Agnieszka Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Szperając po Allegro i Ebayu znalazłam dość ciekawą konstrukcję. Model, jak na "latający", w dość nietypowej skali 1:35 firmy Glencoe Models. Zestaw dodatkowo zawiera trzy figurki załogi i podstawkę, która może posłużyć jako mini dioramka. W górnej części kadłuba wycięłam otwory i wkleiłam w nie blaszkę imitującą kratownicę. Po lekkim presheading'u i pierwszym maskowaniu model prezentuje się następująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Agnieszko, Twoja wszechstronność powala A do tego jeszcze lubisz nietypowe konstrukcje i wyzwania... cud-malina dziewczyna A co do konstrukcji, to przyznaję się bez bicia - pierwszy raz widzę... zaraz pogrzebiemy w archiwach X... Tak przy okazji - startujesz w Bytomiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Witam, nie powiem dość orginalna machina, te szalone lata 50/60, powinni więcej robić takich modeli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 bardzo ciekawa konstrukcja, z chęcią popatrzę na relację Zestaw dodatkowo zawiera trzy figurki załogi i podstawkę, która może posłużyć jako mini dioramka. a będzie mini dioramka w Twoim wykonaniu? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 Czas na zakończenie modelu, ostatnim etapem było zrobienie podstawki, czyli wspominanej "minidioramki". Poniżej zdjęcia ilustrujące poszczególne etapy jej wykonania: Całość podstawki pomalowałam na kolor pomarańczowy, kolejne kroki to pomalowanie różnymi odcieniami zieleni, czerwieni i żółci. Pień został pomalowany ciemnym brązem, następnie zastosowałam płukankę z umbry palonej z odrobiną czerni. Skała została pomalowana szarym kolorem, później potraktowałam ją suchym pędzlem - również szary, lecz ciemniejszy - ostatnia rzecz to czarna płukanka. Podstawka posiada widoczne miejsca na wklejenie zdjęć lub naklejek, niestety nie było ich w zestawie, zaprojektowałam więc je samodzielnie - zdjęcie oryginału oraz logo firmy Piasecki. Model przed przybyciem załogi: Załoga w komplecie, zajęła swoje miejsca Link do galerii: viewtopic.php?p=198148#198148 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_222 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Skala 1:35 w tym wypadku nie dziwi, w końcu to model wojskowy... ale znalezisko niesamowite! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Widzę Cię Agnieszko w Bytomiu z tym modelikiem :D Prooooszę Szacunek Kobieto, za to co robisz. GRATULACJE Życzę wszystkiego najlepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 Dziękuję za miłe słowa Oczywiście Piasecki (i nie tylko) będzie w Bytomiu. Przy okazji zastanawiam się w jakiej kategorii go wystawić. Śmigłowce ?, Samoloty śmigłowe ?, pancerka latająca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Fotek tego wynalazku mało ale znalazłem prototyp :) http://www.aviastar.org/foto/piasecki_airjeep-2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi