zbiegu Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Witam, w ten mroźny wieczór postanowiłem rozpocząć relacje z budowy kolejnego modelu z mojej poczekalni tym razem wybór padł na Pontiaca z AMT/ERTL, in-box modelu jest tu: viewtopic.php?t=11670 jest tam także zdjęcie tego co mam zamiar osiągnąć pod koniec budowy. Od razu uprzedzam że budowa może troche potrwać ( ostatni model Ferrari 360 powstawał prawie rok ), ale jak to mówią powoli a do celu. Na pierwszy ogień poszedł wlot powietrza umieszczony na masce, we wlocie wyciołem otwory przez co nie jest ślepy, na zdjęciu juz maska juz pomalowana podkładem: dopiero na zdjęciach widać ze trzeba będzie z nią jeszcze troche powalczyć i dalej za ciosem sklejony i pomalowany blok silnika, pomalowane gaźniki i pokrywy zaworów świeżo wyjęte z cleanluxa czekają na Aclada : a tutaj zdjęcie silnika: i na razie to tyle farba schnie, jutro uzbrajanie silnika w kable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanLog Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Nie no, Stary amerykański krążownik szos . U mnie na rozpoczęcie czeka Plymouth 71 z silnikiem HEMI . Nie ma to jak dźwięk z takiego potwora . Jeśli chodzi o silnik, to widać z góry małe farfocle :P . A będziesz robić cabrio czy z hard topem? Zasiadam i czekam na kolejne fotki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 co do wersji to jeszcze nie zdecydowałem zobacze jak mi wnętrze wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanLog Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Jeśli ma być customowy to fajnie by wyglądał w tym niskim topem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Dorób może wężyki do gaźników , ogołnie silnik ciekawie wygląda, życzę powodzenia i wytrwałości w końcu to AMT :P . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 hehe. model mialem w rece i wiem ze duuuzo pracy przy nim bedzie ale mysle ze sobie poradzisz. Malowanko wybrałes pierwsza klasa.powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 miały być dzisiaj kabelki, jest tylko silnik do kupy poskładany skrzynia przemalowana na czarno, pokrywy zaworów pomalowane i przyklejone i gaźniki na swoim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Czemu gaźniki są szare ? Powinny mieć kolor metaliczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslo Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Świetnie to wygląda.Jakbyś zaczął robic kaste to zrób taki wzorek od maski (wloty): http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/557fda712f06031d.html i schodzi to na boki i na poziomo idze wzdłuz karoseri.Po środku można kolor dopasować.Świetnie to wygląda. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 ciekawy pomysł ale malowanie mam juz dobrane i raczej go nie zmienie będzie to coś takiego: z jedną różnicą jak mi wnętrze nie wyjdzie to będzie z dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Musze przyznać, że malowanie wybrałeś ciekawe, więc nic innego nie pozostaje tylko czekać na następne aktualizacje. Trzymam kciuki, aby wnętrze Ci wyszło heh. Pozdr. eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 No wzór wybrałeś piękny, zwłaszcza to ujęcie na 2 fotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 Witam, korzystając z "nagłego" ataku zimy i całkowitej nieporadności głupich angoli z odśnieżeniem tego co napadało, miałem dzisiaj przymusowe wolne, ale nie ma tego złego... i tak gaźniki się przemalowały na gunmetal, filtry powietrza powędrowały na na gaźniki (narazie na sucho dlatego są krzywo), i zrobiłem połączenia pomiędzy świecami a cewką, cewka będzie jeszcze połączona z instacją w samochodzie ale to dopiero jak kaste poskładam i włoże silnik do środka a tak to wyszło: i jeszcze taka karykatura koła rozrządu i paska klinowego: już sie zabrałem za wykonanie go od podstaw (to takie u góry z zębami to miał być według producenta rozrusznik ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Jestem ciekaw jak wybrniesz z tym malowaniem kasty. Pamiętaj, żeby zacząć od jaśniejszego koloru - w tym przypadku białego. Później czeka Cię zabawa z cieniutkimi srebrnymi paseczkami po bokach paska pomarańczowego. Proponowałbym 1. Biały 2. Pomarańcz 3. Czerwień 4. Srebrne paski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 co do malowania to kilka kolorów pomieszałeś, ale może to wina zdjęcia, dolna część nadwozia to srebrny metalik, paseczki są błękitne reszta tak jak napisałeś: pozatym błękitno pomarańczowy pasek będzie najprawdopodobniej kalką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 No no prace ida jak nigdy. Jak narazie to silniczek bardzo ładnie sie prezentuje. Działaj dalej poki snieg nie stopnieje...hehe PS. Ja tam nie miałem takich zaszczytów siedzenia w domu w angli- nawet przez 2 lata sniegu nie widziałem a ty masz taka niespodzianke.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Możliwe, że pomyliłem - wina fotki. Raczej to nie jest kalka bo "amerykańce" nie bawią się w takie rzeczy tylko robią te paski ręcznie - tzw pinstripping. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 3 Lutego 2009 Autor Share Napisano 3 Lutego 2009 Możliwe, że pomyliłem - wina fotki. Raczej to nie jest kalka bo "amerykańce" nie bawią się w takie rzeczy tylko robią te paski ręcznie - tzw pinstripping. na modelu będzie kalka coś takiego narazie na zwykłym papierze na próbę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 Witam, prace powoli posuwają sie do przodu, podłączone przewody paliwowe do gaźników, dzisiaj jeszcze zrobie linkę od gazu po drugiej stronie Zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Będziesz całość jeszcze washował ? Ciekawie to wygląda ale ten element [rozdzielacz paliwa] chyba w powietrzu się unosi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 i jak napisałem zdjęcia drugiej strony: podłączona linka od gazu co do wash-a to sprawa jest otwarta, ale raczej nie bede robił, a rozdzielacz paliwa wisi w powietrzu jak w orginale ;-) Edit 17.02.2007 Mała aktualizacja zrobiłem wentylator do chłodnicy, ale po kolei. Najpierw potworek z pudełka ( 7 łopatek, powinno być 6 ): Wykonanie właściwego wentylatora poprzezdzone oczywiście kilkoma nieudanymi próbami, wkońcu znalazłem zdjęcie blaszki fototrawionej: Potem było już z górki, drukarka, wycinanki, naklejanie na kawałek plastiku i blaszke z "wiadomego" trunku, znowu wycinanie, zginanie, malowanie, oto co z tego wyszło ( zdjęcie w dużym powiększeniu, jeszcze kilka poprawek i gotowe): A tak to wygląda w orginale: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 25 Lutego 2009 Autor Share Napisano 25 Lutego 2009 po krótkiej przerwie prace ruszyły dalej, dorobiłem koła pasowe od wału i rozrządu: teraz na warsztacie alternator i pompa do wspomagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Jak go zrobiłeś ? Wiertarka i frezowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 25 Lutego 2009 Autor Share Napisano 25 Lutego 2009 kółka robione jako wycinanka z płaskiego arkusza plastiku następnie sklejone ze sobą na wspólnej osi użytej pózniej do montarzu na silniku Edit 01.03.09 I stało sie silnik oficjalnie skończony, brakuje jeszcze tylko rur od wydechu ale te będą dopiero jak włoże silnik do ramy. Zdjęcia: Zdjęcia z powodu ciemności na zewnątrz robione z lampą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 wow. no silniczek wyglada super. niespodziewalem sie ze w tak " lichym modelu" mozna cos z tym zrobic. widzialem wypraski i wygladalo to nie najlepiej a tu prosze...piekny silnik- zobaczymy co zdzialasz dalej.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi