skikut87 Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Witam W monotonni pancerki postanowiłem się trochę odstresować w sesji i spróbować czegoś nowego mój wybór padł na I 16 i Roland C IIa Walfush - 1/48 Eduarda jest to edycja weekend wiec myślę ze nie będzie za trudna jak na początek. Mam nadziej ze te pierwsze samoloty w życiu przy lekkiej fachowej poradzie wyjdą całkiem nieźle ;) i od razu pierwsze pytanie z czego porobić te linki pomiędzy płatami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Z tym Rolandem nie powinieneś mieć problemów - fajny wybór ( ja co prawda sklejałem Hellerowskiego w 1/72). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 skoro tak mówisz to zaczynamy od Rolanda:) a powiedzcie mi czym lepiej malować samoloty akrylami czy zwykłymi olejnymi?? Wogle czy to ma jakąś rusznice w efekcie końcowym czy nie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biskup Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Hellerowski i airfixowski, to chyba ten sam model. Oczywiście w 72. Tez go zrobiłem :-)). Szkoda, że nikt nie robi wersji jednoosobowej. Bo był to naprawdę śliczny samolocik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Hellerowski i airfixowski, to chyba ten sam model. Oczywiście w 72. Tez go zrobiłem :-)). Szkoda, że nikt nie robi wersji jednoosobowej. Bo był to naprawdę śliczny samolocik. Zgadza się Co do malowania, to bez różnicy jakie farby wybierzesz, liczy się efekt końcowy. Ja maluję zarówno akrylami jak i emaliami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 oki to będę cie prosił jeszcze o to byś mi powiedział z czego zrobić te linki pomiędzy płatami czy to się może kupuje już jakąś linkę stalowa lub co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Kup żylkę wędkarską 0,07 lub 0,1 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 oki dzięki wielkie a kolejne pytanie związane z instrukcja mianowicie pisze w niej ze roland w środku powinien mieć kolor red brown a mnie się to trochę nie widzi czy me obawy są słuszne ?? Przepraszam ze się tka wypytuje jak małe dziecko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Po prostu kadłub był z drewna stąd ten kolor. Ja bym się aż tak nie przejmował po prostu kadłub powinien być "drewniany" i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 czyli jak go pomaluje coś ala Twoja sklejka tez będzie dobrze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 efekt dzisiejszego dnia niestety trochę prześwietlone stad ten żółtawy kolor drewna. Dodam że do malowania użyłem jako podstawy Orche Brown z Vallejo i do tego wasz z umbry efekt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 p.s może jutro uda się zrobić lepsze foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 witam melduje sie ze stanem na dzień dzisiejszy czyli : Kadłub złożony Dolny palt przyklejony Po szpachlowany i wstępnie oszlifowany teraz tylko polerka( poza jednym miejscem w którym wyszedł ubytek ) a tu wstępną przymiarka Podczas gdy szpachla sobie schnie ja biorę się za malowanie śmigiłka modląc się by mi fajnie słoje wyszły Takie pytanie kiedy najlepiej zacząć wiązać te linki i jak to najlepiej robić czy możecie mi powiedzieć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Takie pytanie kiedy najlepiej zacząć wiązać te linki i jak to najlepiej robić czy możecie mi powiedzieć?? Na wiosnę, a tak na poważnie, to nawierc otwory w odpowiednich miejscach, wklej żyłkę do kadłuba ( tam gdzie będzie sznurowanie między kadłubem a górnym płatem, aha najpierw pomaluj kadłub i górną cześć dolnego płata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi