Skocz do zawartości

M1A1 Abrams 1:72 Dragon - prezent urodzinowy

MrDyzio

Rekomendowane odpowiedzi

Oj dawno nie było aktualizacji, ale cóż... takie życie.

Wreszcie udało mi się nieco ruszyć z pracami, ale do końca jeszcze nieco pozostało.

W związku z tym proszę moderatora o przeniesienie wątku do Warsztatu w Pojazdy Wojskowe, gdyż chciałbym tam dalej kontynuować relację.

A poniżej fotki tego co mi się udało wydziergać w ostatnie 2 wieczory.

Jednocześnie jeszcze raz dziękuję Piotrowi (rtoipmodest) za podesłanie elementów, w tym drobiazgów z żywicy, które zapełniły kosz z tyłu wieży.

Piotr, jak będę w Poznaniu (grudzień albo styczeń) to masz u mnie duuuuże

.

A teraz fotki:

P1110344.jpg

P1110345.jpg

P1110346.jpg

P1110347.jpg

P1110348.jpg

P1110349.jpg

pozdrawiam

Marcin

• Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

No fajnie, że kula się dalej

Sugeruję zmiejszenie ziarna na podłożu. Wszak nie jeździł po kamieniołomie.

Wóz miał jakieś oznaczenia (poza tyłem wieży)? Jeśli tak, to będziesz zamawiał kalki?

na razie nie wskazane, nie mogę się pozbyć bólu gardła.

Pamiętasz foto, które Ci wysłałem. Z wieżą można jeszcze znacznie poszaleć = więcej bambetli.

No fajnie, że kula się dalej

Sugeruję zmiejszenie ziarna na podłożu. Wszak nie jeździł po kamieniołomie.

Wóz miał jakieś oznaczenia (poza tyłem wieży)? Jeśli tak, to będziesz zamawiał kalki?

na razie nie wskazane, nie mogę się pozbyć bólu gardła.

Pamiętasz foto, które Ci wysłałem. Z wieżą można jeszcze znacznie poszaleć = więcej bambetli.

Cieszę się, że póki co się podoba. Oczywiście nad terenem będę się jeszcze znęcał. To tylko grubszy podkład, na to przyjdzie drobniejszy piasek.

Abramsik będzie miał oznaczenia, na płycie z tyłu wieży będzie 22> i na bocznych panelach będzię miał 2>.

Ostatnio zacząłem walczyć w Photshopie z wyciąganiem czcionki ze zdjęć.

Kalki będę robił sam. Na wieży dojdą jeszcze może z dwa elementy.

Zacząłem też dłubać 2 figurki załogantów. Może dzisiaj mi sie uda ich skończyć, to wrzucę fotki.

Dzięki Piotrek za kibicowanie.

A do grudnia gardło powinieneś wyleczyć więc nie ucieknie

Co najwyżej skoczymy na grzańca.

pozdrawiam

Marcin

Wreszcie znalazłem czas, żeby podłubać figurki.

Figuranci wylądują we włazach wieży. Jak na chwilę obecną udało mi się poskładać do kupy tułowie, łapki, nóżki i główki. Zacząłem też zmagać się z kamuflażem. Trochę pracy z nimi mnie jeszcze czeka.

Efekty poniżej:

P1110356.jpg

P1110355.jpg

P1110357.jpg

Ladnie ci idzie ludki fajne , co do pojazdu będziesz go jeszcze

przebarwiał i kurzył? Mirek .

Dzięki za słowa otuchy

Abrams będzie jeszcze brudzony, ale lekko. Kurz będzie obowiązkowo - w końcu dookoła tylko piach, a nie żadne błoto

pozdrawiam

Marcin

Czy nie lepej było pomalować figsy na zielono? Żadna z nich nie ma na sobie DBDU. Mniej byś się namęczył.

Twój 6 kolor - za gęsto brązu i za duże kropy (tytułowe czipsy)

480e456d204660c4med.jpg

Tu mozesz porówność wielkość ciapek.

• 1 month later...

Relacja wydobyta z odmętów forum. Projekt w międzyczasie się pokulał i nawet dojechał do końca, pomimo że szło jak po piachu. Braki czasowe spowodowały opóźnienia w relacjonowaniu...

Figurki skończone, z lekkim cieniowaniem. Abrams skończony, lekko potraktowany washem i pastelami.

Kalkomanie własnej produkcji. Nigdzie nie nie mogłem dorwać cyfr o takim kroju, więc musiałem je wydłubać ze zdjęcia i obrobić. Jak na pierwszy raz chyba nie wyszło tak źle.

Szybkie podsumowanie - pierwszy model po 10 latach przerwy, więc można stwierdzić, że niejako stanowił poligon doświadczalny. Do tego sporo przeróbek i figurki. Chyba jak na początek nie wyszło tragicznie. Dodatkowo wskutek namowy małżonki i znajomych, stał się również moim debiutem w konkursie modelarskim.

Poniżej fotki machnięte na szybko przez moją Panią (moje chroniczne braki czasowe). Postaram się we wtorek wieczorem nieco lepiej go opstrykać i wstawić galerię.

P1110725.jpg

P1110726.jpg

P1110727.jpg

pozdrawiam

A jak oni sobie poradzili z "rz"?

Spory problem już był z imieniem Brzmiało to mniej więcej tak: Marssssuiin. Co do nazwiska (przywykłem że tubylcy mają problem) tym razem była prawdziwa masakra - szło jakoś tak: Ssllyuuuskhahh...rrrr...zzz

Dobrze, że najpierw wołali jaki model, a tylko jeden Abrams był w 1/72 więc wiedziałem, że to mój

Piotrze - pozdrawiam

peter nie baw się w Amerykanów

Jak dla Ciebie to Marcin. A za gratulacje dziękuję.

Tak na marginesie moich chłopców z GROM AD 2050 sklasyfikowano na 4 miejscu, co też cieszy

pozdrawiam

Mam nadzieję że nei masz syndromu czwartego miejsca ?

Co rozumiesz przez ten syndrom? Że 4 miejsce to najgorsze? Dla mnie najgorsze to ostatnie

Po fakcie się okazało, że jakbym wystawił moich figurantów w innej kategorii to było by lepiej... Cieszę się z tego jest, tym bardziej, że nigdy przedtem nie startowałem w żadnych konkursach modelarskich, a te dwa projekty to pierwsze po 10-letniej przerwie.

Więc za powrót i malutki sukces.