Order81 Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Witam Składam model jak w tytule, dodam ze jest to mój 2 model. Znalazłem na Allegro taką lufe i prosze o podpowiedz czy ona bedzie dobra do tego modelu. http://www.allegro.pl/item542935675_1_72_lufa_8_8cm_kwk36_l_56_do_tiger_l_late_72b26.html Z góry dziekuje. Fotki z budowy bedą z czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 ale jaką masz wersję Tigera, daj numer katalogowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 8 Lutego 2009 Autor Share Napisano 8 Lutego 2009 Nr katalogowy 03108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 tak więc taka lufa będzie nie poprawna, bierz tę http://mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=18&przedm=604266&kateg=602949 pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 8 Lutego 2009 Autor Share Napisano 8 Lutego 2009 A czemu maja takie same oznaczenia czyli 8,8 cm KwK 36 L/56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkp Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Order81, oznaczenia to: 8,8cm- kaliber lufy (88mm) KwK 36 to typ działa (KampfWagenKanone 36) L/56 to długość lufy w kalibrach (w tym przypadku 56 X 8,8cm) Lufy różnią się tym, że ta z allegro (RB models) jest do tygrysa późnego, a ta z mojehobby (ABER) do tygrysa wczesnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Lufy różnią się tym, że ta z allegro (RB models) jest do tygrysa późnego, a ta z mojehobby (ABER) do tygrysa wczesnego. Różniły się wielkością hamulca wylotowego, ale tylko finalna wersja Tygrysa (kilkadziesiąt sztuk) miała działo z mniejszym hamulcem, a model Revella to wersja wczesna. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 8 Lutego 2009 Autor Share Napisano 8 Lutego 2009 Ok dzieki za podpowiedz. Zostane przy zestawowej bo ta z allegro nie dobra a ta ze sklepu za droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Domyślam się, że budujesz afrykańskiego Tigera I "142". Generalnie model bardzo fajny i poprawnie wykonany, więc myślę, że nie ma sensu dokupować dodatków, tym bardziej, że jak mówisz to Twój drugi model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 że nie ma sensu dokupować dodatków Racja. Lepiej skupic sie na dobrym sklejeniu, a potem malowaniu. Dobre malowanie to wiecej jak polowa sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 8 Lutego 2009 Autor Share Napisano 8 Lutego 2009 Dziekuje za rady.Własnie kleje lufe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Własnie kleje lufe. Z tego co pamiętam, to ona była w jednym kawałku Lepiej ją nawierć na końcu i dobrze wyczyść, żeby była okrągła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Order81 Uwaga na gaski dobrze je spasuj bo trudno je przykleic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 8 Lutego 2009 Autor Share Napisano 8 Lutego 2009 Tak lufa jest w jednym kawałku kleje lufe do jarzma, otwór juz nawirciłem. Nie doszedłem jeszcze do gąsek, ale pierwszy model to pantera tez z revella i tm gaski były Ok wiec mam nadzieje ze tu tez tak bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 8 Lutego 2009 Autor Share Napisano 8 Lutego 2009 Chciałbym dorobic błotniki boczne z puszki po piwie czy bedzie to dobry materiał, moze me ktos zdięcia tak zrobionych błotników bede wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Order81 jak to jest twój 2 model to nie kombinuj tylko przyklej to co daje producent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 8 Lutego 2009 Autor Share Napisano 8 Lutego 2009 No wiesz kto nie kombinuje to nie jedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Ale jak na początku przekombinujesz to potem już nic nie wykombinujesz, kapujesz? Na razie nie baw się w dodatki ręcznej roboty, tylko wykorzystaj to co dał producent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Akurat zrobienie bocznych błotników do Tigera to rzecz tak banalna, że każdy sobie z nią poradzi. Na dobra sprawę wymierzyć, wyciąć i zagiąć w jednym miejscu. Polecam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Jakub Ślęczka No a nity ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Fragment "ramki" rozciągnięty nad zapalona świeczką, pocięty w plasterki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Jakub Ślęczka Ta ja sklejam model 10 lat i tego nie umiem zrobić a kolega robi 2 model i zrobi do tego pewnie potrzebuje debonera a zapewne niema . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Robiłem ten model i zgadzam się z moim przedmówcą że GĄSKI sprawią Ci problem. Musisz się konkretnie skupić na poprawnym ułożeniu zębów na kole napędowym. Nie sugeruj się tym jak ma być według REVELL'a. Spasuj zęby tak aby były dokładnie naprzeciw siebie. Wtedy gąski same się skleją Tujest zdjęcie mego kota: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 12 Lutego 2009 Autor Share Napisano 12 Lutego 2009 Do Gąsek jeszcze nie doszedłem , niewiele mam czasu na modelowanie i dlatego tak powolnie idzie. Dziekuje wszystkim za porady.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 To dotychczasowa praca nad Tygrysem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi