figuranci wylądują we włazach wieży. Jak na chwilę obecną udało mi się poskładać do kupy tułowie, łapki, nóżki i główki. Zacząłem też zmagać się z kamuflażem. Trochę pracy z nimi mnie jeszcze czeka. Efekty poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Ladnie ci idzie ludki fajne , co do pojazdu będziesz go jeszcze przebarwiał i kurzył? Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Ladnie ci idzie ludki fajne , co do pojazdu będziesz go jeszcze przebarwiał i kurzył? Mirek . Dzięki za słowa otuchy Abrams będzie jeszcze brudzony, ale lekko. Kurz będzie obowiązkowo - w końcu dookoła tylko piach, a nie żadne błoto pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Czy nie lepej było pomalować figsy na zielono? Żadna z nich nie ma na sobie DBDU. Mniej byś się namęczył. Twój 6 kolor - za gęsto brązu i za duże kropy (tytułowe czipsy) Tu mozesz porówność wielkość ciapek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2009 Relacja wydobyta z odmętów forum. Projekt w międzyczasie się pokulał i nawet dojechał do końca, pomimo że szło jak po piachu. Braki czasowe spowodowały opóźnienia w relacjonowaniu... Figurki skończone, z lekkim cieniowaniem. Abrams skończony, lekko potraktowany washem i pastelami. Kalkomanie własnej produkcji. Nigdzie nie nie mogłem dorwać cyfr o takim kroju, więc musiałem je wydłubać ze zdjęcia i obrobić. Jak na pierwszy raz chyba nie wyszło tak źle. Szybkie podsumowanie - pierwszy model po 10 latach przerwy, więc można stwierdzić, że niejako stanowił poligon doświadczalny. Do tego sporo przeróbek i figurki. Chyba jak na początek nie wyszło tragicznie. Dodatkowo wskutek namowy małżonki i znajomych, stał się również moim debiutem w konkursie modelarskim. Poniżej fotki machnięte na szybko przez moją Panią (moje chroniczne braki czasowe). Postaram się we wtorek wieczorem nieco lepiej go opstrykać i wstawić galerię. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 3 Czerwca 2009 Share Napisano 3 Czerwca 2009 No to pogratulować nagrody! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 3 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2009 No to pogratulować nagrody! A dziękuję bardzo Nie przeczę, że mi się miło zrobiło jak mnie wywołano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 3 Czerwca 2009 Share Napisano 3 Czerwca 2009 A jak oni sobie poradzili z "rz"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 3 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2009 A jak oni sobie poradzili z "rz"? Spory problem już był z imieniem Brzmiało to mniej więcej tak: Marssssuiin. Co do nazwiska (przywykłem że tubylcy mają problem) tym razem była prawdziwa masakra - szło jakoś tak: Ssllyuuuskhahh...rrrr...zzz Dobrze, że najpierw wołali jaki model, a tylko jeden Abrams był w 1/72 więc wiedziałem, że to mój Piotrze - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 3 Czerwca 2009 Share Napisano 3 Czerwca 2009 Marsin Slyuskhrz, gratuluję nagrody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 3 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2009 peter nie baw się w Amerykanów Jak dla Ciebie to Marcin. A za gratulacje dziękuję. Tak na marginesie moich chłopców z GROM AD 2050 sklasyfikowano na 4 miejscu, co też cieszy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 3 Czerwca 2009 Share Napisano 3 Czerwca 2009 Marcin a Ty nie baw się w forumowicza, jak dla Ciebie to Piotrek Mam nadzieję że nei masz syndromu czwartego miejsca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 3 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2009 Mam nadzieję że nei masz syndromu czwartego miejsca ? Co rozumiesz przez ten syndrom? Że 4 miejsce to najgorsze? Dla mnie najgorsze to ostatnie Po fakcie się okazało, że jakbym wystawił moich figurantów w innej kategorii to było by lepiej... Cieszę się z tego jest, tym bardziej, że nigdy przedtem nie startowałem w żadnych konkursach modelarskich, a te dwa projekty to pierwsze po 10-letniej przerwie. Więc za powrót i malutki sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi