mart72 Napisano 25 Maja 2009 Autor Share Napisano 25 Maja 2009 Wash, mowisz, pierwszy raz robiłeś? Bo wyszedł Ci elegancko, zwłaszcza podoba mi się teraz górna płyta. Ano, pierwszy raz. I był z nim problem, bo powierzchnia w ogóle nie nadawała się na washa. Bardzo chropowata jest. Jak sądzicie - pigment z pasteli spróbować dać przed położeniem ostatniej warstwy lakieru, czy po? Będę psikał satyną Vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 Przeszlifuj papierem 2000 te kalkomanie, bo straszny schodek się zrobił. Poza ta uwagą model prezentuje się zacnie, zwłaszcza drewno na RPG. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 25 Maja 2009 Autor Share Napisano 25 Maja 2009 Przeszlifuj papierem 2000 te kalkomanie, bo straszny schodek się zrobił. Tak, to prawda. Próbowałem to zrobić papierem 1200, ale mizerny efekt. Trochę się obawiam, żeby nic nie skopać na sam koniec, bo już parę przygód miałem w trakcie pracy. Może uda mi się jutro zakupić drobniejszy papier. I teraz pytanie: jaka jest procedura szlifowania kalkomanii tym drobnym papierem? Normalnie przecieram delikatnie, czy jeszcze coś? I czy po szlifowaniu jeszcze raz na błysk, czy już można finalną satynę? No i nadal mam dylemat w kwestii pigmentu: przed czy po lakierowaniu? Nie chcę już eksperymentować, tylko po pół roku w końcu zamknąć ten warsztat dlatego tak namiętnie się dopytuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 26 Maja 2009 Autor Share Napisano 26 Maja 2009 Zrobiłem reflektory Nie mogłem zapanować nad drżeniem ręki trzeba będzie przykurzyć: Próbowałem jakoś doprowadzić kalki do porządku (papier 2000) i chyba sobie odpuszczę, bo scieram nie to, co trzeba - kolejna katastrofa blisko... Muszę jeszcze rozejrzeć się za materiałem na anteny. W oryginale grubaśne jakieś takieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Nie mogłem zapanować nad drżeniem ręki 100 gram "czystej" zalatwia podobne problemy Ogolnie to co zrobione do tej pory bardzo ciekawie wyglada czekam na finalny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 do usuniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi